Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Diyarbakır’dan renkli görüntüler

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Yeni Asya Eğitim Grubu Sosyal-Kültürel ve Spor komisyonu tarafından bir açılış ve tanışma gecesi düzenlendi. Daha erken yapılması düşünülen, ancak Ramazan ayı dolayısıyla ertelenen programa olan ilgi büyüktü. “Heyvo Tv” ekibi de sundukları çalışmalarla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Sunuculuğunu Veysel Eratilla’nın yaptığı program Erkan Sancar’ın okuduğu Kur’ân-ı Kerim ile başladı. Kur’ân kıraatının ardından sahneye davet edilen Mehmet Aybak, eğitim grubu çalışma şemasını sinevizyon gösterisi eşliğinde sundu. Merakla takip edilen hizmet şeması, izleyenlerin kafasındaki soru işaretlerinin ortadan kalkmasına vesile olurken, bu çalışmayı kısa metrajlı bir film olan “Nurlar Vadisi–Diyarbakır” izledi. Yoğun istek üzerine ve yeni katılan arkadaşların da izlememiş olması sebebiyle, geçtiğimiz yıl çekimleri yapılan film izleyenlerin kimi zaman gülümsemelerini kimi zaman da durup düşünmesini sağladı. Talebeliği bırakıp “yoldan” çıkmış dört üniversite gencinin hikâyesini konu edinen Nurlar Vadisi, izleyenlerden yine tam not aldı. Nurlar Vadisi filminden hemen sonra daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olan, filmin kamera arkası görüntüleri sinevizyon gösterisi ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. Çekim yapılırken yaşanan zorluklar, tekrarlanan sahneler, çekimlerden kare kare fotoğraflar gibi zengin bir içerikle desteklenen bu çalışma izleyenlerin bir kez daha gülümsemesine vesile oldu.

The Abé

Programa damgasını vuran “Heyvo Tv”, “Nurlar Vadisi–Diyarbakır” filmi ile yetinmeyeceğini ve bu alandaki çalışmalarının devam edeceğinin müjdesini de verdi. Düşük bir bütçeyle hazırlanan ve 20 dakika süren Nurlar Vadisi filminden sonra 2007’de gösterime girmesi planlanan “The Abé” filminin fragmanıyla program devam etti. Nispeten daha büyük bir bütçe ve kadro ile hazırlanması düşünülen “The Abé” filminin süresinin “Nurlar Vadisi”nden daha uzun olması planlanıyor. Geçen yılki çalışmayla tecrübe edinen ekip, program esnasında “The Abé”nin “Nurlar Vadisi” filminden daha çok beğeni toplayacağını belirtti. Haziran 2007’de gösterime girmesi planlanan filmin fragmanı izleyenler tarafından güzel yorumlar alırken, program, “İstikbal” adlı klip ile devam etti. Heyvo Tv tarafından hazırlanan ve dört elemandan oluşan grup, programı takip eden izleyicilere göndermede bulunarak gülme krizi yaşanmasını sağladılar.

Siyah-beyaz çizgili farklı giyim tarzlarıyla da ayrı bir komedi unsuru oluşturmayı başaran grup üyeleri, sahnedeki hareketleriyle de izleyenlerin eğlenceli dakikalar yaşaması için ellerinden geleni yaptılar. Yoğun bir alkış fırtınası ile uğurlanan ekibin hemen ardından, “Helal dairesi keyfe kâfidir” düsturundan yola çıkılarak Zülküf Özkul tarafından hazırlanan stand-up gösterisine geçildi. Usta komedyenlere adeta taş çıkartan Özkul, yaptığı birbirinden eğlenceli esprilerle izleyenleri gülüp geçirdi. “Bel altı olmadan da stand-up yapılır” diyen Özkul, izleyenlerin beğenmesinden ötürü mutlu olduğunu ve inşaallah devamının geleceğini söyledi.

Ve reklâmlar...

Programın bir sonraki bölümünde ise gündemdeki televizyon reklâmlarından esinlenilerek hazırlanan reklâm kuşağına geçildi. 36 yıldır zorlamalara boyun eğmeden yayın hayatını sürdüren Yeni Asya gazetesi ile herhangi bir gazetenin karşılaştırıldığı reklâm programı, takip edenler tarafından çok beğenildi. Reklâmda rol gereği olarak, magazin sayfalarına, arka sayfa güzeline, burçlara yer vermediği için eleştirilen Yeni Asya gazetesi, Fatih Çakır’ın ağzından kısaca anlatıldı. Gazetenin geçmişte yaşadığı tüm zorluklara rağmen yıkılmadığına değinen Çakır, önemli olanın tiraj değil, içerik olduğunu anlattı. Uzun süre alkışlanan Çakır’ın konuşmasından sonra sahneyi “Acıların Çocuğu Özkan” aldı. Geçmişte maruz kaldığı acılar, hayatın ona vurduğu darbelerle sarsılan Özkan, izleyenleri kırıp geçirdi. “Acıların Çocuğu Özkan”, her ne kadar “çileleriyle” ön plana çıksa dahi söylediği arabesk tarzı İngilizce-Türkçe karışık şarkıyla eğlenceli dakikalar yaşanmasını sağladı. Özkan’ın ardından, sahneyi “Heyvo Tv” “Dört Konuş Bir Sus” adlı tartışma programı aldı.

İzleyenlerin meraklı bakışları altında müzikle açılışı yapılan programda herkes daha farklı bir konu beklerken, açıklanan konu; “Çikolata meyve midir, sebze midir?” oldu. Tartışma konusunun dahi güldürdüğü, bol tartışmaların yaşandığı programlara ve o programlara katılan konuklara göndermede bulunan “Dört Konuş Bir Sus”, ziraat mühendisi, astronot ve çevirmeni, ilahiyat profesörü ve bir psikolog ile canlı yayına girdi. Çikolatanın meyve olduğunu savunan ziraat mühendisi ile sebze olduğunu savunan astronot arasında reyting amaçlı gerginliğin ve atışmaların yaşandığı, sunucusunun ortaokul mezunu olduğu için eleştirildiği program, izleyenlere unutulmayacak dakikalar yaşattı. Reyting amacıyla canlı yayına aniden giren fanatik bir izleyici, sunucu tarafından güçlükle yatıştırılabildi. Daha sonra yönetmen tarafından gönderildiği ortaya çıkan davetsiz misafir, programdan derhal çıkarıldı. Konuklar görüşlerini açıkladıktan sonra, konuklardan gelen soru cevaplarken, seyirci ile ve programdaki konuk arasında suni bir gerginlik oluşturuldu. Dışarıdan canlı bağlantının da yapıldığı program, bilinçsiz bir izleyicinin katılmasıyla çığırından çıktı. Olaylar kahkahalarla izlenirken, tartışma programı uzun bir süre alkışlandı.

Programın son bölümünde sahneye aramıza bu sene katılan yeni öğrenciler davet edildi. Yaklaşık kırk öğrencinin sahneye çıkmasıyla birlikte üzerinde Heyvo Tv logosunun bulunduğu pasta programın koordinatörleri Ahmet Aybak ve Nurullah Ayçiçek tarafından kesilerek sahneye çıkan konuklara ikram edildi. Program, kokteyl ile son buldu.

Osman SOLMAZ - Said KIZMAZ / DİYARBAKIR

29.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyarbakır’dan renkli görüntüler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004