Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Güncelleyelim dostlar, irticayı sürekli güncelleyerek ancak var olabiliriz

Bizde sanmıştık ki, Malatya’da Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan törende karşımıza çıkan “başörtülüler dışarı” anonsunu oradaki işgüzar bir görevli yaptı.

Meğer “Türbanlılar dışarı” anonsunu 2.Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal yaveri aracılığı ile yaptırmış. Bu olay, “Destur laik var” alaycılığına kurban edilemeyecek kadar ciddi bir olaydır!

Bu olay, milletin türbanına başörtüsüne karşı takınılan tavrın ne anlama geldiğini, kaynağını nereden aldığını, bu insanlara niçin zenci muamelesi yapıldığını açıklamaya yarayan bir iyot vazifesi görmekte, olayın devlet-halk ilişkisi bağlamında bütün vahametini ortaya dökmektedir. Şöyle ki: Laiklik denilen şey Türkiye’de halkı idari merkezden uzak tutmak için kullanılan bir ideolojidir.

Türbanın karşıtları tarafından sembol ilan edilmesi de bu yüzdendir. Çünkü türban ya da başörtüsü sizin kimliğinizle, mensubiyetinizle ilgili karşı tarafa bilgi ileten bir araçtır. Türban aynı zamanda çevrenin çoğunluğunu da ifade etmektedir.

Artık türbana karşı çıkmak bir kısım askerler için toplum üzerinde etkinlik aracı olarak ve merkeze selam vermek amacıyla kullanılmaktadır. Bundan dolayı Türban baskısı olan herhangi bir yerden, mesela üniversiteden, ya da faşist tanımlama biçimiyle kamusal herhangi bir yerden türbanı çıkarmadığı için uzak kalmak aynı zamanda merkezi terk etmek anlamına da gelir!

Size sadece tek seçenek bırakıyorlar. Bu tek seçeneğin her iki ucu da onların amacına hizmet ediyor. Türban konusundaki çelişki de budur. Eğer türbanınızı çıkarmadan bu toplumda var olmak istiyorsanız hep kendi çevrenizde varolabilirsiniz. Merkezden uzak durursunuz.

Bu, zenci muamelesini kendi rızanızla hak ediyorsunuz demektir.

Bugün, 28.11.2006

Nuh GÖNÜLTAŞ

29.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üniversite nasıl bir yerdir?

  İfade özgürlüğünün neresindeyiz?

  Onlar laik, herşeyin en iyisine lâyık!

  Güncelleyelim dostlar, irticayı sürekli güncelleyerek ancak var olabiliriz

  AB ile ilişkilerde 2007 tatili

  Müdahale bilimsel olmalıydı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004