Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

KADIKÖY'DE DERBİ ATEŞİ

Türk futbolunun kalbi bugün Kadıköy'de atacak. F.Bahçe ile G.Saray bugün Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 19.00'da karşı karşıya gelecek. 2006 yılının son derbisini Selçuk Dereli yönetecek. F.Bahçe, derbi maça saha ve seyirci avantajının yanısı sıra rakibinin 4 puan önünde lider olarak çıkacak. Kadıköy'de 7 yıldır rakibini yönemeyen G.Saray'da Hakan, Orhan ve Ferhat oynamayacak.

Türk futbolunun kalbi bugün Kadıköy'de atacak. Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray, 16. hafta maçında bugünkarşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak 2006 yılının son derbi maçını FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli yönetecek. Selçuk Dereli'nin yardımcılıklarını Adil Sinem ile Mustafa Emre Eyisoy yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Yunus Yıldırım.

2 GÖZLEMCİ, 3 TEMLSİLCİ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki dev maç, 2 hakem gözlemcisi, 3 federasyon temsilcisi tarafından gözlem altına alınacak. Derbi maçta hakem gözlemciliklerini Sabri Çelik ile Necdet Erdilek, federasyon temsilciliklerini ise Ata Özer, Rıza Çavuşoğlu ve Atakan Alan yapacak.

F.BAHÇE CEPHESİ

Derbi maça saha ve seyirci avantajının yanı sıra Galatasaray'ın 4 puan önünde lider çıkacak olan Fenerbahçe, son yıllarda Kadıköy'de büyük üstünlük kurduğu ezeli rakibini yine yenerek, aradaki puan farkını açmayı amaçlıyor. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları süren Rüştü, Ümit, Selçuk ve Kerim bugünkü maçta da forma giyemeyecek.

G.SARAY CEPHESİ

Derbi maç öncesi ezeli rakibinin 4 puan gerisinde ikinci sırada bulunan ve Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı 7 yıldır galibiyet alamayan Galatasaray ise bu şanssızlığına son vermek istiyor. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları süren Hakan Şükür, Orhan, Aydın ve Ferhat bugünkü maçta forma giyemeyecek.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 2006 yılının son derbi maçına ezeli rakipler şu 11'lerle çıkması bekleniyor:

Fenerbahçe: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Uğur, Deniz, Appiah, Aurelio, Tuncay, Alex, Kezman.

Galatasaray: Mondragon, Cihan, Song, Tomas, Ergün, Hasan Şaş, Inamoto, Ayhan, Arda, İliç, Ümit.

Derbilerde gol yemediler

Derbi maç öncesi, iki takım kalecilerinin performansları birbirine denk. Fenerbahçeli Volkan, 7'sinde ilk 11'de çıktığı 8 lig maçında kalesinde 6 gol (ortalama 0,75), Galatasaraylı Mondragon ise 15 maçta kalesinde 17 gol (ortalama 1,13) gördü. Volkan, bu sezon ligde toplam 660 dakika süre alırken, Mondragon 15 maçın tamamında kalesini koruyarak 1350 dakika sahada kaldı.

GOL YEMEDİLER

Ezeli rakiplerin kalecileri bu sezon ilk yarıda yaptıkları birer lig derbisinde kalelerini gole kapattı. Galatasaray'ın ligin 6. haftasında Beşiktaş'ı 1-0 yendiği maçta sarı-kırmızılı fileler, 14. haftada da Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın 0-0 berabere kaldığı maçta sarı-lacivertli fileler gol görmedi.

03.12.2006


 

Dev maçta ilk heyecanlar

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi mücadelesinde, iki ekipte de ezeli rekabet heyecanını ilk kez yaşayacak oyuncular bulunuyor. Fenerbahçe'de 6, Galatasaray'da ise 5 oyuncu, görev verilmesi halinde dev derbide ilk kez ezeli rakiplerine karşı forma giyecek.

Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı Kezman, Lugano, Edu, Deivid, Uğur ve Tümer, teknik direktör Zico'nun görevlendirmesi halinde, sarı-kırmızılı ekibe karşı Fenerbahçe formasıyla ilk kez görev yapacak.

ZİCO İLE GERETS İLK DEFA

Öte yandan, sarı-lacivertlilerin kadrosunda daha önce Galatasaray'a karşı forma giymeyen genç futbolcular Can, Olcan ve yedek kaleci Serdar da bulunuyor. Galatasaray'da ise Arda, Inamoto, Mehmet Topal, Tolga ve Carrusca görev verilmesi halinde sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe'ye karşı ilk kez forma giyecek. İki takımda toplam 11 futbolcunun ilk heyecan yaşayacağı karşılaşma, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico ve Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets'i de ilk kez karşı karşıya getirmesi açısından önemli.

03.12.2006


 

2 bin 512 polis görev yapacak

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi maçta geniş güvenlik önlemleri alınacak.

