Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Galatasaray galibiyetle bitirdi

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 5 maçında tek puanı olan G.Saray, bu sezon Avrupa'ya veda maçında eksik kadroyla oynayan Liverpool'u 3-2 mağlup etti.

Stat:

Atatürk Olimpiyat

Hakemler:

Olegario Benqerença, Joao Ferreira Dos Santos, Jose Manuel Silva Cardinal (Portekiz Federasyonu)

Galatasaray:

Mondragon 7, Cihan 6, Tomas 6, Emre 5 (Dk. 46 Tolga 5), Ergün 6, Sabri 7, İnamoto 7, Okan 7, Carrusca 6 (Dk. 75 Mehmet Güven ?), Ümit Karan 8, Necati 7 (Dk. 45+1 İliç 7).

Liverpool:

Dudek 4, Peltier 5, Carragher 5, Agger 5, Rise 4, Pennant 5, Xabi Alonso 5, Paletta 5, Guthrie (Dk. 66 Luis Garica 3) Fowler 8, Bellamy 5 (Dk. 74 Crouch ?)

Goller:

Dk. 23 ve 89 Fowler (Liverpool) Dk. 24 Necati, Dk. 28 Okan, Dk. 79 İliç (Galatasaray)

Sarı Kartlar:

Dk. 58 İnamoto (Galatasaray) Dk. 86 Pennant (Liverpool)

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Galatasaray ile Liverpool arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Galatasaray 2 - 1 önde tamamladı.

Ekibimizde sakatlıkları devam eden Hakan Şükür, Ferhat ile hasta Song ve cezalı Arda Turan bu akşamki karşılaşmada yer alamadı. Teknik Direktör Erik Gerets, kart cezalısı Arda'nın yerine Carrusca'ya ilk onbirde şans tanıdı.

3. dakikada Sabri'nin ceza alanı sol çaprazından kullandığı serbest atışta meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

21. dakikada Sabri'nin sol çaprazdan kullandığı serbest atışta Ümit Karan'ın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

23. dakikada Liverpool Fowler ile öne geçti. Bu dakikada Bellamy'nin soldan ceza alanı içine yaptığı ortada kaleci Mondragon'u geçen top Fowler'e çarparak ağlarla buluştu. 0-1.

24. dakikada Galatasaray Necati ile beraberliği yakaladı. Bu dakikada savunmanın uzaklaştırmak istediği topa Carrusca baskı yapınca Liverpoollu oyuncuların hatalı pasını kapan Necati, düzgün bir vuruşla Dudek'i mağlup etti. 1-1.

28. dakikada Galatasaray Okan Buruk ile öne geçti. Bu dakikada Carrusca'nın sağdan kullandığı köşe atışında savunmanın kafayla uzaklaştırdığı topa Okan Buruk ceza alanı dışından sert vurdu. Meşin yuvarlak Dudek'in solundan ağlarla buluştu. 2-1.

39. dakikada sol kanattan kullanılan köşe atışında Carragher'in kafa vuruşunu kaleci Mondragon son anda çıkardı.

43. dakikada gelişen Galatasaray atağında Ümit Karan'dan önce savunma araya girdi. Açılan topla sağ çaprazda buluşan Sabri'nin vuruşunu Dudek çıkardı.

Karşılaşanın ilk yarısının kalan dakikalarında başka gol gelmeyince devre 2 - 1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle kapandı.

54. dakikada Carrusca'nın soldan kullandığı serbest atışta Ümit Karan'ın kafa vuruşunda kaleci Dudek'i geçen top yan direkten döndü.

59. dakikada Xabi Alonso'nun kullandığı serbest atışta savunmanın arkasına Fowler'i kaçırdı. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Mondragon başarılı idi.

62. dakikada savunmadan atılan uzun topla sağ çaprazda topla buluşan Sabri'nin vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

68. dakikada savunmanın arkasında topla buluşan Carrusca'nın vuruşunda top ağlarla buluştu. Ancak karşılaşmanın hakemi ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

79. dakikada Galatasaray İliç ile farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada ceza alanı içinde Mehmet Güven'in pası ile buluşan İliç düzgün bir vuruşla Dudek'i mağlup etti. 3-1.

89. dakikada Liverpool farkı bire indirdi. Bu dakikada Pennant'ın sağdan ortasında Fowler'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-2.

