Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ahmet Özhan’dan konser rekoru

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel San’atlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel San’at Yönetmeni Ahmet Özhan, geçen yıl 11 gün olan Mevlânâ’yı anma faaliyetlerinin bu yıl 17 güne çıkarılmasıyla, semazen grubu ile kendisi ve ekibinin daha yoğun tempoyla çalıştıklarını belirtti.

Bu yıl törenlerin talep sebebiyle uzatıldığını ifade eden Özhan, 1-17 Aralık arasındaki programa 3 hafta sonu denk geldiğini kaydetti.

Bu yüzden hafta sonları günde 2 konser birden verdiklerini dile getiren Özhan, “Şu ana kadar 2,5 günde 5 konser oldu” dedi.

Özhan, 17 gün boyunca 23 konser vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Tempo yoğun, ancak biz bundan şikayetçi değiliz. Biz konser vermeye, Hazreti Mevlânâ’ya hizmet etmeye doyamıyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Benzer tempolara özellikle Ramazan aylarında alışığız. Ancak Mevlânâ’nın Vuslat Yıl Dönümü Faliyetleri için toplam 23 konser ilk ve önemlidir. Mevlânâ törenleri bu yıl 17 güne çıktığı için, vereceğimiz konser sayısı açısından da rekor olacak.”

Yoğun konser temposunda sesini korumak için fazladan bir şey yapmadığını vurgulayan Özhan, “Normal hayatımı yaşıyorum. İşimi çok sevdiğim için, sahnede en mutlu zamanımı geçiriyorum. Hazreti Mevlânâ’nın sevgisi her şeyin üstesinden geliyor” diye konuştu.

05.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ahmet Özhan’dan konser rekoru

  Diyarbakır sinemaya doydu

  Hat san’atını ayakta tutmaya çalışıyor

  Emniyetten ebru kursu

  Adana’da ücretsiz film günleri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004