Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bir vuslata daha

Mevlânâ’nın 733. Vuslat yıl dönümü faaliyetleri programının ilk gününde, Mevlânâ Kültür Merkezi’nde ışık oyunları altında yapılan sema büyük ilgi gördü.

Mevlânâ’nın 733. Vuslat yıldönümü Faaliyetleri, bugün öğle saatinde Konya Valiliğinden Mevlânâ Müzesi’ne ‘Mevlânâ Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü’ ile başladı.

Gün içinde bazı faaliyetlerle devam eden anma programı kapsamında, Mevlânâ Kültür Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sema sundu.

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, burada yaptığı konuşmada, Mevlânâ öğretisinin temelinde insan olduğunu belirterek, Mevlânâ’nın tüm dünyaya yaydığı ışığını inancından aldığını söyledi.

Mevlânâ’yı anlamak için onun ışık aldığı inancına yönelmek gerektiğini ifade eden Pakdil, ‘’Bu inanca yönelinmezse, Mevlânâ’nın sözlerini anlamak zordur. Bugün tüm insanlık barışa, huzura ve mutluluğa muhtaçtır. Bugün insanlık barışı, medeniyetler arası ittifakı, mutluluğu ve huzuru istiyorsa Mevlânâ’nın ışık aldığı inancını incelemelidir’’ dedi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise bugün sabahtan akşama kadar ‘’madde dünyasında dolaştığını, dünyevi işlerle uğraştığını’’ belirtti. Tüzmen, ‘’Bu yüzden Mevlânâ’nın 733. Vuslat Yıl dönümü faaliyetlerinde kısa konuşacağım’’ diyerek sözlerine son verdi.

Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu ise geçmişten bugüne taşınan en önemli konunun insanların bugün bile peşinde koştuğu hoşgörü olduğunu söyledi. Anadolu’nun üzerinde farklı din ve ırklardaki insanların yıllarca sevgi ve saygıyla yaşadığını vurgulayan Osmançelebioğlu, çağrısından da anlaşılacağı gibi, Mevlânâ duyarlılığına tüm insanlığın ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Mevlânâ Kültür Merkezi’nde renkli ışık oyunları altında yapılan sema, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

17 gün sürecek faaliyetler çerçevesinde gerçekleştirilecek toplam 23 semayı yaklaşık 60 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Kültür Merkezi’ndeki programa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Mevlânâ’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

03.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir vuslata daha

  Boston’un “en iyi”leri açıklandı

  Vatan şairi Namık Kemal anıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004