Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

YILDIRIM DÜZELTME YAPTI

Fenerbahçe Kulübü yaptığı açıklamada, başkan Aziz Yıldırım'ın dünkü basın açıklamasında kullandığı, ''Bu ülkede, ülke menfaati için çarpışıp hapis yatanlar var, bu ince bir mesajdır'' sözlerinin kamuoyunda yanlış anlaşıldığını duyurdu. Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, bu sözler için ''Başkan hedef mi gösteriyor? Tehdit mi savuruyor ya da hapiste yatan birilerini mi ima etmeye çalışıyor?'' şeklinde sorgulamalar yapmanın son derece yanlış ve topluma verilmek istenen temiz spor mesajını gölgelemeye yönelik bir hareket olduğu ifade edildi.

Yıldırım'ın bu sözleriyle, ''Ülkenin menfaati için yola çıkıp gün gelip hukuk dışına çıkanlar nasıl bunun hesabını verdilerse, futbol adına, futbolun menfaati adına hukuk dışına çıkanlar da niyetleri ne olursa olsun bir gün kanun karşısında hesap vermek zorunda kalırlar'' demek istediği belirtildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:

''Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tek amacı, Türkiye'de sporun ve futbolun şeffaf, akıllarda soru işareti bırakmayan ve dürüst bir şekilde yönetilmesidir. Kulübümüz ve başkanımız daha önce de belirttiği gibi bu konuda gösterilecek her türlü çabaya sonuna kadar destek verecektir ve her ne sebeple olursa olsun, ister kişisel ister toplumsal fayda gözetiliyor olsun, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Başkanı her zaman her türlü usulsüzlüğe karşı olmuştur ve bu tavrını bundan sonra da sürdürecektir.''

Yıldırım, çarşamba günkü konuşmasında ''Katoliklerde bir nikah kıyma olayı var. Nikah öncesi herkes söyleyeceği ne varsa itirazı varsa söyler. Bugün Türk spor kamuoyunun bir katolik nikah kıyma günüdür. Herkes ne biliyorsa, yalnız bu olayla ilgili değil, söylesin. Fenerbahçe'nin 10 yılı araştırılsın diyorum. Kim ne biliyorsa çıksın bugün açıklasın, bugün günüdür. Ama bugünlerde açıklamayanlar 1-2 sene sonra başka şeyler açıklarsa bu nikah olmamış olur. Sporda temiz bir toplum istiyorsak herkesi göreve çağırıyoruz" demişti.

01.12.2006


 

Gerets: Derbi sonum olabilir

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Belçika'ya dönmesi halinde sadece Standart Liege takımını çalıştırmak isteyeceğini kaydetti. Eşinden ayrılmasının ardından uzun süredir Belçika basınına konuşmayan sarı-kırmızılı teknik adam, aylar sonra ilk kez bu ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden HLN'ye demeç verdi.

TÜRKÇE ÖĞRENMEK ZOR

Üç yıl daha teknik direktörlük yapmak istediğini ifade eden Gerets, ''Eğer özel hayatımda bir değişiklik olmasaydı şu anda antrenörlüğü bırakmıştım. Belçika'ya dönersem sadece Standart Liege'i çalıştırmak isterim. Daha önce onlardan 2 kez teklif aldım, ama kabul etmedim. Belçika Milli Takımı için de teklif getirdiler, ama teklif öyle şartlar taşıyordu ki herhalde benim kabul etmemem için edilmiş bir teklifti'' diye konuştu. Türkçe'yi öğrenmekte zorluk çektiğini anlatan Gerets, gittiği ülkelerdeki dilleri çabuk konuşmaya başladığını, ancak Türkçe'nin kendisine hala Çince gibi geldiğini belirtti.

Galatasaray Teknik Direktörü Gerets, sarı-kırmızılı takımda kalıp kalmayacağının aralık ayında belli olacağını bildirdi. 3 sezon daha sözleşmesini uzatabileceğini kaydeden Belçikalı teknik adam, ''Başka takım bulamamam benim için sorun olmaz. Galatasaray'ın 30 tane yöneticisi var. Hepsi kendini öne çıkarmak istiyor, ama başkanla aram çok iyi. Çok aklı başında bir insan. Hiçbir zaman kovulacağım diye korkmadım. Bu hafta yapacağımız Fenerbahçe maçı benim Galatasaray'daki geleceğimi etkileyebilir'' ifadelerini kullandı.

