Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FENER'E ALTIN FIRSAT

UEFA Kupasında bugün İstanbul'da Almanya'nın Frankfurt takımıyla karşılaşacak olan sarı-lacivert ekibin alacağı bir beraberlik bile gruptan çıkmasına yetecek. Ayak parmağında hafif sakatlığı bulunan Kezman dışında sakat futbolcu yok. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği maç Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 21.45'te başlayacak ve Kanal D'den naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı Hollandalı Wegereef yönetecek.

UEFA Kupası'nda 2. turda mücadele ettiği (H) Grubu'ndan çıkma şansını son maça bırakan Fenerbahçe'ye, bugün Eintracht Frankfurt takımıyla yapacağı karşılaşmada beraberlik dahi yetecek.100. yılını kutladığı 2006-2007 sezonunda Avrupa kupalarında başarıyı hedefleyen sarı-lacivertliler, Alman rakibi karşısında saha ve seyirci avantajını da kullanarak, başarılı bir sonuç hedefliyor.

FRANKFURT GÜLEMEDİ

(H) Grubu'nda 3 puan ve averajla 3. sırada bulunan ve rakipleri karşısında averajı daha iyi olan Fenerbahçe'yi, Eintracht Frankfurt önünde alacağı bir beraberlik gruptan çıkaracak. İngiliz ekibi Newcastle United'ın 10 puanla lider olduğu grupta Eintracht Frankfurt'un henüz galibiyeti bulunmuyor.Bu arada grubun diğer maçında bugün Palermo ve Celta Vigo, İtalya'da karşı karşıya gelecek.

SAHADAKİ MUHTEMEL 11'İ

Fenerbahçe'de, Eintracht Frankfurt maçı öncesi sol ayak başparmağında hafif sakatlığı bulunan Kezman'ın dışında bir sorun yok.Bugünkü mücadelede forma giymesi beklenen Sırp oyuncunun, 11'de yer alamaması durumunda teknik direktör Zico, Deivid'e şans verecek. Sarı-lacivertlilerin, Alman rakibi karşısına Volkan, Önder, Lugano, Edu, Uğur, Deniz, Appiah, Aurelio, Tuncay, Alex ve Kezman (Deivid) muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.

HAKEMLER HOLLANDALI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Hollandalı hakemler yönetecek. Karşılaşmanın hakemi Jan Wegereef'in yardımcılıklarını, Jantinus Meints ve Adriaan Inia yapacak. Kanal D maçı naklen yayınlayacak.

BİLETLERE BÜYÜK İLGİ

Fenerbahçeli taraftarlar, sarı-lacivertli ekibin gruptaki son ve önemli sınavına büyük ilgi gösteriyor. Karşılaşmanın Biletix'ten satılan biletlerinden sadece Fenerium alt tribünde yer kaldığı bildirildi ve satışların devam ettiği kaydedildi. Karşılaşmanın biletleri tribünlere göre 22-180 YTL arasında değişen fiyatlarda satıldı.

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y P

1-Newcastle United 4 3 1 - 4 1 10

2-Celta Vigo 3 1 1 1 3 3 4

3-Fenerbahçe 3 1 - 2 3 2 3

4-Palermo 3 1 - 2 2 5 3

5-Eintracht Frankfurt 3 - 2 1 2 3 2

13.12.2006


 

G.Saray geçen sezonu arıyor

Cimbom, ligin ilk yarısını geçen sezonun 11 puan gerisinde kapattı. Lider F.Bahçe'den 7 puan geride kalan sarı-kırmızılı ekip, geçen sezonu 4 puan geride bitirmişti. Toplam 32 gol atıp, 20 gol yiyen G.Saray, geçen sezon aynı dönemde 39 gol atıp, 17 golü kalesinde görmüştü.

Süper Lig'in ilk yarısını 30 puanla ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, geçen sezonun aynı dönemine oranla puan olarak geride kaldı. Bursaspor'u 3-1 yenerek 30 puana ulaşan sarı-kırmızılı takım, geçen sezonun ilk yarısına oranla 11 puan az topladı. ''Cim Bom'', geçen sezon aynı dönem sonunda 41 puan almıştı. Bu sezon ligde oynanan 17 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgi alan Galatasaray, geçen sezon ise aynı dönemde 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etmişti.

