Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çiçek: 301 kalksın diyenler azalıyor

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, TCK 301. madde için ‘Tümüyle kalksın’ diyenlerin sayısının giderek azaldığını ileri sürerek, “Artık, ‘Değişiklik olsun’ diyenler var. Değişiklik ne anlam ifade edecekse onun hepsi geldikten sonra gerçekten değiştirmiş olmak için değiştirmek yerine, maksadı hasıl edecek bir değişiklik olabilecekse ona da iyiniyetle bakarız. Henüz herkesten bu noktada bir değerlendirme raporu gelmedi” dedi.


Kin ve nefret yakışmaz

Papa ile yaptığı görüşmeyi anlatan Başbakan Erdoğan, “Papa’nın Hz. Muhammed’le ilgili sözleri gündeme geldi mi?” sorusu üzerine “Geçmişe takılıp kalam

Marovitch: Ziyaret barışa vesile olsun

Papa’nın Türkiye ziyaretini Yeni Asya’ya değerlendiren Vatikan Büyükelçiliği İstanbul Temsilcisi George Marovitch, “Umudumuz, bu ziyaretin, insanlık i


  Cumhuriyet savcısı intihar etti

Ardahan Cumhuriyet Savcısı Fikret Sümbül’ün beylik tabancasıyla intihar ettiği bildirildi.


  Çakıcı’ya 19 yıl

Uludağ’da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç’ı öldürttüğü iddiasıyla yargılanan Alaattin Çakıcı, 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  YAŞ yarın taplanıyor

Yüksek Askeri Şûrâ’nın (YAŞ) bu yılki ikinci olağan toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yarın yapılacak.


  Pakistan’dan teşekkür ziyareti

MÜSİAD’ın düzenlediği fuara katılmak ve deprem sonrası Pakistan’a yardım yapan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ziyaretinde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Keşmir Danışma Merkezi Genel Müdürü ve Cemaat-i İslâmî eski Milletvekili Abdürraşit Türabi, “Bu kadar büyük bir felâketin ilk aşaması atlatıldı. İlk gelen ülke Türkiye’ydi, çok etkilendik” dedi


  Kürtçe yazılıma soruşturma başlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bilgisayarlarında kullanmak üzere Kürtçe yazılım sistemi hazırlatan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında soruşturma başlattı.


  Yüce Divan bilirkişi raporunu bekliyor

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ın, ‘’İhalelerde usulsüzlük yapıldığı ve mal varlığında haksız artış olduğu’’ iddiasıyla Yüce Divan’da yargılandığı davaya dün devam edildi.


  Deprem uzmanları ortak açıklama kararı aldı

İstanbul Teknik Üniversitesinde depremle ilgili çalışmalar yapan 5 öğretim üyesi, İTÜ Deprem Bilgilendirme Grubu (İTÜ-DEPBİL) oluşturarak, kamuoyuna iletecekleri açıklamalarını grup olarak yapma kararı aldılar.


  13 üniversitenin rektörü belli oldu

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 13 üniversite ile 2 yüksek teknoloji enstitüsünün rektörlüklerine atama yaptı.


  Sınırda bayram hazırlığı

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Kurban Bayramı’nda Türk vatandaşların Suriye’deki akrabaları ile bayramlaşması için protokol imzalandığını bildirdi.


  Londra’da Kur’ân ziyafeti

Her yıl farklı ülkelerden ünlü hafızların katılımıyla düzenlenen Kur’ân-ı Kerim ziyafeti, bu yıl ilk kez İngiltere’nin başşehri Londra’da düzenlendi. Aralarında Türkiye, İran ve Pakistan’dan gelen hafızların da yer aldığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


  Öğretmenler bakan olsaydı

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenler arasında anket uyguladı. Yapılan ankette 563 öğretmene “Millî Eğitim Bakanı olsaydınız ilk ne yapardınız?” sorusu yöneltildi. Öğretmenlerin verdikleri cevaplar bir birinden oldukça farklı oldu.


  Dağlar, lâle soğanı dağıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “En Güzel 100 Laleyi Seçiyoruz” kampanyası çerçevesinde Kartal’da yüzlerce lâle soğanı dağıtıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004