Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Diyarbakır sinemaya doydu

Diyarbakır San’at Merkezi’nin (DSM) ev sahipliğinde, Yenişehir Belediyesi ile Bir Film Şirketi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Bir Film, Film Festivali”nde gösterime sunulan 28 filmi yaklaşık 2 bin 500 sinemasever izledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, 24-30 Kasım tarihleri arasında aralarında daha önce Diyarbakır’da gösterime girmeyen filmlerin de bulunduğu toplam 28 filmin Diyarbakırlı sinemaseverlerle buluştuğunu söyledi.

Organizasyonda emeği geçen DSM ve Bir Film Şirketi’ne teşekkür eden Anlı, faaliyete Belediye olarak mütevazı bir katkıda bulunduklarını kaydetti.

Anlı, bir hafta süren faaliyetteki filmleri yaklaşık 2 bin 500 sinemaseverin izlediğini, festivale özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Bu faaliyet, Diyarbakır’da daha büyük film festivallerinin düzenlenebileceğini gösterdi. Bundan sonra çok daha iyi bir hazırlık yapacağımızı belirtmek istiyorum. Diyarbakır çok daha iyisini hak ediyor” dedi.

Ödül almış filmlerin de yer aldığı festivalde, aralarında Olgun Arun’un “Tramvay”, Christian Carion’un “Ateşkes”, Mike Mılls’in “Başparmak”, Radu Mihaileanu’nun “Bir Şans Daha”, Kim Ki-Duk’un “Boş Ev”, Yann Samuell’in “Cesaretin Var mı Aşka”, Lukas Moodysson’un “Daima Lilya”, Roger Michell’in “Dayanılmaz Aşk”, Robin Campillo’nun “Geri Döndüler”, John Sayles’in “Gümüş Şehir” ve Richard Kelly’in “Karanlık Yolculuk” filmleri sinemaseverlerle buluştu.

05.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ahmet Özhan’dan konser rekoru

  Diyarbakır sinemaya doydu

  Hat san’atını ayakta tutmaya çalışıyor

  Emniyetten ebru kursu

  Adana’da ücretsiz film günleri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004