06.12.2006


 

Volkan güven vermiyor

Bir internet sitesinde yapılan anket futbolseverlerin Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel'e güvenmediğini ortaya koydu. Sitede, 'Fenerbahçe kaleci Volkan Demirel ile başarılı olabilir mi?' sorusunun yöneltildiği ankete katılan sporseverlerin yüzde 85'i 'hayır' seçeneğinin işaretledi.

Bir internet sitesi tarafından yapılan anketinin sonucu, taraftarların Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e güvenmediğini ortaya çıkardı. Günlük spor haberlerinin yeraldığı www.sporyolu.com adlı internet sitesinin yaptığı bir anket, futbolseverlerin Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e güvenmediğini ortaya koydu.

Ankete katılan sporseverler, Milli kaleci Rüştü'nün uzun süreli sakatlanmasının ardından Fenerbahçe kalesini devralan Volkan'ın başarılı olamayacağı görüşünde birleşti. Sitede, 'Fenerbahçe kaleci Volkan ile başarılı olabilir mi?' sorusunun yöneltildiği ankete katılan sporseverlerin büyük çoğunluğu 'hayır' seçeneğinin işaretledi. Ankete katılan toplam 9026 kişiden 7717 kişi 'Fenerbahçe Volkan ile başaralı olamaz' derken, 1309 kişi 'Fenerbahçe Volkan ile başarılı olur' şeklinde görüş bildirdi. Kaleci Volkan'a güvenmeyen taraftarların oranı yüzde 85.50 olurken, genç file bekçisine destek verenlerin oranı yüzde 14.50'de kaldı.

06.12.2006


 

Fatih: Türkiye'ye 4 yıl dönmem

Rusya'nın Zenit Saint Petersburg takımında forma giyen milli oyuncu Fatih Tekke, Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini söyledi.

Fenerbahçe'den transfer önerisi aldığı iddia edilen Fatih Tekke, Yaptığı açıklamada, Zenit Saint Petersburg takımıyla 4 yıllık sözleşmesi olduğunu belirterek, ''Rusya'da çok rahatım ve mutluyum. Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum'' dedi.

Fatih Tekke, Fenerbahçe'ye gideceği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Bu haberler yalandır. 4 yıl boyunca inşallah Rusya'da kalacağım'' diye konuştu. Rusya'daki futbol dönemine iyi başlangıç yaptığını dile getiren Fatih Tekke, şöyle konuştu:

''Başlangıçta her şey iyiydi. 1-2 haftada toparlandık ve başarılı geçti. Sonradan benim bir sakatlığım oldu ve benim açımdan iyi olmadı. Sezon öncesi hazırlık kampı da geçirmeden gitmiştim. Hastalıklar da etkiledi, ancak ligi 4. sırada bitirdik. Kulübün, bu yıl çok daha iyi bir takım kurma ve daha büyük hedefleri var. 61 gol atacağım derken şaka yapmıştım. Bakalım 57 gol daha var.''

Fatih, Trabzonspor'un zamana ihtiyacı olduğunu da ifade ederek, ''Takımdaki oyuncuların güvenleri yerine gelirse bu durumun son bulacağına inanıyorum. Genç oyuncular var takımda. Tecrübeli oyuncular saha içinde biraz daha sorumluluk almalılar'' diye konuştu. Bu arada, Fatih Tekke'nin sözleşmesindeki madde gereği 1 yıl Türkiye'ye gelemeyeceği öğrenildi.

06.12.2006


 

Engelli sporculara bıçaklı saldırı

Bedensel Engelliler ve Görme Engelliler Dünya Yüzme Şampiyonası için Güney Afrika'da bulunan Türk kafilesine, 8 kişilik bir grup bıçaklı saldırıda bulundu.

Akşam yemeğini yedikten sonra kaldıkları otele dönmek üzere yola çıkan Türk kafilesi, otelin önünde 8 kişilik bir grup tarafından gasp girişimine maruz kaldı. Aralarında Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, milli takım antrenörleri Haluk Okur ve Ahmet Kapıkaya'nın da bulunduğu kafileye grup, bıçaklı bir saldırıda bulundu. Başkan Dedeoğlu'nun kalbine doğru değdirilen bıçakla içinde sporcuların harcırahları ve seyahat masraflarının oluşturduğu 15 bin doların yer aldığı çanta, grup tarafından gasp edildi. Gruptan birkaç kişinin antrenörler Kapıkaya ve Okur'a da saldırmasıyla oluşan kargaşada yere düşen çantayı bırakan saldırganlar kaçarak olay yerinden ayrıldı.

