Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ŞİKE SORUŞTURMASI

Futbol Federasyonu, Star televizyonunda yayınlanan F.Bahçe'nin 2001'de kazandığı şampiyonlukla ilgili Samsunspor'a şike, Trabzonspor'a da teşvik primi verdiği iddiaları üzerine soruşturma başlattı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım iddialar için "karalama" dedi.

Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Samsunspor'a şike, Trabzonspor'a da teşvik primi verdiği iddiaları üzerine inceleme başlattı. Star Televizyonu tarafından yapılan program sonrasında açıklamada bulunan Futbol Federasyonu Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, programın kasetini ve tarafların iddialarını dinlemek için inceleme başlattıklarını ve konunun bu inceleme kurulunda görüşüldükten sonra Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna geleceğini söyledi. Kapulluoğlu, konu ile ilgili kararın yönetim kuruluna ait olduğunu sözlerine ekledi.

AZİZ YILDIRIM: KARALAMA

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım iddialarla ilgili olarak, “Futbol Federasyonu seçimleri gündeme geldiği gün bu iddiaların ortaya atılması ilginç” diyerek, “Bu kişiler Aziz Yıldırım’a saldırarak, karalama politikası ile Fenerbahçe’ye zarar vermeye çalışıyorlar. Kimseye pabuç bırakmam” diye konuştu. O kişinin bazı menfaatler karşılığında konuştuğunu iddia eden ve “Her şey gün ışığına çıkacak” diyen Yıldırım, “Hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Şu anda yurt dışındayım. Çarşamba günü (yarın) basın toplantısı düzenleyerek Fenerbahçe için nasıl bir tezgah kurulduğunu kamuoyuna anlatacağım” ifadesini kullandı. Fenerbahçe kulübü hafta ortasında Başbakana resmi mektup yazarak, bu olayın sonuna kadar araştırılmasını da istemişti..

YÜCEL UYAR YALANLADI

Eski Samsunspor Teknik Direktörü Yücel Uyar, bir televizyon kanalında yayınlanan programda konu edilen ve 2000-2001 sezonunda oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili şike iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Kimileri reyting yapmak kimileri birbiriyle uğraşmak adına bu karalamayı yapmışlardır'' dedi. Uyar, yaptığı basın açıklamasında, iddialardan büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, söz konusu iddialarla ilgisi bulunmadığını söyledi.

BİR LİRA BİLE ALMADIM

Söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğunu vurgulayan Uyar, ''Bırakın beni, babamı, 7 kuşak nesilden akrabama biri bir lira verdiğini söylesin ben ertesi gün bir daha sahalardan görülmemek üzere ayrılırım'' dedi.

İLHAN'I BİLE OYNATTIM

İddialara konu Fenerbahçe maçı için takımını en iyi şekilde hazırladığını ve motive ettiğini belirten Uyar, o dönemde de bazı çevreler tarafından teşvik primi konusunun gündeme getirildiğini söyledi. Söylentilere haklılık kazandırmamak için büyük çaba gösterdiklerini anlatan Uyar, kampta disiplinsiz davranışta bulunan İlhan'ı normal şartlarda kadro dışı bırakması gerekirken, davranışına göz yumduklarını belirterek, şunları anlattı: ''O gün enteresan bir olay oldu. Bu basına yansımadı. İlhan'ın huzursuzluğu vardı. Ter idmanından önce topu atarak camı kırdı. Benim o gün İlhan'ı kovmam lazımdı. Ben eğer İlhan'ı kadroya almasaydım o zaman da 'İlhan'ı oynatmadı' diyeceklerdi.''

29.11.2006


 

Beşiktaş UEFA'da Brugge'yi ağırlıyor

UEFA Kupası (B) Grubu'nda bugün Belçika'nın Club Brugge takımı ile karşılaşacak Beşiktaş'ta tek hedef galibiyet. (B) Grubu'nda oynadığı 2 maçı puansız kapayan siyah-beyazlılar, Club Brugge karşısında galip gelerek, gruptan çıkma şansını son maça taşımak istiyor.