PUAN FARKI FAZLA

Galatasaray, ilk yarıyı 30 puanla ikinci sırada kaparken, 37 puanı bulan lider Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde kaldı. Sarı-kırmızılılar, geçen sezon ise ilk yarısı sonunda Fenerbahçe'nin sadece 4 puan gerisindeydi.

ATTIĞI GOL AZALDI

Galatasaray'ın geçen sezona göre ilk yarıda attığı gol azalırken, yediği ise fazlalaştı. ''Cim Bom'', geçen sezon ilk yarı sonunda 39 gole ulaşırken, bu sezon ise 32 golde kaldı. 2005-2006 sezonunun ilk devresinde kalesinde 17 gol gören sarı-kırmızılılar, bu sezon ise 20 gol yedi.

13.12.2006


 

MHK'nın ilk yarı gözdesi Bülent Yıldırım ve Vedat Yüksel

Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun ilk yarısında yapılan 153 maçta, 29 hakem görev yaptı. En fazla görev verilen hakemler, 10'ar maçla Bülent Yıldırım ve Vedat Yüksel oldu.

17 hafta süren ilk devrede Bülent Yıldırım ve Vedat Yüksel'i, 9'ar maçla İsmet Arzuman ve M.Selçuk Dereli izledi. İlk yarıda en az görev alan hakemler ise 1'er kezle Cemil Şensöz, Uğur Söylemez ve Zafer Önder İpek'di. Hakemler arasında toplamda ve sarı kartta rekortmen Vedat Yüksel oldu. Yüksel, yönettiği 10 maçta, 53 sarı ve 1 kırmızı olmak üzere toplam 54 kartla 2 kategoride başı çekti. Ligde Yüksel'den sonra toplamda 50 ile en fazla kart çıkaran hakem olan Süleyman Abay ise 6 kırmızı kartla en fazla oyuncuyu sahadan atan isim olarak dikkati çekti. İlk yarıda 8 maçta düdük çalan Cüneyt Çakır, 4 penaltıyla en fazla beyaz yuvarlağı gösteren hakem oldu. Ligde bu devrede yönettiği maçlarda en fazla gol olan hakem ise (29) M. Selçuk Dereli'ydi.

13.12.2006


 

Polat, Macar bir takımı satın alıyor

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Ege Seramik, Macaristan'da 2 futbol takımının sponsorluğunu üstlendi.

Macaristan Birinci Futbol Ligi'nde Ege Seramik'in sponsorluk desteği verdiği Vac ve Vasas takımları dün akşam karşı karşıya gelirken, maçı Vasas takımı 10 kazandı. Macaristan Ege Seramik bu yıl Vasas ve Vac takımlarına ana sponsor olmuş ve sponsorluk anlaşmaları Adnan Polat ile şirketin Orta Avrupa Sorumlusu Suat Karakuş tarafından imzalanmıştı. Suat Karakuş, şirketlerinin 10 yıldan bu yana Macaristan'da faaliyet gösterdiğini, bu yıl ilk kez 2 birinci lig takımına sponsor olduklarını söyledi. Karakuş, Adnan Polat'ın Macaristan'da bir futbol takımı almak istediğini, konu ile ilgili toplantıların sürdüğünü, önümüzdeki yıla kadar toplantıların sonuçlanacağını açıkladı..

13.12.2006


 

Nihat: Üzülmek yok

İspanya'nın Villarreal takımına geldiği ilk sezonda, şanssız bir biçimde sol diz bağlarının kopması sonucu sakatlanan Türk futbolcu Nihat Kahveci, ''Ağlamak, iyileşmeme yardım etmez'' dedi.

Valencia kentinde geçen perşembe günü başarılı bir ameliyat geçiren ve hafta sonunda hastaneden taburcu olan Nihat, sezonu kapatırken, gelecek sezona da en iyi biçimde hazır olmayı hedefliyor.

