Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Unakıtan’dan faiz itirafı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ‘’Faiz yükünün, kamburunun altında bu millet eziliyor, yazık günah, haraç verir gibi faiz ödüyoruz’’dedi. Olumsuzluklara rağmen bütçenin ‘’iki yakasının bir araya geldiğini’’ ifade eden Unakıtan, hükümete geldiklerinde 40 milyar YTL olan bütçe açığının 34 milyar YTL’ye indiğini belirtti.

Unakıtan, Borusan Holding tarafından çelik konstrüksiyon sistemiyle yaptırılan depreme dayanıklı Gemlik Vergi Dairesi hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Borusan ve Borçelik’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

‘’Hem vergi ödeyeceksin hem verginin daha iyi alınması için böyle binalar yapacaksın. İnsana biraz tuhaf gibi geliyor ama Borusan Holding doğrusunu yapıyor’’ ifadesini kullanan Unakıtan, Türkiye’deki kayıt dışılığın artık tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: ‘’Onun bize verdiği sıkıntı, dertler o kadar büyük ki, şu anda Türkiye’nin çok daha iyi yerlerde olması lazımdı bana göre. Fakat o kayıt dışılıktan dolayı maalesef o istediğimiz yerlerde değiliz. Bu kayıt dışılığı ortadan kaldırdığımız zaman emin olun Türkiye bulunduğu yerin bir kaç misli duruma gelecek. Milli geliri, sanayisi, yolları, okulları, kütüphaneleri, üst seviyeye gelecek.’’

Bütçe açığı 40 milyardan 34 milyar YTL'ye indi

Olumsuzluklara rağmen bütçenin ‘’iki yakasının bir araya geldiğini’’ ifade eden Unakıtan, hükümete geldiklerinde 40 milyar YTL olan bütçe açığının 34 milyar YTL’ye indiğini belirtti. Unakıtan, Türkiye’nin bu konuda kimsenin hayal bile edemeyeceği hale geldiğini, daha da iyi duruma gelebileceğini dile getirirken, kayıt dışının önlenmesi halinde Türkiye’nin ekonomik olarak güçleneceğini vurguladı.

“Faizi millet ödüyor”

Unakıtan, bütçede Türkiye’nin bu yıl ödeyeceği faizlerin 46 milyar YTL’yi bulduğunu, bu rakamın 2025 yıl önce 23 milyar YTL olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: ‘’23 milyar nerede, 46 milyar YTL nerede? Kime veriyoruz bu parayı? Biz borç aldığımız kimselere faiz olarak ödüyoruz. Kim ödüyor bu faizi? Biz, bu millet ödüyor, başkası değil. Peki o faizleri ödemeseydik de o paralarla neler yapabilirdik, ne fabrikalar, barajlar yollar, hastaneler daha neler neler yapabilirdik. Yani bugün Türkiye’nin bütün şantiye halinde olan yatırımlarına bütçeden ayrılan pay 15 milyar YTL, demek ki şu andaki yatırımlarımızın 3 misli yapılabilirdi. Peki niye yapılamadı? O kayıt dışından dolayı vergi alınamadı, verginin yerine borç alındı. Veyahut da o zamanki iktidarların hoşuna, rahatına gitti. (Alalım borç, gitsin) dendi. (Alalım borç, gitsin) ama, ne oldu şimdi? Faiz yükünün, kamburunun altında bu millet eziliyor, yazık günah, haraç verir gibi faiz ödüyoruz ya... (O bakımdan ha, ben vergimi ödemeyeceğim, kaçıracağım)... Vergiyi kaçırıyorsun ama kendi malından gidiyor, kendi evlâdının geleceğini harcıyorsun. Eğer doğru dürüst herkes vergisini ödemiş olsa şimdi biz o borçlarla karşı karşıya kalmayacaktık.’’ dedi.

/ GEMLİK

03.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Unakıtan’dan faiz itirafı

  Şener: Doğuyu halk kalkındırır

  Hazine dış borç ödeyecek

  Mutfak masrafı arttı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004