TÜRKLER ÇOK SAYGILI

İstanbul'da şehrin 40 kilometre dışında yaşadığını ifade eden Gerets, ''Geldiğimden beri çok az gezdim. Sakin bir yerde yaşıyorum. Evimin yakınında büyük bir alış veriş merkezi var. Bazı insanlar telefonlarla fotoğrafımı çekiyor. Türkler, sporcularına ve teknik direktörlerine karşı çok saygılı'' ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYON OLABİLİRİZ

Türk basınını da eleştiren deneyimli teknik adam, ''Gerets'in nasıl bir insan olduğunu öğrenmekten çok sansasyonel bir haber istiyorlar. Türk gazeteciler ile kaynaşamıyoruz. Aralarında bir gazeteci var, hayatımda hiç görmedim, ama 15 aydır benim istifamı istiyor'' yorumunu yaptı. Gerets, Turkcell Süper Lig'de bu yıl da Galatasaray'ı şampiyon yapmak istediğini kaydetti. İyi bir teknik direktör olduğunu belirten Gerets, ''Hiçbir şeyden korkmuyorum ve maceradan hoşlanıyorum. Bu yıl da şampiyon olabiliriz'' ifadelerini kullandı.

01.12.2006


 

Derbinin hakemi Selçuk Dereli

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında 3 Aralık Pazar günü yapılacak 2006 yılının son derbi maçını FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli yönetecek.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Selçuk Dereli'nin yardımcılıklarını Adil Sinem ile Mustafa Emre Eyisoy yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Yunus Yıldırım.

01.12.2006


 

Şike iddiaları kahpeliktir

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fenerbahçe'nin, şampiyon olduğu 2001 yılında şike yaptığı iddialarını "kahpelik" olarak değerlendirdi.

Uygun, "İddia sahibi arkadaş kahpelik peşinde" dedi. Uygun, şunları söyledi: "İddia sahibi arkadaş bence kahpelik peşinde" diyen Uygun, "Cihan Oskay'ın durumu ortada. Zaten konuştuğu 34 kişiden istediği 10 20 bin Euro... Büyük bir ihtimal darboğaza girmiş durumda. Kahpelik peşinde bence. Bu kahpeliğinden dolayı da kendisi yasal işlemlerle karşı karşıya kalacaktır. Böyle insanları spordan bir an önce uzaklaştırmak lazım" diye konuştu.

01.12.2006


 

Bursaspor-Trabzonspor

Süper Lig'de son 6 haftadır galibiyet alamayan ve tarihin en kötü dönemini geçiren Trabzonspor, bugün Bursaspor karşısında galibiyet arayacak.

Bursa Atatürk Stadında saat 20.00'de başlayacak maçı Vedat Yüksel yönetecek. Bordo-mavililer en son ligin 9. haftasında sahasında Kayseri Erciyesspor'u 31 yenmişti.

01.12.2006


 

Potada da derbi heyecanı

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasında 3 Aralık Pazar günü yapılacak derbi maçın hakemleri açıklandı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 14.00'te başlayacak derbi maçta Erşan Kartal, Ozan Çakar, Deniz Kıyak hakem üçlüsü görev yapacak.

01.12.2006


 

Beşiktaş UEFA'da umut tazeledi

UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu nda Belçika temsilcisi Club Brugge'ü 2-1 yenen Beşiktaş, gruptan çıkma umutlarını son maça taşıdı.

Gruptaki 3. maçında ilk galibiyetini ve puanlarını alan siyahbeyazlılar, 14 Aralık Perşembe günü Almanya'da Bayer Leverkusen ile yapılacak maçta alacağı beraberlikle bile gruptan çıkacak. Maçlarını tamamlayan Club Brugge ise 2 puanda kalarak, gruptan çıkma şansını yitirdi. İlk 3 karşılaşmasını kazanan ve bu haftayı maç yapmadan geçen İngiliz Tottenham'ın ardından, evinde Bayer Leverkusen'i 21 yenen Romanya'nın Dinamo Bükreş takımı da 7 puan ve 1 maç eksiğiyle gruptan çıkmayı garantiledi.

(B) Grubu'ndan 3. tura çıkacak 3. ve son takım, 14 Aralık'ta yapılacak Bayer LeverkusenBeşiktaş maçının ardından belli olacak. Alman takımının, gruptan çıkması için Beşiktaş'ı mutlaka yenmesi gerekiyor. Beşiktaş'a ise beraberlik yeterli olacak. Öte yandan Beşiktaşlı İbrahim Akın, 6 günde 2. kırmızı kartını gördü. Geçen hafta Bursaspor ile yapılan maçta 2. sarı karttan kırmızı kart gören İbrahim Akın, Brugge maçının 81. dakikasında çift sarı karttan oyun dışında kaldı.