İspanyol basınına açıklama yapan Türk futbolcu, ''Kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyatın üzerinden 4 gün geçti ve ayağa kalkıp hareket ediyorum. Eğer üzülürsem tekrardan iyi olmam daha uzun zaman alacak. Elbette ki bu durumda olmak istemezdim ama şu an sadece olanları kabullenip en kısa zamanda buna göğüs germeliyim'' diye konuştu. İkinci kez aynı dizinden benzer bir ameliyatı geçirmiş olmasından dolayı bundan sonraki iyileşme sürecini ve neler yaşayabileceğini iyi bildiğini kaydeden Nihat, ''Bu beni biraz rahatlatıyor. Biliyorum ki tedaviyle bu sakatlıktan kurtulunuyor'' açıklamasında bulundu.

İspanyol futbolunda bu sezon 20'ye yakın futbolcunun benzer diz sakatlığı geçirmiş olmasıyla da ilgili olarak Türk futbolcu, ''Bu diz sakatlıklarının nedenleri üzerine araştırılma yapılmasını isterim. Her hafta bir futbolcunun sakatlanması normal değil'' yorumunu yaptı. Bu arada Nihat, sezonu kapatmış olması nedeniyle Villarrealli taraftarlar için üzüldüğünü dile getirerek, ''Ama daha 4 yılım var" dedi.

13.12.2006


 

Gökdeniz bütün maçlarda oynadı

Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Gökdeniz Karadeniz, bordo-mavili takımda adeta istikrar abidesi oldu. Bu sezon ilk yarıda tüm maçlarda forma giyen Gökdeniz, bin 518 dakika sahada kalarak bordo-mavili takımda en fazla sahada kalan oyuncu oldu

Gökdeniz Karadeniz, 3 gol atarken takımının 20 golünün 10'unun asistini yaptı. Gökdeniz Karadeniz, bordo-mavili takımda sürekli forma giydiği 2000-2001 sezonundan bu yana son 7 sezonda 16 bin 882 dakika sahada görev yaptı. Düzenli olarak idmanlara çıkan ve uzun süreli bir sakatlık sorunu yaşamayan Gökdeniz Karadeniz, sadece 2005-2006 sezonunda Akçaabat Sebatspor-Kayserispor maçındaki yasa dışı bahis skandalına adı karıştığı için 19 lig maçında takımdaki yerini alamamıştı.

13.12.2006


 

Sivas'ın en hırçını kaptan Hakkı

Sivasspor'un futbolcuları, ligin ilk yarısındaki bazı maçlarda hırçın bir görüntü sergiledi.

Ligin ilk yarısını topladığı 22 puanla 11 sırada tamamlayan Sivasspor'da, 18 futbolcu forma giydikleri maçlarda rakiplerine yaptıkları hareketler sonucu hakemler tarafından kartla cezalandırıldı.Toplam 4 kırmızı, 45 sarı kartla cezalandırılan Sivassporlu futbolculardan 2 kırmızı kart gören Hakkı takımının en hırçın futbolcusu oldu.

13.12.2006


 

Yanlış sözler..

Bazı spor yorumcularının gerek yazılarında, gerekse televizyon programlarında sıkça kullandığı dini tabirler var. Yeterli kelime zenginliğine sahip olmadıklarından mı, yoksadini tabirlerin ne anlama geldiğinin bilincinde olmadıklarından mı bilinmez, olur-olmazyerlerde kullandıkları kelimelerle futbol ve dini terimleri birbirlerine karıştırıyorlar.

“Kalesini melekler korudu”, “İlahlar böyle istedi”, (haşa), “Yaratıcı oyuncu”,”… cehennemi”, “….futbolun mabedi” gibi cümleler kuran insanlar bilmezler mi ki; Tevhid dini olan İslamda, Allah’tan başka İlah yoktur, mabed, ibadethanedir, Yaratıcı Allah’tır.

“Efendim ne var bunda benzetme yapıyoruz” denilemez. Çünkü mukaddesat, birilerininher istediğini söyleyebileceği bir alan değildir. Nitekim bu anlayış yaygınlaştığı için, kutsalları karıştıran bir taraftar, Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi, Şükrü Saraçoğlu Stadına elinde “ Anne bak, kutsal topraklardayım” pankartıyla geldi. Yani adam kendine ve spor alanlarınabir kutsallık yüklemiş. Korkarım ki, şiddete hevesli futbol fanatiklerinin yapacağı eylemlere bu “yanlış kutsal”lar sebep olmasın.

Nidai PAKSOY

13.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004