Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

33 bin izleyici

Hz. Mevlânâ’nın 733. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri devam ediyor. Faaliyetler çerçevesinde düzenlenen sema törenlerini 8 günde yaklaşık 33 bin yerli ve yabancı ziyaretçi izledi. Mevlânâ Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ile birlikte sanatçı Ahmet Özhan sahne aldı.



Kardeşimi seviyorum

Semerkand Aile, Aralık sayısında “kardeş kıskançlığı”nı kapak dosyasına taşıyor. “Kardeş kıskançlığı neden kaynaklanır”, “Kardeşini kıskanan çocuğa nasıl davranılmalı?” “Kardeşler arasında nasıl adaletle muamele edilebilir?” gibi kıskançlığa dair merak edilen soruların cevapları Semerkand Aile’nin bu ayki kapak dosyasında.



Nedir başımıza gelen?

Müslümanlar olarak bir yarımız kan ve gözyaşına boğulmuşken, “başımıza gelenler” üzerine serinkanlı şeyler söylemek kolay değil. Musibetler, acılarımız ve sıkıntılar nasıl görülmelidir? İlahî kader ve adalet nasıl anlaşılmalıdır? Aylık Semerkand dergisi, “Nedir başımıza gelen?” kapak dosyasıyla, günlük dilde şikayet ve serzeniş anlatan bu soruya cevap arıyor.



Bedensel engel, engel değildir

Vuslat dergisi, 66., sayısında kapak konusu olarak farklı bir konuya değinerek “Bedensel engel engel değildir. Asıl engelli, hastalıklı zihniyete sahip olandır” başlıklı dosyasıyla okuyucularının karşısına çıkıyor. Vuslat farklı bakış açılarıyla konuyu Ahmed Kalkan, Ramazan Kayan, Dr. Emine Gül, Ali Öner, Mustafa Öztürk’ün kalemleriyle açıklıyor.



Bir Türkiye resmi

Aylık medeniyet, kültür ve aktüalite dergisi Mostar, Aralık sayısında “Gençlerin bakış açısından bir Türkiye resmi” çiziyor. Dergi, kapak dosyasını, konunun “uzmanları” yerine, aslında bu konuda uzman sayılabilecek gençlere yazdırmış. Ayrıca dört gençle umut dolu bir röportaj yapılmış.



Allah’a muhalefet mümkün mü?

Altınoluk, Aralık sayısında “Allah’a muhalefetten sakının” hadisini kapağa çıkarıyor. Ahmet Taşgetiren, başyazısında, aynı paralelde bir soru soruyor: “Allah’a muhalefet mümkün mü?” Taşgetiren yazısında, “İnsan bilinç halinde sürekli Yaratıcıya muhalefet etse, bu buna aklı tahammül edemez, ya yüreği…



Bir “vuslat” da İstanbul’da

Mevlânâ’nın “Hakk’a Vuslatı”nda Konya’da olamayanlar için stanbul’daki adres CRR. Türk klasik müziğinin ustalarından Mustafa Doğan Dikmen yönetimindeki Akis Ensemble, 17 Aralık’ta CRR’de gerçekleşecek Şeb-i Arus gecesinde izleyenler düğün gecesine şahitlik edecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004