01.12.2006


 

Spurs, Utah'a Jazz yapamadı

NBA'de bu sezonun en iyi 2 takımı Utah Jazz ve San Antonio Spurs, Utah'ta karşı karşıya geldi. Salt Lake City'de bulunan Energy Solutions Arena'da yapılan ve 19 binden fazla taraftarın izlediği mücadelede Mehmet Okur'ur forma giydiği Utah Jazz, sahadan 83-75 galip ayrıldı.

Batı Konferansı Kuzeybatı Grubu'nda aldığı 13 galibiyetle lider durumda bulunan Utah Jazz'da Mehmet Okur, 28 dakika forma giyerken, rakip potaya 10 sayı gönderdi. Maça ilk 5'te başlayan milli basketbolcu, karşılaşmada 2 ribaunt aldı ve 1 de asist yaptı.

HİDAYET 5 SAYIDA KALDI

Doğu Konferansı'nın iddialı takımlarından Orlando Magic, deplasmanda Seattle Supersonics'i 94-84 yenerken, Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu yine vasatı aşamadı. İlk 5'te başlayan Hidayet, 22 dakika sahada kalırken takımı adına sadece 5 sayı üretebildi. Son haftalarda formsuzluğuyla dikkat çeken ''Hido'', 2 ribaunt alırken 4 de asist yaptı.

01.12.2006


 

62'lik Frazier ringe çıkıyor

Eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu 62 yaşındaki Amerikalı Joe Frazier, bir hayır maçı için eski bir amatör boksör olan 66 yaşındaki Memphis Belediye Başkanı Willie Herenton ile karşılaşacak.

Tennessee eyaletinin başkenti Memphis'ta yapılacak 3 raundluk maçın geliri, madde bağımlılığı ve alkolle mücadele için bölgesel düzeyde yürütülen bir program için kullanılacak. "Smoking" lakaplı Joe Frazier, 8 Mart 1971'de Muhammed Ali'ye ilk yenilgisini tattıran boksör olarak boks tarihine geçmiş ve dünya şampiyonluğu unvanını 22 Ocak 1973'te George Foreman karşısında kaybettiği maça dek sürdürmüştü. Yaşına rağmen düzenli idmanlarını sürdüren Frazier, Foreman karşısına çıktığı sıradaki 110 kilosunu korumaya devam ediyor.

01.12.2006


 

"Tenis Dünyası" piyasaya çıktı

Sportif Yayıncılık tarafından yayınlanan Tenis Dünyası Dergisi’nin ilk sayısı piyasaya çıktı.

‘Tenisseverin başucu dergisi’ sloganıyla çıkan derginin ilk sayısında geçtiğimiz ay tenisi bırakan efsanevi tenisçi Andre Agassi ile ilgili geniş bir dosya, ATP ve WTA turnuvalarından haberler, Pemra Özgen ve Mahmut Naibi ile söyleşiler yer alıyor. Dergi Türk ve dünya tenisi ile ilgili geniş bir bilgi bankası oluşturmayı hedeflliyor.

01.12.2006


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

1 Aralık Cuma:

20.00 Bursaspor-Trabzon: Vedat Yüksel

2 Aralık Cumartesi:

14.00 Sivas-Ankaragücü: Tolga Özkalfa

14.00 Konya-Çaykur Rize: Fırat Aydınus

14.00 Kayseri-Denizlispor: Yılnur Önen

19.00 Ankaraspor-Beşiktaş: Cem Deda

3 Aralık Pazar:

14.00 V. Manisa-Gaziantep: Bülent Yıldırım

14.00 Antalya-K. Erciyes: Aytekin Durmaz

14.00 Sakarya-G.Birliği: Süleyman Abay

19.00 F.Bahçe-G.Saray: Selçuk Dereli

01.12.2006


 

Hakan Şükür'e burun ameliyatı

Galatasaray, hafta sonunda Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçının hazırlıklarını Erik Gerets yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı çalıştı.

Öte yandan, nefes alma güçlüğü çeken Hakan Şükür'ün, Acıbadem Hastanesi'nde burnundan küçük bir operasyon geçirdiği bildirildi.

01.12.2006


 

UEFA Sağlık Semineri sona erdi

Futbol Federasyonu ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen 4. UEFA Sağlık Sempozyumu sona erdi.

Sempozyumun son gününde kapanış seamonisinde konuşan UEFA Teknik Sorumlusu Andy Roxburgh, ''Kesinlikle beklentilerimizin ötesine geçtik. Mükkemmel bir organizasyon oldu'' dedi.

01.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004