Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: İmam hatipliler ve başörtülülere farklı bakılmasın

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Bu ülkenin imam hatipli çocukları, başörtülü kızları bizim evlîdımız. Onlara hiçbir kimsenin farklı gözle bakmasına müsaade etmemiz söz konusu değildir. Onların mağduriyeti, mazlumiyeti, hissiyatı üzerine siyaset yapılmasına asla müsaade etmeyiz. Sorunlarını da milletçe el birliğiyle çözeriz” dedi.

Ağar, partisinin Eskişehir İl Teşkilâtı tarafından düzenlenen ve şehirdeki sivil toplum kuruluşları ile oda temsilcilerinin katıldığı ‘’Son Ekonomik Gelişmeler’’ adlı toplantıda yaptığı konuşmada, Türk sanayisinin nitelikli eleman bulamadığını ve iktidarın 4 senedir meslekî teknik eğitim konusunda hiçbir çözüm üretmediğini söyledi Ağar, şunları kaydetti: ‘’Bir yandan da imam hatipli çocukların meseleleri halledilemedi. 20 senedir imam hatip, başörtüsü üzerine siyaset yaptınız. Allah nasip etti iktidara geldiniz. Bunu boş yere geçirdiniz. Yapmayın. Biz sokmuyoruz bu işi siyasetin içine. Biz istersek buradan sizin üzerinize geliriz, ama bizim işimiz insanların duygularını istismar ederek siyaset yapmak değil. Bütün iş, meseleleri demokratik haklar ve özgürlükler temelinde görmek suretiyle, mağdur insanların ideolojik bağlamda değil, demokratik haklar ve özgürlükler bağlamında meselelerini çözmektir. Bu ülkenin imam hatipli çocukları, başörtülü kızları evlâdımızdır. Onlara hiç kimsenin farklı bir gözle bakmasına müsaade etmemiz söz konusu değildir. Ancak, onların mağduriyeti, mazlûmiyeti ve hissiyatı üzerinden siyaset yapılmasına da asla müsaade etmeyiz. Sorunlarını el birliğiyle çözeriz.’’

AB’den vazgeçerek bir Benelüx modeli olmaz

DYP Genel Başkanı Ağar, parti genel merkezinde Çek Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Eva Filipi kabulü sırasında ise “AB perspektifi ve vizyonu içinde olacak bir tasavvur” dedi. Önerisinin AB’nin alternatifi olmadığını, AB’nin içinde, AB muhafaza edilmek kaydıyla olduğunu belirten Ağar, “AB’den vazgeçerek bir Benelux modeli olmaz. AB vizyonumuzun, AB kabulümüzün içindedir bu. Türkiye meselelerini asarak yoluna devam edecektir ve Türkiye kendi yakın coğrafyası içersinde güçlü birliktelikleri, beraberlikleri, ticarî, ekonomik kültürel anlamda kuran ve burada önderliği yasayan bir ülke olacaktır. Bu muhtemel gelişmesi, muhtemel olan olaylara karşı Türkiye’nin bir fikri hazırlığıdır, temel hazırlığıdır. Türkiye’de siyaset sadece sözlerin eleştirisi ile yapılmaya çalışıyor. Bizim yaptığımız Türkiye’ye çareler ortaya koyan, Türkiye’ye çözümler, Türkiye’ye muhtemel gelişmeler karşısında davranış biçimlerini geliştiren bir siyasetin var edilmesidir” diye konuştu.

/ ESKİŞEHİR

05.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörün sebebi din değil, zulüm

  Gazete nasıl öğrendi?

  Ağar: İmam hatipliler ve başörtülülere farklı bakılmasın

  Askıya alma hata olur

  Tavsiye kararı, AB kurallarına uymuyor

  CHP hâlâ tek tipçi mantığında

  Devlet göç krizini yönetemedi

  Rumlar elinden geleni ardına koymuyor

  Bakan Aydın: Birliğimizi unutmamalıyız

  Umut yolculuğu denizde bitti

  4 üniversite daha kuruluyor

  Türk ve Tuğluk’un 2 yıl hapsi istendi

  Erdoğan'ın Romanya ziyareti ertelendi

  Türk diplomata Bağdat’ta kurşun

  Gökçeada’daki cami ilgi bekliyor

  Bilgisayar oyunlarına dikkat

  Çanakkale’ye uçak seferleri başladı

  Kahvehaneler zimmetlenecek

  Sigara kansere dost, insana düşman

  Engelliler fark edilmek istiyor

  Yemekte barıştılar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004