Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Asıl sömürgecilik, kültüreldir

Entelektüeller Edward Said anısına İstanbul’da buluştu. Kahire Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Hasan Hanefi: “Sömürgecilik sadece askerî değildir, aynı zamanda kültüreldir. Özne güçlüyse nesnesini güçsüzleştirir.”



Engelleri resimle aşıyor

Beş yaşındayken, her iki kolunu buğday helezonuna kaptıran 20 yaşındaki Ayşe Işık, usta ressamları aratmayacak resimler yapıyor.



Odunpazarı’nda şiir dinletisi

Radyo 7 yapımcıları ve Odunpazarı Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan söyleşi ve şiir dinletisi Pazar günü gerçekleşti. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 450 kişinin izlediği program katılımcılardan yoğun ilgi görürken, san’atçılar kitap ve kasetlerini imzalayarak konuklara armağan ettiler.



Demiryolu ile tarihe yolculuk

“Demir Yolu ile Tarihe Yolculuk’’ fotoğraf sergisi, TCDD Ankara Garında açıldı.



“Kültür dostlarına” vergi indirimi

Kültür ve Turizm Bakanlığının yeni projesine göre “kültür dostları”, yaptıkları her türlü bağış ve yardımların tamamını kurumlar vergisi ile gelir vergisinden düşebilecek.



Eskişehir Şehir Tiyatroları Tunus yolcusu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, dâvet üzerine Tunus’ta düzenlenecek “Dünya Çocuk Tiyatroları Festivaline” katılarak “Kral Aranıyor” adlı oyunu sahneleyecek.



Lübnanlı çocuklar yararına sergi

“Görüp görmezden, duyup duymazdan gelemezdik. Bir damlada siz olun” konulu resim sergisi, İzmir’de 28 Aralık’ta açılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004