Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yargıda çifte standart

Siyasetçilere yönelik ağır sözleri düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendiren Yargıtay, kendi üyeleri ve kararlarıyla ilgili eleştirilere ise cezayı kesiyor. Yargının eleştiri özgürlüğü konusunda verdiği birbirine zıt kararlar tartışılıyor. Zaman’ın haberine göre, bunun son örneği Meclis Başkanı Bülent Arınç hakkındaki dâvâda yaşandı.


YILMAZ'IN ELİNE TUTUŞTURULDU

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun “Biz ANAP olarak 8 yıllık eğitimi, hatta 9, 10, 11, 13 yıllık eğitimi arzu ediyorduk. Rahmetli Avni Akyol başkanlı

Türkiye’nin sorunu hukuksuzluk

Ankara Barosu Başkanı Ahsen Coşar, hukuk düzeninin toplumda barışı, güveni ve eşitliği sağlamanın olmazsa olmaz yegâne aracı olduğunu belirterek, “Tür


  Kimse kimseye hesap soramıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de hiç kimsenin kimseye hesap soramadığını belirterek, “Özel sektör hesap sorduğunda ‘getir bakalım gelir defterini’ diyor. Kimse hesap veremiyor. Hesap vermiyorsun ki hesap sorasın. Sistem herkesi defolu hale getirmiştir” dedi.


  İstanbul'da kurban hazırlığı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, İBB'nin Bahçelievler, Fatih, Üsküdar, Bağcılar, Eyüp, Maltepe ve Ümraniye'de kurban kesim merkezleri kurmaya başladığı belirtilirken, bu merkezler dışında kurban kesimi yapanlara 55 YTL idarî para cezası uygulanacağı bildirildi.


  Arınç: Hedefimiz insan haklarını yükseltmek

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Tarihi süreç içerisinde Türkiye’nin hedefi, insan hak ve özgürlükleri çıtasını daima yükseltmekten yana olmuştur. Gelinen nokta hepimiz adına gurur vericidir’’ dedi.


  Sezer’in tavrı tehditkâr

Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonlara eşi başörtülü milletvekillerini davet etmeyen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, şimdi de belediyelerde çalıştığı öne sürülen başörtülü bayanların peşine düşmesine bir tepkiler sürüyor.


  İllerin eğitim röntgeni çekiliyor

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, her ilde yapılan istişare toplantılarıyla, ‘’illerin eğitim röntgenini çektiklerini’’ söyledi.


  Mardin: Edward Said oryantalist çalışmalara ışık tuttu

Prof. Dr. Şerif Mardin, Batılı düşünürlerin kendi içlerinde kapalı bir diyalog kurduklarını belirterek, Edward Said’in, bu kapalı diyalog içerisindeki oryantalistlerin çalışmalarına ışık tuttuğunu söyledi.


  13-14 Aralık’ta trafiğe dikkat!

KESK’e bağlı Yapı-Yol Sen’in genel başkanı Bedri Tekin, 13-14 Aralıkta otoyol ve köprülerde iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını bildirdi.


  Lice’de hain tuzak: 1 asker şehit

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu 1 asker şehit oldu.


  Sezer’in de tekliften haberi yokmuş

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Türkiye’nin bir deniz ve hava limanının Kıbrıs Rum yönetiminin kullanımına açılmasıyla ilgili AB'ye teklifi konusunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in “doğrudan ya da dolaylı hiçbir biçimde bilgilendirilmediğini’’ bildirdi.


  Hasarlı trafik kazalarında rapor mecburiyeti kaldırılsın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin ulaşım sorununun çözümü amacıyla düzenlenen toplantıda bazı önerilerde bulundu. Topbaş, Ceylan Intercontinental Oteli’ndeki toplantıda yaptığı sunumda, yasal düzenlemeler ve finans konusunda öneri ve taleplerini dile getirdi.


  Demokratikleşmenin de anahtarı eğitim

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’de eğitim sorunu çözülmeden ekonomik, kültürel ve siyasal hiçbir sorunu çözmenin mümkün olmadığını belirterek, “Ülkemizde demokratikleşememe sorunu var. Demokratikleşebilmenin anahtarı da eğitimdir” dedi.


  ‘Bizim için her hasta özeldir’

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ‘’Bizim için her hasta özeldir. Sadece cebinde parası olana özel muamele yapılmamalıdır. Üniversite hastahanelerinde de bunun ortadan kalkması gerekir. Bunun için de toplumsal duyarlılık oluşur, gerekirse mevzuat değiştirilir’’ dedi.


  İnternet kafelere denetim

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çocukların zararlı sitelere ulaşımını engelleyen filtre sistemini kullanmayan 13 internet kafe hakkında işlem yaptı.


  Metro inşaatında toprak kayması

4. Levent - Ayazağa Metro İnşaatı’nda, tünel kazısı sırasında toprak kayması meydana geldi.


  Selzede çiftçilere çay ve şeker yardımı

Sel âfeti sebebiyle zarar gören illerdeki çiftçilere çay ve şeker yardımı yapılacak. Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.


  Datça'da badem ağaçları çiçek açtı

Hava sıcaklığının 23 derece olarak ölçüldüğü Muğla’nın Datça ilçesi Palamutbükü koyunda, kırlar rengârenk çiçeklerle kaplanırken badem ağaçları çiçek açtı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004