Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ sevgisi Konya’ya sığmıyor

Mevlânâ’yı Anma Törenleri’nin bu yıl 18 güne yayılması sebebiyle Konya’daki yatak kapasitesinin artan turist yoğunluğunu kaldıramadığı bildirildi. TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir, geçen yıl 11 gün olan Mevlânâ’yı Anma ve Vuslat Yıldönümü faaliyetlerinin talebin sürekli artması sebebiyle bu yıl 18 güne çıkarıldığını söyledi.

Özdemir, 1-17 Aralık arasında düzenlenecek faaliyetlere bu yıl daha fazla ilgi beklediklerini, yurt içi ve yurt dışından gelecek turistlerin ağırlanmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

18 gün boyunca 23 sema gösterisi düzenleneceğini, ancak en büyük ilginin her zaman olduğu gibi, Şeb-i Arus programının olduğu 17 Aralık akşamında yoğunlaştığına dikkati çeken Özdemir, şunları söyledi:

‘’Konya kent merkezinde yeni yapılan ve Mevlânâ törenlerinde hizmet verecek Dedeman Oteli ile birlikte yaklaşık Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı yatak kapasitesi 2 bine ulaştı. Ancak son 2 günde Konya’da törenleri yaklaşık 6 bin kişinin izleyeceğini düşünüyoruz. İlginin en yoğun olduğu törenlerin son 2 gününde 2-3 bin turist Konya’ya konaklamak üzere gelecek. Ancak, kent merkezinde yeterli yatak sayısı olmadığı için, töreni izleyenlerin bir kısmı geceyi Kapadokya, Aksaray, Ilgın gibi yerlerdeki tesislerde geçirecek.’’

Konya’daki yatak kapasitesinin 18 güne çıkan etkinlikler ve buna bağlı artan turist sayısını kaldıramadığının görüldüğünü belirten Özdemir, ‘’Maalesef Konya’da yatak sayısının artırılmasıyla ilgili şimdilik ciddî bir planlama yok. Otel yapacak iş adamlarına arsa tahsisi yapılması ve yatırımcıların her anlamda teşvik edilmesine ihtiyaç duyuluyor’’ diye konuştu.

28.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  O medeniyet şimdi nerede?

  Mevlânâ sevgisi Konya’ya sığmıyor

  Beypazarı’nda tarihî doku

  Yılmaz Öztuna’ya şükran

  Kınalı Kuzular’ın galası Yalova’da

  Osman Gazi

  Güzel Dinim

  Patlamayan Dinamitler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004