Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KOBİ’ler ‘Anadolu Yaklaşımı’nı bekliyor

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Develi, uygulamaya dönük hazırlıkları süren Anadolu Yaklaşımı’na KOBİ’lerin ihtiyacı olduğunun, geçte olsa fark edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Develi, Türkiye’de kayıtlı 1 milyon 300 bine yakın KOBİ bulunduğunu, ancak bunlardan 240 bininin imalat sanayinde olduğunu belirtti.

Yaklaşık 240 bin KOBİ’den 42 binin Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’a olan borçları sebebiyle temerrüte düştüğünü anlatan Develi, borçlu bu KOBİ’lerin önlerinin açılması konusunda yıllardan beri düzenlemeler yapılmasını beklediklerini ifade etti. Develi, olumlu yöndeki makro ekonomik göstergelerin piyasalara yansımadığını, bunun bir şekilde piyasalara yansıtılması gerektiğini yıllardan beri dile getirdiklerini kaydetti. Develi, bu istemlerinin geçte olsa Anadolu Yaklaşımı ile fark edilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ‘’KOBİ’lerin gerçekten cansuyuna ihtiyaçları var. Bu cansuyu sadece borç ertelenmesi ile olmamalı. Yeni dönemdeki süreçte KOBİ’lerin işletme sermayelerini taze para biçiminde kullanmalarına ihtiyaçları var. Borçların ertelenmesi yerine mutlaka para girdisinin de sağlanması gerekiyor.”

Develi bu arada, temerrüte düşen 42 bin KOBİ’den 26 bininin Halk Bankası, geriye kalan 16 binin ise Ziraat Bankası ve Vakıfbank ile ilişkili olduğunu kaydetti. Anadolu yaklaşımının hayata geçmesinin, 3 kamu bankasını da önemli ölçüde rahatlatacağını vurgulayan Develi, ‘’Bankalarla sorunu olan KOBİ’lerden yarısı kurtulmuş olsa ekonomiye büyük katkı sağlar. En az 10 bin kişiye yeniden istihdam imkânı oluşturulmuş olur. Bu nedenle uygulamaya zaman kaybedilmeden başlanılmalı’’ dedi.

/ ADANA

05.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dövizle borçlanmayın

  KOBİ’ler güç birliği oluşturmak zorunda

  KOBİ’ler ‘Anadolu Yaklaşımı’nı bekliyor

  OECD: İşsizlik düşecek, büyüme sürecek

  Özince: “Spekülatif amaçlı yabancılar tanımlanmalı”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004