Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Papa Türkçe konuştu

Efes'te alkışlarla karşılanan Papa, önce Meryemana Evine giderek hacı oldu. İçeride yaklaşık yarım saat kalan Papa 16. Benediktus, daha sonra ayin alanına geçti. Buradaki ayinden önce bir konuşma yapan Papa, 'peder, oğul ve kutsal ruh' ile 'sevgili kardeşlerim' gibi Türkçe kelimeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in resmi davetlisi olarak önceki gün Türkiye ziyaretine başlayan Papa 16’ncı Benedikt, dün Ankara’dan İzmir’e gitti. Ankara’da Türkiye’nin AB üyeliğe destek vererek jest yapan Papa, dün de Selçuk’taki Meryemana Evi’ndeki ayini Türkçe ile açtı ve kapadı. Papanın konvoyu, havadan helikopterlerle ve karadan yoğun güvenlik önlemlerinin altında Meryemana Evi’nin arka tarafındaki yoldan geçerek alana geldi. Yolda toplanan kalabalık ellerinde Türk ve Vatikan bayraklarıyla Papa 16’ncı Benedikt’e tezahüratta bulundu. Türkiye’deki çeşitli kiliselerde görev yapan rahipler, Papa ile birlikte gelen kardinaller, özel olarak davet edilen ve Türkiye’de bulunan Katolik cemaatine mensup davetliler, Papanın katıldığı ayinde bir araya geldi. Papa, burada yönettiği ayinin açılışını Türkçe yaptı. Papa, ayinin açılışında, “Sevgili kardeşlerim, Rab sizinle olsun” ifadesine yer verdi. Papa, ayinde dünya barışı için dua etti. Papa, ayinin başlamasından önce Meryemana Evini’nde dua okudu ve hacı oldu. Yaklaşık 1,5 saat süren ayinde açılış dualarının ardından yaptığı konuşmada, Papa 23. Johanna’nın Türk halkına değer verdiğini ve Türklere hayranlık duyduğunu dile getirerek Johanna’nın “Ben Türkleri seviyorum, doğal niteliklerini takdir ediyorum” sözlerinden alıntı yaptı.

Ayini Türkçe sözlerle kapatan Papa,Türk bayrağını salladı. Papa, İstanbul’da bugün de Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camii’ni ziyaret edecek. Papa’nın Ayasofya Müzesi’ni ziyareti nedeniyle müzeye ziyaretçi kabul edilmeyecek. Müzeye normal giriş kapısından girecek olan Papa’ya, Müze Başkanı Ahmet Haluk Dursun tarafından Fransızca olarak bilgi verilecek. Papa’ya, Sultanahmet Camii ziyaretinde, üzerinde ‘’barışı sembolize eden güvercin figürü şeklinde besmele yazısı ve 2 zeytin dalı’’ bulunan İznik çinisi bir karo hediye edilecek.

/ İZMİR

30.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papa Türkçe konuştu

  Laisizm çıkmaz sokak

  Hasarı tamir gezisi

  Yayla’ya öğrenci ve akademisyen desteği

  Beraat eden yazarın 301 isyanı

  AB yolunda kaza

  Adımımızı AB’ye göre atacağız

  Şûrânın iptali için dâvâ

  Avukatlık sınavı kalkıyor

  Dokunulmazlık dosyaları dönem sonuna

  Selzedeye yardımlar sürüyor

  Sel mağdurları unutulmadı

  Çalışanlar Aralık’ta eyleme hazırlanıyor

  Genel Sağlık Sigortası Kanunu esastan görüşülecek Genel Sağlık Sigortası Kanunu esastan görüşülecek

  Sezer’den bir veto daha

  Acarkent'e dâvâ

  Ateşkesin devamı Filistin’e bağlı

  Demokrasi eğitimi ailede başlar

  Böbrek naklinde yeni umut

  Boğazda faciadan dönüldü

  YÖK’ün cevapsız bıraktığı İHD üniversite kapılarında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004