Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bizim Aile yine dopdolu

Aylık kadın dergisi Bizim Aile bu sayısında, kadına yapılan taciz konusuna ayırıyor. Sosyal, psikolojik, hukukî yönleriyle konuyu inceliyor, dünyadaki uygulamalara değiniyor, tarihimizden örnekler sunuyor. Dergi, medyadaki reklâmlardan, dinimizdeki tesettür hükmüne kadar uzanan detaylı bir dosya hazırlamış.

Kâinatın sultanı olacak bin bir çeşit his, duygu, kabiliyet donanım ve cihazatlarla gönderilir insanoğlu dünyaya. İmtihan sırrından dolayı bazı kuvvelerine sınır konulmamıştır. Cinsellik de bunlardan birisidir. Sınırsız şehevî hislere “kırmızı çizgiler” koyan tek güç dinin kurallarıdır. Kişinin eli, nefsi, dili, hayali, v.s. harama meylettiğinde dinden, imandan kaynaklanan bir iç ses kalbin kulağına Allah’ın hükümlerini hatırlatıp, “Yasaktır!” der, onu günahtan alıkoyar. Kişi gözlerini, ellerini, hatta hayal duygusunu, vehmini bile imandan kaynaklanan bu sesle, vicdanına kulak verip terbiye eder.

“Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar, birbirinin dostu ve velisidir. Onlar iyiliği emreder ve kötülüğü de nehy ederler.” (Tevbe Sûresi, 71.) ve benzeri düsturlar aile ve toplum hayatını tanzim eder, emniyet ve refahı sağlar. Hiçbir kanun, gönüllere taht kuran imanî hükümler olmaksızın etkili olamaz.

Taciz, güçlünün zayıfı ezmeye çalıştığı insandaki “hayvanî hislerin” bir tezahürü. Ve ne yazık ki, bebek, çocuk, yaşlı, genç demeden internet, telefon, video gibi aklınıza gelebilecek her vasıtayla sınır tanımaksızın yapılarak dozu gün geçtikçe artmakta.

Aylık kadın dergisi Bizim Aile bu sayısında, kadına yapılan taciz konusuna ayırıyor. Sosyal, psikolojik, hukukî yönleriyle konuyu inceliyor, dünyadaki uygulamalara değiniyor, tarihimizden örnekler sunuyor. Dergi, medyadaki reklâmlardan, dinimizdeki tesettür hükmüne kadar uzanan detaylı bir dosya hazırlamış.

Ayşegül Akakuş: “Dünyadan harem-selâmlık uygulamaları” isimli çalışmasında bir ülkede yasaların ne kadar güzel uygulanırsa uygulansın tacize engel olamadığını ve tesettürün insan yaradılışına ne kadar uygun olduğunun delillerle dikkatimize sunuyor.

Naciye Kaynak; ‘İllâ edeb!’ başlıklı çalışmasında edebi ele alıyor.

Elif Güzel ‘Türk Ceza Kanununda taciz’ yazısıyla yeni kabul edilen TCK’da, tacizle ilgili maddeleri ana başlıklarıyla sunuyor.

Psikolog Belkıs Ertürk ‘Ruhsal travma taciz’ Cinsel tacizin, çocukluk ve ergenlik döneminde en ağır duygusal darbeleri yaşatan bir sömürü olduğunu dikkatimize sunuyor.

Psikolog Yasemin Uçal Abdullah; ‘Tacizin insan psikolojisine etkileri’ni ele alıyor.

Çocuk Dünyası’nda Psikolog Betül Artış;‘Tepkilerini kontrol etmekte zorlanan çocuklar’ başlıklı araştırmasında anne-babanın yanlış davranışları ilk gördüğünde nasıl tepki vermeleri gerektiğini anlatıyor.

Enstitü’de Hazlar, İlham’da Mümine Güneş Aç dünyalar…

Aile-İletişim’de Fatma Özer Eşin ‘’gönül tahtına’’ oturabilmek.

Aktüel-Medya’da çizgilerin hayal dünyası: Çizgi filmler, Ayşe Çağlayan

Ve…

Dekorasyon, Minik Meleğim, Soframız, Kâinat Eczanesi, Püf noktası, Bulmaca, Beslenme, Hayatın İçinden Ve Dünya Dönüyor. İletişim: Web: www.bizimaile.com E posta: [email protected] Tel: 0 (212) 655 88 59 (295)

06.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim Aile yine dopdolu

  Can Kardeş bu ay "dağlar"ın zirvesinde

  Engelsiz “Çarpışma”nın galası yapıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004