Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KOBİ’ler güç birliği oluşturmak zorunda

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Bodur Okyay, Çin ve Asya’nın yükselen pazarlarının oluşturduğu rekabetin KOBİ’leri olumsuz etkilediğini, özellikle dışa açılmada zorluk çeken KOBİ’lerin ortak strateji oluşturmak ve güç birliği oluşturmak zorunda olduklarını bildirdi.

İSO ile Avrupa Bilgi Merkezinin ortaklaşa düzenlediği ‘’Türkiye-İtalya-İspanya KOBİ’lerarası İşbirliği Projesi’’ kapsamında üç ülkenin firmaları, işbirliği imkânları oluşturmak amacıyla ikili görüşmeler yapmak üzere bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Okyay, gıda, tarım, makine, plastik, kauçuk, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların gün boyu sürecek ikili görüşmelerle yatırım ortaklığı, dağıtım, ortak pazarlama alanlarında işbirliği imkânlarını görüşeceklerini dile getirdi.

Bu tarz işbirliklerinin Türkiye ile ikili ticaret hacminin her geçen gün arttığı İtalya ve İspanya ile stratejik işbirliği olanaklarının oluşturularak ticaretin artmasına da katkıda bulunacağını belirten Okyay, ‘’Çin ve Asya’nın yükselen pazarlarının oluşturduğu rekabet, KOBİ’leri olumsuz etkilemekte. Özellikle dışa açılmada zorluk çeken KOBİ’ler, ortak strateji oluşturmak ve güç birliği oluşturmak zorunda’’ dedi.

/ İSTANBUL

05.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dövizle borçlanmayın

  KOBİ’ler güç birliği oluşturmak zorunda

  KOBİ’ler ‘Anadolu Yaklaşımı’nı bekliyor

  OECD: İşsizlik düşecek, büyüme sürecek

  Özince: “Spekülatif amaçlı yabancılar tanımlanmalı”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004