Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye'de devlet, halktan korkuyor

Uluslararası yazarlar örgütü İnternational PEN Yöneticisi Eugene Schoulgin, dünyada birçok ülke gezdiğini, ama Türkiye gibi halkından bu kadar korkan bir devlet görmediğini söyledi. Schoulgin, “İnsanlara hizmet eden bir devletten gelen biri olarak Türkiye’deki uygulamalar bana çok garip geliyor” dedi.


Dünya barışına katkı

Sofya Üniversitesinde düzenlenen “Çağdaş İslâm Düşünürü Bediüzzaman Said Nursî: Bir Müslüman-Hıristiyan Diyalog Öncüsü” konferansına Cumhurbaşkanı adı

Çiçek: Papa’nın gelmesi iyi oldu

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Papa 16. Benediktus’un çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunarak Türkiye’den ayrıldığını belirterek, ‘’Papa’nın Türkiye’ye ge


  Bakoyanni: AB açık mesaj vermeli

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, AB’nin, Kıbrısla ilgili olarak Türkiye’ye açık mesaj vermesi gerektiğini söyledi.


  YSK seçime hazırlanıyor

Yüksek Seçim Kurulu seçim hazırlıklarını başlattı. Seçmenlerin TC kimlik numaralarına göre Bilgisayar Destekli Seçmen Kütüğüne kaydedilerek, bilgilerin güncellenmesine ilişkin esasları içeren YSK kararı ile il ve ilçe seçim kurullarının yapması gereken hazırlıklara yönelik genelgesi Resmî Gazete'de yayınlandı.


  Ağar: Sözlerimi millet anladı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar,“dağda silâhla gezeceklerine düz ovada siyaset yapsınlar” sözünün anlamayanlar tarafından aylarca tartışıldığını ancak milletin kendisini anladığını söyledi.


  DTP: Ağar’ın yaklaşımı gerçekçi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın ‘’terör ve siyasetle ilgili sözlerini önemsediklerini’’ belirterek, Ağar’ın geçmişte devlet görevinde bulunmuş ve olayları yaşamış birisi olarak ‘’gerçekçi bir yaklaşım sergilediğini’’ söyledi.


  Pepe: Acarkent, ağırlıklı olarak İstanbul’un sorunu

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Acarkent ile ilgili olarak “Türkiye’nin gündemine giren bu konu ağırlıklı olarak İstanbul’un sorunudur. Çünkü benzer ormanlar Türkiye’nin muhtelif yerlerinde olmasına rağmen bu şekilde yapılaşmaya konu edilmiş olması söz konusu değildir” dedi.


  Başörtüsü eylemleri sürüyor

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu bu hafta 43. eylemini yaptı. Eyleme bu hafta İzmir Başörtüsü Platformundan da destek geldi. Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu da, İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde 85. haftasına giren “Başörtüsüne özgürlük” eylemini gerçekleştirdi.


  Akdeniz 4,6 ile sallandı

Akdeniz’de orta şiddette bir deprem meydana geldi.


  13-14 Aralık’ta köprülerde iş yavaşlatma eylemi var

KESK’e bağlı Yapı-Yol Sen, taleplerinin karşılanması için 13-14 Aralık tarihlerinde tüm otoyol ve köprü gişelerinde iş yavaşlatma eylemi yapacak.


  İspanya’nın desteği sürüyor

İspanya hükümeti, Türkiye’nin AB’ye katılımına ilişkin desteklerinin devam ettiğini bir kez daha açıkladı.


  Dışişleri Bakanlığı Müşteşarı Apakan oldu

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığına Büyükelçi Ertuğrul Apakan atandı.


  Bugün, Dünya Özürlüler Günü

Sağlık Bakanlığı, özürlülüğün sadece bu sorunu yaşayan kişiyi değil, ailesini ve yakın çevresini de ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak etkileyen bir sorun olduğunu bildirdi.


  Kürtaj insanlık suçu

Diyanet İşleri Başkanlığı, kürtaja karşı savaş açtı. ‘İnsanlık suçu’ olarak nitelendirdiği kürtajın dinen caiz olmadığını açıklayan Diyanet, isteyerek ve istemeyerek hamilelik gerçekleştikten sonra hiçbir gerekçe ile ceninin hayatına son verilemeyeceğine vurgu yaptı.


  Sezer’in affettiği PKK’lı yine mahkûm oldu

Diyarbakır’da ‘’Terör örgütü PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak’’ suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırılan ve daha sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından af edilen ayaklarından özürlü terörist, serbest kaldıktan sonra terör örgütü adına para toplarken yeniden yakalandı.


  Çelik: Çocuklara dini öğretin

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’din elden gidiyor, misyonerler Türkiye’de kol geziyor, her tarafta kiliseler açıldı’’ diye propaganda yapıldığını belirterek, ‘’Çocuklarınıza dinlerini adam akıllı öğretmezseniz misyoneri de gelir, yel de gelir alır, sel de gelir alır’’ dedi.


  Yatağan’da 3. ünite devre dışı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde kurulu Yatağan Termik Santrali’nin 3. ünitesi, kazana buhar taşıyan borularda meydana gelen patlama sebebiyle devre dışı kaldı.


  Engellilere “engel” olmayın yeter

Beyazay İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği tarafından gerçekleştirilen faaliyette konuşan yazarımız Demirhan Kadıoğlu, insanî uzuvlardaki yetersizliklerin bir kusur olmadığını, başka bir melekenin gelişmesini tetiklediğini ifade etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004