Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

DEVRE ARASI REVİZYON VAR

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, ligin ilk yarısında önlerinde 2 maç olduğunu ve bu maçlardan sonra takımı derleyip toparlayacaklarını ve Trabzonspor'un layık olduğu yerlere geleceğini söyledi.

Soruları cevaplayan Nuri Albayrak, Trabzonspor'un eksikliklerinin bulunduğunu belirterek, ''Bunları görüyoruz, hocamız da görüyor. Takımımız mağlup oldu ama önümüzde 2 maç var. Bu maçlardan sonra ikinci yarıda derleyip toparlacağız. Trabzonspor, layık olduğu yere gelecek. Taraftarlarımız haklıdır. Bu kadrodan başarı bekliyorlardı. Böyle bir başarısızlık olunca kamuoyu camia tepkisinde haklıdır'' dedi.

DOĞAN'IN ARKASINDAYIZ

2 maçın bitiminden sonra teknik adam ve yönetim kurulu olarak gereken neyse yapacaklarını dile getiren Albayrak, ''Revizyon mu yapılacak, değişiklik mi yapılacak bu çok erken. Trabzonspor'da, haftada 1-2 teknik heyet değişmez. Arkadaşların arkasındayız. Yolumuza devam ediyoruz. Bu sene Trabzonspor için şanssızlıklar var. 3 cezalı, 3 sakat oyuncumuz vardı. 17 kişiyle sahaya çıktık. Taraftarlarımızı ve camiamızı duyarlı sağduyulu ve sabırlı olmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.

İSTİFAYA CEVAP YOK

Albayrak, ''İstifa etmeyi düşünüyor musunuz'' biçimindeki soru üzerine ise, ''Bunlar, ayaküstü sorulacak sorular değil. Karar verilecekse yönetim kurulu karar verir. Ayaküstü bu soruları doğru bulmuyoruz'' diye konuştu.

BAKAN ÖZAK NE DEDİ

Derbi maçı izleyen Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzonspor'un toparlanacağını düşündüğünü söyledi. Özak, Trabzonspor'un durumunun iyi olmadığını belirterek, ''Trabzonspor'un sezon başında şampiyon olabilecek bir kadrosu yoktu. Bunu ben söylemiştim ama bu kadar da olumsuz olmamalıydı'' dedi. Takımın toparlanacağını düşündüğünü ifade eden Özak, şunları kaydetti:

TARAFTAR SABIRLI OLSUN

''Özellikle ikinci yarıda Yattara'nın takıma katılmasıyla, Polonyalı futbolcunun biraz daha forma girmesiyle, belki 1-2 tane daha futbolcunun katılmasıyla bu şanssızlıklar veya kötü oyun ortadan kalkabilir. Ama şu var; sezon başında 'şampiyon olacağım' diye başlarken, toplum bunu böyle görüyor ve kabulleniyor. Ondan sonra tepkiler olabiliyor.'' Taraftarların sabırlı olması gerektiğini belirten Özak, ''İstifalarla herşey ortadan kalkmıyor. Özellikle demokrasiyle bu işler hallolabiliyor. Sandıktan gelen bir yönetim var. Bunlara saygı duymak lazım. Yönetim kurulunun da gerekli tedbirleri alacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

28.11.2006


 

Avni Aker'de hasar büyük

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan maçın son dakikalarında başlayan olaylarda, 4 bin 500 dolayında koltuğun zarar gördüğü ve 70 bin YTL'lik zarar olduğu açıklandı.

Kulüp Müdürü Yusuf Yaylı, yaptığı açıklamada, dün akşam federasyon temsilcileri, emniyet görevlileri ve özel güvenlik ile birlikte yüzeysel bir tespit yaptıklarını, 3 bin 815 koltuğun kıralarak ve sökülerek zarar gördüğü kararına vardıklarını belirtti. Dün sabah yaptıkları çalışmalarda 4 bin 500 dolayında koltuğun zarar gördüğünü tespit ettiklerini ifade eden Yaylı, 70 bin YTL civarında bir zararın olduğunu kaydetti.

