Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türkiye ziyareti gerilimi bitirdi

Papalık Hıristiyanlarası Birliği Özendirme Kurulu Başkanı Kardinal Walter Kasper, Papa’nın Türkiye’deyken yaptığı jestlerle, 12 Eylül’deki Regensburg konuşması neticesinde İslâm dünyası ile Vatikan ilişkilerinde yaşanan gerilimli dönemin artık geride bırakılmış olmasını sağladığını söyledi.


Litvinenko Müslüman mı öldü?

İngiltere’de zehirlenerek ölen eski Rus ajan Aleksandr Litvinenko’nun, ölmeden önce İslâm dinine göre defnedilmek istediği bildirildi. Litvinenko’nun

KKTC’de muhalefetten mecliste “şok” eylem

KKTC’de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) koalisyon hükümetinin oluşumunu protesto eden, Eylül ayından bu yana Cumh


  Annan: Irak'taki durum iç savaştan beter

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Irak’taki durumun “iç savaştan daha kötü” olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, Saddam Hüseyin döneminde şartların daha iyi olduğunu söyleyen Iraklılara da hak verdi


  Türkiye-İran ilişkilerinde yeni dönem

İran’ın önde gelen muhafazakâr gazetelerinden Keyhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Tahran ziyaretinin Türkiye-İran ilişkilerinde “yeni bir dönem başlattığı” yorumunu yaptı.


  Bush, Chavez’e yine kazandırdı

Venezuela’da yapılan devlet başkanlığı seçimini Devlet Başkanı Hugo Chavez kazandı.


  Annan raporuyla ilgili değerlendirmeler abartılı

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Kıbrıs’taki BM Barış Gücünün (UNFICYP) görev süresinin uzatılmasıyla ilgili olarak Güvenlik Konseyine sunduğu rapora ilişkin basında çıkan değerlendirmelerin abartılı olduğunu söyledi.


  10 Amerikan askeri öldürüldü

ABD ordusundan yapılan açıklamada, hafta sonunda Irak genelinde toplam 10 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.


  ‘İngiliz siyaseti Müslümanları radikalleştiriyor’

İngiltere’de hükümetin 7 Temmuz saldırılarından sonra benimsediği politikaların, Müslümanları aşırı uçlara ittiği belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004