Derbi maç için Kadıköy ve stat çevresinde tüm önlemler saat 13.00'ten itibaren alınmaya başlanacak ve stat kapıları saat 15.00'te açılacak. Maç bileti olmayanlar stat çevresinde oluşturulan dış arama çemberinin içine alınmayacak. Derbi maç için toplam 2 bin 512 güvenlik görevlisinin görev yapacağı, 74 iç ve 14 dış olmak üzere toplam 88 güvenlik kamerasıyla dev maçın takip edileceği açıklandı

03.12.2006


 

Medya ordusu izleyecek

Dev maçataraftarlar gibi gazeteciler de yoğun ilgi gösteriyor. Maça gösterilen yoğun ilgi ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın tribünün kapasitesi nedeniyle Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), birçok başvuruyu geri geçirmek zorunda kaldı.

Derbi maçta 155'i basın tribünü, 90'ı da saha içinde olmak üzere toplam 245 ''şanslı'' gazeteci görev yapabilecek. Öte yandan derbi için akredite yaptıranlar arasında Alman, Japon, İngiliz, Sırp ve Fransız olmak üzere toplam 20 yabancı medya mensubunun bulunduğu, ayrıca KKTC'den de 10 gazetecinin maça akredite olduğu açıklandı.

03.12.2006


 

Tüm biletler tükendi

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında Kadıköy'de yapılacak derbi maçın Biletix'ten satılan biletleri tükendi.

Yapılan açıklamada, derbi maçın Biletix'ten yapılan satışlarının sona erdiği belirtildi. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği ezeli rakiplerin mücadelesinde biletler, 45 ile 350 YTL arasında, tribünlere göre değişen fiyatlarda satıldı.

03.12.2006


 

Trabzon'da büyük hüsran

Bordo-mavililer Ziya Doğan yönetiminde 12 lig maçında 6 yenilgi alırken, 3 galibiyet elde edebildi. Ligde son 7 maçını kazanamayan Karadeniz ekibi 12 haftada 24 puan kaybetti..

Trabzonspor, teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde aldığı sonuçlarla tarihinin en kötü dönemini yaşadı. Trabzonspor, Ziya Doğan döneminde, 12 lig maçında 6 yenilgi alırken 3 galibiyet elde edebildi. Bordo-mavililer, 3 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, Ziya Doğan döneminde 12 maçta 24 puan kaybederek hem şampiyonluk yarışından erken koptu hem de ligde hiç alışık olmadığı bir yerde kendine yer buldu. 33 yıldır aralıksız olarak mücadele ettiği ligde 6 şampiyonluk elde etme başarısı gösteren Trabzonspor, aldığı sonuçlarla da alt sıralardan bir türlü kurtulamıyor.

İLK DÖNEMİN ÇOK UZAĞINDA

Trabzonspor, teknik direktör Ziya Doğan'ın ilk görev yaptığı dönemde ise başarılı bir grafik sergilemişti. Doğan'ın ilk döneminde Trabzonspor, 29 maçta 21 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etmişti. Trabzonspor, teknik direktör Doğan yönetiminde ligde 7 maçtır galibiyet elde edemedi. Son 7 maçta 6 yenilgi ve 1 beraberlik alan Karadeniz ekibi, tarihinde üst üste galibiyetsiz böyle bir dönem yaşamadı.

LAZARONİ DE GİTTİ

Trabzonspor'da, Brezilyalı Teknik Direktör Sebastia Lazaroni'nin görevine ise galibiyetlerle son verilmişti. Bordo-mavili takımın, UEFA Kupası'nda Kıbrıs Rum Kesimi'nin APOEL FC takımını 1-0 yenerek kupadan elemesine ve ardından da Denizlispor'u 1-0 yenmesine rağmen Brezilyalı çalıştırıcının görevine son vermişti. Lazaroni döneminde Trabzonspor, UEFA Kupası'nda tur atlamış ligde ise 4 maçta 4 puan almıştı.

03.12.2006


 

Ziya Doğan idmana çıkmadı

Bursaspor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'da, teknik direktör Ziya Doğan'ın, dün sabah Bursa'da yapılan çalışmaya katılmadığı öğrenildi.

Ziya Doğan'ındün sabah İstanbul'a gittiği ve takımın antrenmanına katılmadığı bildirildi. 1 saata yakın süren antrenmanı yardımcı antrenörlerin yönettiği ve hafif bir idman yapıldığı kaydedildi. Hasan Üçüncü taburcu oldu BursasporTrabzonspor maçında yüzüne aldığı darbe sonucu hastaneye kaldırılan Trabzonsporlu oyuncu Hasan Üçüncü'nün, taburcu edildiği bildirildi. Hasan Üçüncü'nün önceki akşam yapılan muayenesinde, ''Künk travmaya bağlı göz içi travması'' geçirdiği bildirilmişti.

03.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004