5 YILDA 15 BİN KOLTUK

Yaylı, Trabzonspor taraftarının son 5 yılda 15-16 bin dolayında koltuğa zarar verdiklerini söyledi. Yaylı, Trabzonspor taraftarının tepkilerini hep böyle gösterdiklerini ifade ederek, ''2 kişi koltuk kırıyor. Diğer insanlar da onlara uyuyor. Bu çok yanlış bir şey. Maça gelen gelmeyen insanların paralarıyla bu koltuklar yapılıyor. Mutlaka başarısızlığa verilen bir tepki, ama onu seslendirmenin medeni yolları var. Kırmak, dökmek hiçbir çözüm değil. Tepkilerini akıllıca göstermeleri lazım'' dedi.Yaylı, maç öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı'nın saha zeminini ıslatmadıklarını söyledi. Maçtan önce saha zeminini ıslak görüp sinirlenen teknik direktör Ziya Doğan'ın gösterdiği tepkinin doğru olmadığını ifade eden Yaylı, ''Trabzon, nemli bir kent. Maç öncesi de çiğ düşüyor. Herhangi bir ıslatma söz konusu değil'' dedi.

SABIRLI OLMALIYIZ

Trabzonspor'un kulüp başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, istikrar adına gerekli önlemleri alacaklarını söyledi. Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un tarihinde böyle üst üste mağlubiyetler almadığını belirterek, ''Fenerbahçe'ye şanssız yenildik. Beraberliği yakaladık, ancak öne geçebileceğimiz bir dönemde gol yedik. Hüseyin'in kafa topu direğin dibine vurup içeri girmedi, ama bunlar mazeret değil. Trabzonspor, her takımı sahasında eze eze yenmeli'' dedi. Taraftarın sabırlı olması gerektiğini ifade eden Hacıosmanoğlu, ''Bu sonuçların bir sonu var. Fenerbahçe'ye kaybettik, ama yolumuza devam edeceğiz. Eksiklikleri, aksaklıkları gidereceğiz. İstikrar adına gereken önlemleri alacağız" diye konuştu.

28.11.2006


 

Sakaryaspor'da düşme korkusu

Sakaryaspor Kulübü Başkan Vekili Rıdvan Duran, Sakaryaspor'un ligden düşmemesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

Duran, AKayseri Erciyesspor karşısında aldıkları yenilgiyle, forvet oyuncu eksiklerinin bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti. Yenilginin üzüntüsü içinde olduklarını ifade eden Duran, şunları söyledi: ''Kayseri deplasmanına kazanmak için gittik. Maçın ilk 15 dakikası dışında, istenilen oyunu sahaya yansıtamadık. Gol yollarında yaşadığımız sıkıntı bir kez daha ortaya çıktı. Maçın başında yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Kalemizde de bir gol gördük. Golden sonra da futbolumuzu sahaya yansıtamadık. Devre arasında forvete takviye yapacağız. Yaşadığımız sıkıntıyı ligin devre arasında çözeceğiz. Sakaryaspor'un düşmemesi için elimizden gelen çabayı harcayacağız."

28.11.2006


 

UEFA, İran'a men cezasını kaldırdı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), İran'ın uluslararası müsabakalardan men cezasını geçici olarak kaldırdı.

FIFA, 22 Kasım Çarşamba günü futbola politika karıştırdığı ve futbolun yönetimiyle ilgili kurallara uymadığı gerekçesiyle İran'ı tüm uluslararası müsabakalardan men ettiğini açıklamıştı.

28.11.2006


 

Selim Balcıoğlu Castrol İstanbul Rallisinde 2'de 2 yaptı

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) tarafından düzenlenen Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası'nın 2. ayağını da Subaru Impreza N12 otomobili ile Selim Bacıoğlu kazanarak, 2'de 2 yaptı.

Beykoz Belediyesi önünden 52 ekibin start aldığı şampiyonanın 2. yarışında, geçilen 2 etabın 2'sinde en iyi zamana imza atan isim Selim Bacıoğlu oldu. Murat Sümer'in co-pilotluğunda Subaru Impreza N12 ile kariyerinde 2. kez zafere imza atan 20 yaşındaki Bacıoğlu, zirvedeki yerini korudu. Fiat Punto Kitcar ile yarışan Dağhan Ünlüdoğan 2., Ford Fiesta ST ile Emre Yurdakul da 3. oldu.

