Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bilgisayar oyunlarına dikkat

İlköğretim okulu öğrencilerinin velileri arasında yapılan araştırmada, evinde bilgisayar olup da okulda başarısız olan öğrencilerin velilerin tamamına yakınının, çocuklarının başarısızlığında ‘’bilgisayar oyunları’’nın önemli rolü olduğunu düşündüğü belirlendi.

Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Samancı, Erzurum şehir merkezinde 4 ilköğretim okulundaki evinde bilgisayar bulunan öğrenci ve velileri arasında ‘’şiddet içerikli bilgisayar oyunlarının ilköğretim öğrencileri üzerindeki etkileri’’ konulu araştırma yaptı.

Öğrenci ve velilerin bu konudaki görüşlerini içeren araştırmada, öğrencilerin genellikle bilgisayar oyunlarını güzel zaman geçirme, zevk ve eğlence aracı olarak gördükleri belirlendi. Öğrencilerin zamanlarının büyük kısmını bilgisayar oyunlarına ayırdıklarının tesbit edildiği araştırmada, bu oyunların algılanma farklılıklarının ailede anne-baba ve çocukları arasında, okulda, öğretmen ve öğrencileri arasında çatışma yaşanmasına yol açtığı belirlendi. Araştırmada, velilerin bilgisayar oyunlarının çocukların ruh sağlıklarını, ders başarılarını, bedensel gelişimlerini, sosyal gelişimlerini, göz sağlıklarını ve anne babalarıyla olan iletişimlerini olumsuz yönde etkilediğini düşündükleri ortaya çıktı.

Çocukların şiddet muhtevalı oyunlar oynamamaları için okulda, evde ve çevrede gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan velilerin, bilgisayar oyunlarının olumsuz yönlerinden öğrencilerin korunması için, okul ve ailede sınırlayıcı ve yasaklayıcı tedbirler almanın sorunun çözümü için yeterli olmadığı görüşünde oldukları belirlendi. Araştırmasının sonuçlarını değerlendiren Samancı, araştırma bulgularının çocukların bilgisayar oyunlarından olumsuz yönde etkilenmelerinin okul, aile ve çevre faktörleri ile de yakından ilişkili olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti. Geleceğin yetişkin bireylerini oluşturacak çocukların ruhsal, bedensel ve sosyal yönden dengeli ve uyumlu olmalarının büyük önem taşıdığını kaydeden Samancı, şöyle konuştu: “Bu nedenle bilgi teknolojilerinin bir ürünü olan bilgisayar ve bilgisayar oyunlarının çocukları bu açılardan olumsuz yönde etkilememesi için evde anne babalar, okulda eğitimciler ve toplumun diğer kuruluşlarına önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.’’ Araştırmaya göre, evinde bilgisayar olup da okulda başarısız olan öğrenci velilerinin tamamına yakınının çocuklarının başarısızlığında bilgisayar oyunlarının önemli rolü olduğunu düşündüğü belirlendi.

/ SİVAS

05.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörün sebebi din değil, zulüm

  Gazete nasıl öğrendi?

  Ağar: İmam hatipliler ve başörtülülere farklı bakılmasın

  Askıya alma hata olur

  Tavsiye kararı, AB kurallarına uymuyor

  CHP hâlâ tek tipçi mantığında

  Devlet göç krizini yönetemedi

  Rumlar elinden geleni ardına koymuyor

  Bakan Aydın: Birliğimizi unutmamalıyız

  Umut yolculuğu denizde bitti

  4 üniversite daha kuruluyor

  Türk ve Tuğluk’un 2 yıl hapsi istendi

  Erdoğan'ın Romanya ziyareti ertelendi

  Türk diplomata Bağdat’ta kurşun

  Gökçeada’daki cami ilgi bekliyor

  Bilgisayar oyunlarına dikkat

  Çanakkale’ye uçak seferleri başladı

  Kahvehaneler zimmetlenecek

  Sigara kansere dost, insana düşman

  Engelliler fark edilmek istiyor

  Yemekte barıştılar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004