BJK İnönü Stadı'nda bugün saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Polonyalı hakem Robert Malek yönetecek. Karşılaşmada Malek'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Piotr Sadczuk ve Krysztof Myrmus yapacak. Karşılaşma Kanal D'den naklen yayınlanacak.

BEŞİKTAŞ'IN PUANI YOK

(B) Grubu'nda İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımı 3 maçta topladığı 9 puanla gruptan çıkmayı garantilerken, oynadığı 2 karşılaşmada puan alamayan Beşiktaş son sırada yer alıyor. Siyah-beyazlıların rakibi Club Brugge ise 3 maçta topladığı 2 puanla 3. sırada bulunuyor.

AVRUPA'DA 115. MAÇ

Beşiktaş, Brugge maçıyla birlikte, Avrupa kupalarında 115. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 9 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa'da yaptığı 114 maçta, 34 galibiyet, 54 yenilgi, 26 da beraberlik aldı. Avrupa'da bugüne dek rakip fileleri toplam 131 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 175 gol gördü.

UEFA'DA TECRÜBELİ

Beşiktaş, 10. kez katıldığı UEFA Kupası'nda, bugüne dek yaptığı 46 maçın 16'sını kazandı. Bu karşılaşmaların 18'inde sahadan yenilgiyle ayrılan siyahbeyazlılar, 12 beraberlik alırken, 65 gol atıp, kalesinde 60 gol gördü.

29.11.2006


 

Aurelio: Tekrar ilk 11'e gireceğim

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Aurelio, en kısa sürede teknik direktör Arthur Zico'nun istediği form düzeyine yükselerek tekrar ilk 11'e gireceğine inandığını söyledi.

Mehmet Aurelio, yedek kalmasının kendisini hırslandırdığını belirterek, "Hocam bir süre önce benimle konuştu ve istediklerini yeterince sahada uygulayamadığını söyledi. Ben de çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki ben de bir gün ilk 11'de olacağım. Zico bana istediklerini uygulayamadığım için bir süre çalışmam gerektiğini ve ilerleyen süreçte forma şansı bulabileceğimi söyledi. Onun istediği futbol felsefesini kafama oturtmak için en iyi şekilde çalışmalarıma devam ediyorum'' diye konuştu.

Celta Vigo, F.Bahçe'yi sadece

yenmeyi düşünüyor

UEFA Kupası H Grubu'nda, perşembe günü deplasmanda Fenerbahçe'nin rakibi olan Celta Vigo, sadece kazanmayı düşünüyor. Celta Vigo'nun İspanyol vatandaşlığına geçen Kosta Marfilli defans oyuncusu Yago You Alonso, Fenerbahçe ile oynayacakları maç için, ''Bir final maçı olacak. Tur için kaybedemeyiz. Kazanmak için çıkacağız ve neler olacağını göreceğiz'' dedi. La Liga'da Real Zaragoza karşısında oynanan son maçta yedekler arasında olan Yago, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de sahaya çıkmayı umduğunu ifade edip, oynamak istediğini söyledi. Öte yandan, Fenerbahçe takımı, maçın oynanacağı Vigo kentine bugün 12.55'te varacak.

Futbolcular ve kulüp yöneticilerinin ayrı otellerde kalacağı, kafilenin cuma günü saat 11.00'de Vigo'dan İstanbul'a hareket edeceği belirtildi.

29.11.2006


 

NBA'de Türk derbisi Hidayet'in

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Orlando Magic ile Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz karşı karşıya geldi. Magic ortaya koyduğu performansla Jazz'ı 88-75 yenmeyi başardı.