28.11.2006


 

FENER'İN ZOR HAFTASI

Fenerbahçe, UEFA Kupası (H) Grubu'nda 30 Kasım Perşembe günü İspanya'nın Celta Vigo takımıyla yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Süper Lig'de, deplasmanda Trabzonspor'u mağlup etmeyi başaran sarı-lacivertliler, İspanyol ekibiyle yapacağı maçın ilk çalışmasını yaptı. Trabzon'da ilk 11'de forma giyen futbolcular takımdan ayrı aktif dinlenme çalışmaları yaptı. İlk 11'de yer alan oyunculardan Kezman ve Deivid ise salonda çalıştı.

ALEX ÇOK NEŞELİYDİ

Teknik direktör Zico, diğer futbolculara ısınma ve şut çalışmalarının ardından dar alanda çift kale maç yaptırdı. Antrenmanda özellikle Alex'in neşeli tavırları dikkat çekti. Antrenmana, sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Rüştü, Selçuk, Kerim ve çalışma saatinde MR'ı çekilen Ümit katılmadı. Lugano ise üst sahada yapılan takım halindeki koşunun ardından çalışmasını salonda sürdürdü. Öte yandan, sarı-lacivertlilerin Belek'de yapacağı devre arası kampının 4-12 Ocak tarihleri arasında olması bekleniyor.

ZICO'NUN OĞLU İDMANDA

Zico'nun, Brezilya'dan kendisini ziyarete gelen oğlu Thiago, Fenerbahçe'nin antrenmanına katıldı. Brezilya'da son olarak Flemango takımında forma giyen, ancak şu anda boşta olan genç orta alan oyuncusu, sarı-lacivertlilerin antrenmanının tamamında yer aldı. Uzun süredir ayrı olduğu ailesini çok özlediğini kaydeden teknik direktör Zico, Thiago'nun ziyaretinin kendisini çok sevindirdiğini ifade etti.

ÇOCUKLAR BASKI ALTINDA

Oğlunun formunu koruması açısından antrenmana katıldığını ve bir hafta İstanbul'da kalacağını bildiren Zico, genelde büyük futbolcuların oğullarının babalarının performansını yakalayamadığı yönündeki bir soruya şöyle cevap verdi: ''Genelde böyle oyuncular babalarıyla çok fazla karşılaştırıldıkları ve babası gibi olmak zorundaymış gibi görüldüğü için zorluk çekiyorlar. Futbol kariyerlerinde başarılı olmaları için çok fazla azimli ve yetenekli olmaları gerekiyor. Benim de çocuğumun işini zorlaştıran kısım bu. Bu onlar üzerinde baskı yapıyor.''

F.BAHÇE BÜYÜK CAMİA

Thiago ise şimdiye kadar Fenerbahçe'yi babası ile yaptığı telefon konuşmalarından ve televizyonda izlediği maç özetlerinden tanıdığını kaydederek, ''Brezilya'daki kulüp yapılarını biliyorum. Buradaki bir yapıya dünyada çok az kulüp sahip. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü yakından gördüğüm için mutluyum'' diye konuştu.

28.11.2006


 

Ümit Özat: En kısa sürede döneceğim

Fenerbahçe'de tedavisi devam eden kaptan Ümit Özat'ın bugün MR'ı çekildi. Kadıköy'deki Acıbadem Hastanesi'nde çekilen MR'dan sonra bir açıklama yapan Ümit, bugün tedavinin ikinci aşamasına geçtiklerini belirterek, ''İnanıyorum ki en kısa sürede sahalara döneceğim'' dedi.

Fenerbahçe'nin, Trabzonspor maçında iyi bir performans sergilediğini belirten Ümit, net pozisyonlar kaçırmalarına rağmen yine de takımın kazanmayı bildiğini söyledi. Ümit, Celta Vigo ve Galatasaray maçlarında da en iyi skorlarla ayrılacaklarına inandığını vurguladı.