06.12.2006


 

Yusuf: Alex gibi oynasaydım heykelim dikilirdi

Denizlispor kaptanı Yusuf Şimşek, "Fenerbahçe'de oynadığım dönemde Alex gibi serbest oynatılsaydım, Kadıköy'e heykelim dikilirdi" dedi. Denizli'de bir yerel televizyonda yayınlanan programa katılan Denizlispor'un kaptanı Yusuf Şimşek, ilginç açıklamalarda bulundu.

HERKESİN PAYI BÜYÜK

Denizlispor'un başarısında takımda oynayan her futbolcudan, kulüpte çalışan tüm personele kadar herkesin payı olduğunu belirten Şimşek, "Maçlarda yapılan tezahürat beni olumlu motive ediyor. Bunun diğer arkadaşlarıma da yapılmasını istiyorum. Eğer sahada alkışlanan bir Yusuf Şimşek varsa, bunda eşimin, çocuğumun, yöneticilerin ve tesislerde çalışan tüm personelin hakkı var" diye konuştu.

Yusuf, hafta sonunda karşılaşacakları Vestel Manisaspor maçında taraftarlara da centilmenlik çağrısında bulundu. Vestel Manisaspor maçında taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: "Geçmiş yıllarda Denizlispor'a hizmet eden, teknik direktör Ersun Yanal ile futbolcular Ümit Bozkurt, Burak ve Güven'e küfredecekler maça gelmesin"

DERBİ HAVASI BAMBAŞKA

Yusuf Şimşek, "Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yaşanan derbilerde futbolcuların nasıl bir duygu yaşadığı" sorusuna ise şöyle karşılık verdi: "Dünyada her futbolcuya nasip olmayan bir duygu. Bunu diğer arkadaşlarımın da yaşamasını isterim. Ben Fenerbahçe'de oynadığım dönemde Alex gibi serbest oynatılsaydım, Kadıköy'e heykelim dikilirdi."

06.12.2006


 

Potada G.Saray'a 2 maç ceza geldi

Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Beko Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Cafe Crown'a 2 maç seyircisiz oynama ve 3 bin YTL para cezası verdi.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 24 Kasım'da oynanan Galatasaray Cafe Crown-Pınar Karşıyaka maçındaki olaylarla ilgili kararını açıklayan kurul, uyarı anonslarına karşın sahaya atılan yabancı maddeler, çirkin tezahürat ve salonun boşaltılması nedeniyle sarı-kırmızılılara 2 maç seyircisiz oynama ve 3 bin YTL para cezası verdi.

06.12.2006


 

Blatter: 6 yerli 5 yabancı oynasın

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, takımlarda 6 yerli, 5 yabancı oynatılmasına izin verilmesini istedi. Blatter, "Bu şekilde taraftarlar takıma daha yakın hissedecek. Ayrıca yetenekli oyunculara da daha fazla dakika alabilecek. " şeklinde konuştu.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Avrupa'da liglerin şubat ayında başlayıp kasım ayında sona ermesini teklif etti. Alman futbol dergisi Kicker'a konuşan Blatter, "Takımlara yaz aylarında oynamalarını önerdim. Ligler yıllık takvime göre olmalı. Ligler şubatta başlayıp kasım ayında son bulmalı. Böylece oyuncular için yeteri dinlenme zamanı olur. Uluslararası maçlar için de 3 hafta maç oynanabilir. Bu fikre büyük Avrupa kulüpleri destek verdi." diye konuştu. FIFA Başkanı Blatter, yabancı oyuncuların kısıtlanmasına yönelik planın yürürlüğe gireceğine emin olduğunu belirtti. Blatter, "6+5 sistemi devreye girecek." dedi. Blatter, takımlarda 6 yerli, 5 yabancı oynatılmasına izin verilmesini istiyor. Blatter, "Bu şekilde taraftarlar takıma daha yakın hissedecek. Ayrıca yetenekli oyunculara da daha fazla dakika alabilecek. " şeklinde konuştu.