Salt Lake City'de bulunan EnergySolutions Arena'da yapılan ve 17 bine yakın taraftarın izlediği karşılaşmada 2 milli basketbolcu da ilk 5'te sahaya çıkarken, konuk takım Magic ortaya koyduğu performansla Jazz'ı 88-75 yenmeyi başardı. Maça ilk 5'te başlayan ve 23 dakika süre alan Hidayet, Jazz potasına sadece 5 sayı gönderebilirken, 2 de ribaunt almayı bildi. Bu sezon lige çok iyi başlayan ve üst üste 8 maçlık galibiyet serisi yakalayan Utah Jazz, Golden State Warriors'un ardından Orlando Magic'e karşı da kaybederek, taraftarlarını üzdü. 37 dakikaya yakın sahada kalan Mehmet Okur, Magic potasına 13 sayı atarken, 9 ribaunt ve 3 asistle de oyunda etkili oldu. Okur, maçta daha sonra teknik faulle oyun dışı kalırken topu seyircilere doğru havaya fırlattı.

29.11.2006


 

Efes, Ataman'lı Bologna önünde

N Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Erkekler Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 6. maçında bugün İstanbul'da, Ergin Ataman'ın çalıştırdığı İtalya'nın Climamio Bologna takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak karşılaşma, Skytürk TV'den naklen yayınlanacak. Efes'de sakatlığı süren Antonio Granger, yarınki maçta da forma giyemeyecek. (A) Grubu'nda geride kalan 5 maç sonucunda Efes 3 galibiyet, 2 yenilgiyle averajla 3. sırada bulunurken, bütün maçlarını yitiren Climamio Bologna ise son sırada yer alıyor. İtalyan takımı, kötü gidişinin ardından geçtiğimiz günlerde takımın başına Türk teknik adam Ergin Ataman'ı getirmişti.

29.11.2006


 

Arda'ya 50 bin YTL kafa atma cezası

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Bordeaux ile yapılan (C) Grubu 5. maçında rakibine kafa atan Arda Turan'a 50 bin YTL para cezası verdi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Arda Turan'a, Galatasaray etiğine aykırı hareket nedeniyle 50 bin YTL para cezası verildiği bildirildi.

29.11.2006


 

Daum'a 10 bin kişiden sevgi seli

Almanya İkinci Ligi'nde mücadele eden FC Köln'ün yeni teknik direktörü Christoph Daum, takımına dünyanın her ülkesinden olduğu gibi Türkiye'den de oyuncu transferi yapabileceğini ancak bunu şimdi konuşmak istemediğini söyledi.

Christoph Daum takımının başında çıktığı ilk antrenmanda yoğun sevgi ve tezahüratlarla karşılandı. Taraftarlar, ''Daum'a şükür'' şeklinde ilginç pankartlar açtı. Rhein Energie Stadında yapılan Daum'lu ilk antrenmanı yaklaşık onbin kişi izledi. Daum, taraftarlara bol bol imza dağıttı. İmza dağıtırken Türkiye'de gördüğü ilgiden bahseden Daum, ''Türkiye'de havalimanına bile 7 bin kişi gelmişti. Askerler araya girerek ancak o kalabalıktan çıkabilmiştim'' diyerek Türkiye günlerini Alman basınına anlattı. Daum transfer için herhangi bir isim vermezken, eski oyuncusu Alpay'ın Köln'de olmasından da son derece memnun olduğunu söyledi.

29.11.2006


 

Serhat Akın'a Köln kancası

Almanya İkinci Lig takımlarından FC Köln'ün yeni teknik direktörü Christoph Daum, Serhat Akın'ı gündemine aldı

Kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Alman teknik adam, Belçika Birinci Ligi takımlarından Anderlecht'te forma giyen Serhat Akın'ı FC Köln'e transfer etmeyi amaçlıyor. Anderlecht Kulübü Menajeri Herman Van Holsbeeck, transferle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Anderlecht Kulübü'nün bu konuyla ilgili bir bilgisinin olmadığını belirtti. Öte yandan, Almanya'da tedavi olan Serhat ise kulübüne karşı herhangi bir kırgınlığının olmadığını söyledi. Serhat, ''Anderlecht hala benim kulübüm ve patronum. Ayak bileğimdeki sakatlık geçtikten sonra antrenörüm Vercauteren ve kulüp menajeri Van Holsbeeck ile masaya oturup bir çözüme varacağız'' diye konuştu.

29.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004