Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kıbrıs atağı AB’yi yumuşatacak

Finlandiya dönem başkanlığının, AB dışişleri bakanlarının, pazartesi günü Brüksel’de yapacakları konsey toplantısında sunacağı Türkiye’ye ilişkin taslakta, komisyon tarafından askıya alınması tavsiye edilen fasılların ismi ve sayısının bulunmayacağı öğrenildi.


Merkel’e eleştiri

Türkiye’nin bir havalimanı ve bir limanı açma önerisine sıcak baktığını belirten Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, ‘’Papadopol

Rehn: AB Türkiye’ye karşı âdil olmalı

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye’nin limanlarla ilgili yaptığı önerilere açıklık getirmesini istedi.Rehn, yarın yayımlan


  Irak'ta saldırı: 25 ölü

Irak’ın başşehri Bağdat’ın dışındaki bir Şiî yerleşim bölgesine düzenlenen 3 havan topu saldırısında, 25 kişinin öldüğü belirtildi.


  ‘Terör listesi’ tartışması

NATO yetkililerinin “PKK, NATO terör listesinde yer almıyor çünkü böyle bir liste yok” yolundaki açıklamalarına, Turkiye’nin NATO nezdindeki daimi temsilciliği yetkililerinden cevap geldi.


  Savaş ihtimali arttı

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Irak’taki çatışmanın Orta Doğu’da bölgesel bir savaş ihtimaline artırdığını söyledi.


  İran'da soykırım konferansı

İran, 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudiler’e karşı yapılan soykırım konusunda 30 ülkeden 60’a yakın araştırmacıyı ağırlamaya hazırlanırken, ABD, sözkonusu konferansı kınadığını açıkladı. İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad, Yahudiler’e karşı gerçekleştirilen olayı “efsane” olarak nitelemişti.


  Pakistan'dan füze denemesi

Pakistan’ın nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip yeni versiyon bir kısa menzilli füze denemesini başarıyla gerçekleştirdiği bildirildi.


  İran'da ikinci kez Hacca gitmek yasaklandı

İran’da, kutsal toprakları daha önce ziyaret edenlerin ikinci kez hacca gitmeleri yasaklandı.


  Bakanı Merkel’i uyardı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in Başbakan Angela Merkel’i, Türkiye konusunda “uygun olmayan tavır” göstermemesi için uyardığı bildirildi.


  Pamuk ödülünü bugün alacak

Yazar Orhan Pamuk, Nobel edebiyat ödülünü bugün Stockholm konser salonunda düzenlenecek törenle alacak. Pamuk’a ödülünü, Nobel Ödül Komitesi Başkanı Michael Sohuman ve İsveç Kralı 16. Carl Gustaf verecek. Törende, Pamuk’a Nobel diploması, altın madalya ve 10 milyon İsveç kronu tutarında para ödülü de verilecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004