28.11.2006


 

En ünlü marka Barcelona

Futbolda dünyanın en ünlü kulüpleri listesinde, son 2 sezondur İspanya'da ve geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan FC Barcelona ilk sırayı aldı.

Dubai'de düzenlenen Soccerex İş ve Spor Konferansı'nda futbolda dünyanın en iyi markaları listesini açıklayan Londra merkezli sponsorluk ajansı Global Sponsors, FC Barcelona'nın son yıllarda gösterdiği başarı nedeniyle dünyanın en ünlü futbol markaları listesinde Manchester United'ı geçerek ilk sıraya oturduğunu bildirdi.

Kulüplerin son yıllarda elde ettiği başarılar, sponsorlarının kalitesi, maçları izleyen seyirci sayısı, kulüp menajerlerin durumu, statların kapasite ve kalitesi gibi unsurları göz önüne alan marka değerlendirme kuruluşu, Katalan kulübünü dünyanın en ünlü markası seçerken, İngiliz kulübü Manchester United 2. sırayı aldı. 9 kez Avrupa şampiyonu olan ve kadrosunda dünyaca ünlü yıldızları barındıran Real Madrid'in 3. sırayı aldığı marka değerlendirme sıralamasında, son yıllarda yaptığı flaş transferlerle adını sıkça duyuran FC Chelsea 4. sıraya yerleşti. İtalyan AC Milan'ın 5., Alman Bayern Münih'in 6. olduğu listede Arsenal, Liverpool, Inter Milan ve Olimpique Lyon ilk 10 arasına giren diğer takımlardı.

Listenin 100'den fazla şirket ve müşteri üzerinde yapılan anket sonucunda belli olduğunu açıklayan sponsorluk ajansı, FC Barcelona'nın özellikle teknik direktörü Frank Rijkaard ve Ronaldinho gibi dünya çapında yıldızları olduğu için ilk sırayı aldığına dikkat çekti. Manchester United ile ilgili de bir değerlendirmede bulunan ajans, özellikle ABD'li işadamı Malcolm Glazer'ın takımı almasının ardından takımın imajının zedelendiğine vurgu yaptı.

28.11.2006


 

Beşiktaş Cola Turka basketbolda Strasbourg'la bugün oynuyor

Beşikta Cola Turka, Erkekler ULEB Kupası'nda bugün Fransa'nan Strasbourg takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

ULEB Kupası (B) Grubu'nda daha önce oynadığı 4 maçın 2'sini kazanan siyah-beyazlılar, yarın TSİ 21.30'da yapılacak karşılaşmayı kazandığı takdirde gruptan çıkmak için önemli bir avantaj yakalayacak. (B) Grubu'nda 5. sırada bulunan Beşiktaş, ilk maçında Ventpils'e İstanbul'da 76-65, ikinci sınavında da Snaidero Udine'ye deplasmanda 82-73 mağlup olmuştu. Sonraki iki karşılaşmayı Akatlar Spor Salonu'nda yapan siyah-beyazlılar, FMP Zeleznik'i 74-73 ve Anwil Wlocklawek'i de 74-61 mağlup etti. Fransız antrenör Eric Girard yönetiminde mücadele eden Strasbourg'un kadrosunda 8 yabancı oyuncu bulunuyor. (B) Grubu'nda 2. sırada bulunan Strasbourg, yaptığı 4 maçın 3'ünü kazandı.

28.11.2006


 

Brugge bugün geliyor

UEFA Kupası (B) Grubu'nda çarşamba akşamı Beşiktaş ile karşılaşacak Belçika'nın Club Brugge takımı bugün İstanbul'a gelecek.

Atatürk Havalimanı'na saat 15.00'te gelmesi beklenen Belçika ekibi, saat 20.00'de İnönü Stadı'nda antrenman yapacak.

28.11.2006


 

A.Gücü savunması liğin en başarılısı

Süper Lig'de son haftalarda teknik direktör Hikmet Karaman ile büyük bir çıkış yakalayan Ankaragücü'nde, elde edilen başarının sırrı savunmanın performansında.

