Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Terörü, eğitim ve yatırım önler

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı, Güneydoğu bölgesini yatırımlar açısından cazibe merkezi yapmak gerektiğini vurgulayarak, ‘’Ekonomik kalkınma ve eğitim, terör olaylarını ve töre cinayetlerini çözmede en önemli unsur’’ dedi.

Erbalcı, çatısı altında bulundukları Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunu (TUSKON) ziyaret eden ve görüştükleri AB Parlamentosu üyelerinin, Güneydoğu Bölgesi’nde yaşanan töre cinayetlerine ve kadın haklarına dikkat çektiklerini belirtti.

İş adamlarının ve sivil toplum örgütlerinin, Güneydoğu’nun sosyal ve ekonomik yapısını, dolayısıyla töre cinayetlerini ve terör olaylarını önlemede üzerlerine düşen görevler olduğunu kaydeden Erbalcı, ‘’Töre cinayetleri tamamen eğitimsizlikten geliyor. Töre cinayetlerinin önüne eğitimle geçilebilir’’ dedi. Cahit Erbalcı, Gaziantep’te oluşturulan okuma salonlarında çocukların ufuklarının çok değiştiğini ve burada anne-babalarına da eğitim verdiklerini belirterek, ‘’Bu şekilde yetişen çocuk yarın töre cinayeti işlemez. Eğitim şart. Her şeyi devletten beklememek lazım. Sivil toplum örgütleri ve iş adamı olarak üzerimize düşeni yapmalıyız’’ diye konuştu.

Güneydoğu bölgesinde insanların gelir seviyesini yükseltmek, bunun için bölgenin ekonomisini güçlendirmek gerektiğini vurgulayan Erbalcı, şunları söyledi: ‘’Ekonomik kalkınma ve eğitim, terör olaylarını ve töre cinayetlerini çözmede en önemli unsur. Bu gençliği eğitir bilinçlendirirsek, işi harcı da olursa bunlar yanlış yola sapmazlar. Terör örgütü PKK için milyarlarca lira para harcanıyor; paranın bir kısmı eğitime, orada iş yapacaklara teşvik ver.

Güneydoğu’da kalkınmayı sağlarsak bu engeller aşılır. Güneydoğu’yu yatırımlar açısından cazibe merkezi yapmalıyız. Bir parça cazibe merkezi olsa, Batılı iş adamları da oraya gelir.’’

Güneydoğu bölgesinde hayvancılık, sulu tarımın, kafes balıkçılığının ve gıda sanayinin teşvik edilmesi gerektiğine işaret eden Erbalcı, ‘’GAP önemli yatırım fırsatı sunuyor. Bu değerlendirilmeli’’ diye konuştu. İş adamlarının aynı teşvik imkânlarına sahip olduğu için Batı illerine yatırımı tercih ettiğine dikkat çeken Erbalcı, bölgesel ve sektörel teşvik verilmesi, bürokrasinin hızlandırılması, ayrıca Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde boşalan köylerde hayvancılığın tekrar hayata geçirilmesi için zemin hazırlanması gerektiğini kaydetti.

/ GAZİANTEP

30.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörü, eğitim ve yatırım önler

  İran’dan 1 milyar euroluk kaynak teklifi

  Selzede çiftçinin borcuna erteleme

  Asgarî ücrette ilk toplantı bugün

  İstanbul’da taksi ücretlerine zam

  Vergi kimlik numarası kalkıyor

  KİT çalışanına enflasyon zammı

  Serbest bölgede yatırım azaldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004