Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kuşbakışı İstanbul

Fotoğraf san’atçıları Orhan ve Fatma Durgut çiftinin, Almanya’nın başşehri Berlin’de açtıkları İstanbul fotoğrafları sergisi büyük ilgi gördü. Orhan ve Fatma Durgut çifti, 1987 yılından bu yana birlikte çalışıyor. Çocukluğundan beri fotoğraf çekmeye meraklı olan Orhan Durgut, 1976 yılından beri mimari fotoğrafçı olarak profesyonel çalışıyor.

Fotoğraf san’atçıları Orhan ve Fatma Durgut çifti, Almanya’nın başşehri Berlin’de İstanbul fotoğrafları sergisi açtılar.

Türk Evi’ndeki açılışa Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Nafiz Alpman ve çok sayıda san’atsever katıldı. Fotoğraf sanatçıları Orhan ve Fatma Durgut, İstanbul’un havadan görüntülenmiş 11 fotoğrafından oluşan serginin açılışına Türkiye’den gelerek katıldılar.

Serginin açılış konuşmasını yapan Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Necip Alpman, serginin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “İstanbul doğu ile batıyı birleştiren bir köprüdür. Bizlere bu binbir masal kentini, havadan fotoğraflayarak, ayrı bir açıdan sunan san’atçılara teşekkür ederim. Orhan Durgut ve eşi Fatma hanımın, ikinci sergilerini açmak yine bana nasip oldu. İki sene önce, Köln’de görevliyken, tarihî zenginliklerimizi tanıtan o güzel fotoğraflardan oluşan serginin açılışını da ben yapmıştım” dedi. Berlin Türk Evin’de açılan sergi, 28 Şubat 2007 tarihine kadar açık kalacak.

Orhan ve Fatma Durgut çifti, 1987 yılından bu yana birlikte çalışıyor. Çocukluğundan beri fotoğraf çekmeye meraklı olan Orhan Durgut, 1976 yılından beri mimari fotoğrafçı olarak profesyonel çalışıyor. Türkiye’nin bir çok şehrini havadan görüntüleyen sanatçı çift, 20 yıldır hava fotoğrafçılığı ile ilgileniyor. Çift, Yunanistan ve Meksika başta olmak üzere 87 ülkede, toplam 3 bin saat helikopterle fotoğraf çekti.

11.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kuşbakışı İstanbul

  İshakpaşa’da yarım asırlık hata

  İklimler’e bir ödül de Tallinn’den

  Filistin’deki Osmanlı karargâhı Türk Kültür Merkezi oldu

  Halk kültürüne hizmet ödülü

  Bursa Devlet Korosundan Mevlevî merasimi

  ‘Karikatürlerle İnsan Hakları’


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004