Başkent temsilcisi, geride kalan 15 haftada kalesinde sadece 13 gol görürken, ligin en az gol yiyen takımı oldu.

28.11.2006


 

Türkiye'de futbolun bayramı olacak

Futbol Federasyonu Genel Koordinatörü Gündüz Tekin Onay'ın önerdiği, Süper Lig, Lig A ve B ile Üçüncü liglerin başlamasına 1 hafta kala kutlanması planlanan 'Futbol Bayramı' projesini değerlendiren Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, önerinin yönetim kurulunda görüşmeye açılmasını istedi.

28.11.2006


 

ESKİ DOSTLAR İŞBAŞINDA

Avrupa'da bu hafta milli fubolcularımızdan ses çıkmadı. Golcülerimiz bu hafta kesintiye uğrarken eski dostlar ve gurbetçiler bu haftaya damgalarını vurdu.

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen ve sarı saçları mavi gözleriyle dikkat çeken Ufuk Talay futbol hayatını Avustralya'nın FC Sydney önemli takımında sürdürüyor. Dwight Yorke ile takımın en silahı olarak dikkat çeken Talay bu hafta takımının Queensland Roar'u 3-0 yendiği karşılaşmada ağları sarsan Ufuk Talay'ın ligde 2 golü bulunuyor.

LAZETİC'DEN SES ÇIKTI

Fenerbahçe'de oynadığı futbolla beğeni kazanan ve hemen ardından İtalya'ya giden Sırp futbolcu Nicola Lazetic futbol hayatını Torino takımında sürdürüyor. Takımının Atalanta'yı deplasmanda 2-1 yendiği maçta ilk golü atan Lazetic oynadığı futbolla alkış aldı.

ANELKA 2 GOLLE PATLADI

Nicolas Anelka bir coştu pir coştu. Eski takımı Arsenal'e patlayan Anelka 2 gol kaydetti. Bolton Wanderers birçok eksiği bulunan Arsenal'i 3-1 ile geçerken galibiyetin baş mimarı Fransız Nicolas Anelka'ydı.

D'HAENE İŞ BAŞINDA!

Trabzonspor'a büyük umutlarla gelen ama iyi bir performans gösteremeyen Belçikalı savunma oyuncusu Karol D'Haene takımı Zulte Waregem'in Club Brugge ile oynadığı maçta 1 gol kaydetti. Belçikalı futbolcu daha önce Vestel Manisaspor'da da forma giymişti.

EMEKTAR BUSHİ'DEN GOL

Türkiye'de neredeyse oynamadık takım bırakmayan Alban Bushi Yunanistan'da futbol hayatını sürdürüyor. Takımı Kalamaria'nın güçlü Panathiniakos'a 3-2 yenildiği karşılaşmada bir gol kaydeden Bushi'yi Trabzonspor, İstanbulspor ve Adanaspor gibi kulüplerden hatırlayabiliriz.

ŞOTA DURMAK BİLMİYOR

Trabzonspor'da ikiz kardeşi Arçil ile beraber taraftarın sevgilisi haline gelen Şota futbol hayatını Hollanda'nın AZ Alkmaar takımında sürdürüyor. Takımının Heerenveen'i 3-1 yendiği karşılaşmada bir gol atan Şota ligdeki gol sayısını 7'ye çıkardı.

VUGRİNEC 2. BAHARINDA

Trabzonspor'dan sonra yıllarca İtalya'da oynayan Vugrinec ülkesine döndüünden beri ikinci baharını yaşıyor adeta. D.Zagreb'in Brezilya asıllı futbolcusu Eduardo ile beraber en önemli gol ayağı olan Vugrinec Komen Ingrad'ı 2-0 yendikleri maçta bir gol attı.

HAKAN YAKIN COŞTU

Almanya'dan büyük umutlarla Galatasaray'a gelen ama bekleneni veremeyerek ülkesine dönen Hakan Yakın Young Boys takımının en etkili silahı. Tecrübeli futbolcu takımının Schaffhausen'i 3-2 yendikleri maçta 2 gol kaydetti.

28.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004