06.12.2006


 

F.Bahçe potada CSKA'yı ağırlıyor

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, ULEB Erkekler Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki 7. maçında bugün İstanbul'da Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak karşılaşma Skytürk TV'den naklen yayınlanacak.(C) Grubu'nda geride kalan 6 maç sonucunda Fenerbahçe Ülker 2 galibiyet, 4 yenilgiyle 6. sırada yer alırken, CSKA Moskova ise 5 galibiyet, 1 yenilgi ve averajla liderlik koltuğunda oturuyor.

06.12.2006


 

Alkolik Ortega futbolu bıraktı

Bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Arjantinlilerin ünlü futbolcusu Ariel Ortega alkol bağımlığı ve tedavi nedeniyle futbolu bıraktı.

Gelişi gibi ülkemizden gidişi de olay olan Ariel Ortega en son River Plate takımında forma giyiyordu. Fenerbahçe'den Newells Old Boys takımına transfer olan Arjantinli yıldız yeteneğine karşın Avrupa'ya alışamaması ve gittiği her kulüpte uyum sağlayamamasıyla nam salmıştı. Alkol problemleri nedeniyle Arjantin'de sıkıntıları günler geçiren ve büyük eleştiriler alan Ortega, Maradona'dan sonra Arjantin'de 10 numaralı formayı giyen ilk futbolcu unvanına sahip olan bir futbolcuydu. 89 kez Arjantin Milli Takım formasını giyen Ortega, Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılmış ve bu yüzden UEFA tarafından 9 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

06.12.2006


 

Daum'lu Köln kötü başladı

Almanya 2. Futbol Ligi takımlarından FC Köln ile anlaşan Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, takımının başında çıktığı ilk maçında Duisburg'a 3-1 yenildi.

Acı bir mağlubiyet aldıklarını belirten Daum, "Duisburg galibiyeti hak etti. Bu maç bize çok çalışmamız gerektiğini gösterdi. Bir cephede yenildik ama savaşı kaybetmedik" dedi. Köln'de oynayan milli futbolcu Alpay Özalan 68. dakikada kırmızı kart gördü.

06.12.2006


 

Biyediç erken gönderildi

Sakaryaspor zor günler geçiriyor. Nejat Biyediç'in istifasının ardından takımı Gençlerbirliği maçına PAF takım antrenörüTimur Şahinel hazırladı. Yönetimin, ilk devrenin bitimine iki maç kala Biyediç'i göndermesi yanlış bir karardı. Yeni teknik adam muhtemelen devre arası alınacak. Biyediç'in takımın başında kalması, oynanacak iki maçta teknik adamsız çıkmaktan daha iyiydi. 60. dakikada Gençlerbirliği'nden Haminu oyundan atılıdıktan sonra, iyi bir teknik adam hamlesi Sakarya'ya maçı kazandırabilirdi. Lig sonunda Sakaryaspor bu puanları dilerim aramaz. Çünkü Gençler eksik kaldıktan sonra Mesut Bakkal Hemen oyundan Isaac'ı alarak, Okan'ı forvette tek bıraktı. Sakaryaspor yarım saat geride bir hatta iki adam boşu boşuna tuttu. Bir fazla oyuncuyla oyunda insiyatif almayı bir türlü beceremedi. Bu da teknik adam eksikliğinden başka bir şey değildi.

Son derece vasat bir lig maçı izledik. Top yere bir türlü inmedi. Bunun sebeplerinden birincisi, Sakaryaspor'un oyunu orta sahada bloke edecek oyuncusunun olmaması ve saha dağılımı beceriksizliğiydi.İkincisi de genç Mustafa'nın Süper Lig tecrübesizliği, Cangele'nin kendibaşına oynama düşüncesi, Murat'ın formsuzluğu Sakarya'nın sahada eksik mücadele etmesinin baş sebebiydi.

Sakaryaspor'un haftaya Rize'deki maçından puan almasının zorluğu düşünülürse, ikinci yarıda ligde kalmak için zor bir mücadelenin içinde olacağı söylenebilir. Yönetim uygun hocayı bulduktan başka, uygun oyuncuları da bulması gerekli. Zira Sakaryaspor'un iki forvet başta olmak üzere bir orta saha bir de defans oyuncusuna ihtiyacı var.

Said OKUR

06.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004