Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Altan: Türkiye’de sivil toplum yok

Prof. Dr. Mehmet Altan, Türkiye’de sivil toplum kavramının anlaşılmadığına işaret ederek, “Çünkü bizde sivil toplum yok. Bizde toplumun binde yarımı örgütlü. Biz hep devletten geçiniriz. Herkes milletvekili olmak istiyor, kimse marangoz olayım, öğretmen olayım demiyor. Çünkü siyaset para dağıtıyor. Sivil toplum, siyaset olarak algılanıyor. Ancak ilgisi yok” diye konuştu.


ERDOĞAN: TÜRKİYE-AB İLİŞKİSİ SINAVDA

Ek protokol meselesinde AB’nin haksızlık yaptığını ve gösterdikleri çabalara rağmen Türkiye-AB ilişkilerinin ciddi bir sınavdan geçtiğini belirten Baş

AB: Muhatabımız hükümet

Muhatabımız hükümetFinlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Türk Genelkurmayı’ndan yapılan bazı açıklamaların Türkiye’nin iç işi olduğunu söyledi.


  Tam üye olmasak da kazanırız

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Gökeşme, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) sürecinin hakkını verdiğini belirterek, “Türkiye, AB’ye tam üye olsa da olmasa da kazanır’’ dedi.


  Demirel: AB’nin kararı müzakereleri 10 yıl daha uzatır

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, AB’nin aldığı kararın, müzakerelerin 10 yıl daha uzamasına yol açacağını söyledi.


  Ağar: Demokrasi dışı tavırlara karşıyız

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, “Kimse demokrasi dışı tutumlara falan heveslenmesin, demokrasi dışındaki tavırlara karşıyız” dedi.


  Yayla’ya web'ten destek

Atatürk ve Kemalizm hakkındaki sözleri sebebiyle üniversitesi tarafından derslerden el çektirilen Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla’ya bir grup akademisyenin ardından sanal âlemden de destek geldi.


  Asker taşıyan otobüs devrildi 2 şehit, 28 yaralı

Ankara’nın Polatlı ilçesi yakınlarında asker taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 2 astsubay şehit oldu, 28 asker yaralandı.


  Atatürkçü eylemde fiyasko

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nur Serter, 29 Ekim’de Taksim’de yaptıkları etkinliğe sadece 300 kişinin katılmasını eleştirdi.


  AİHM’de görev değişimi 19 Ocak’ta

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) yapılan seçimlerde başkan yardımcılığına seçilen Nicolas Bratza ve birim başkanı Françoise Tulkens yeni görevlerine 19 Ocak’ta başlayacaklar.


  Zehirli varil dâvâsında 7 beraat

Tuzla’nın Orhanlı Beldesi’nde bulunan tehlikeli atık varilleriyle ilgili ‘’çevreyi kasten kirletmek’’ suçundan haklarında dava açılan UNİFAR firmasının 3 yetkilisi ile varillerin atılmasından sorumlu tutulan 4 sanık, ‘’fiilin suç tarihi itibarıyla suç olarak tanımlanmadığı’’ gerekçesiyle beraat etti.


  İslâm, baskıları reddeder

İlmi Etüdler Derneği tarafından düzenlenen “Modernite ve İslâmî Yenilenme” başlıklı panelde konuşan İngiltere King’s College araştırmacılarından Dr. Abdulkerim Vakil, “Müslümanlar kendi literatürlerini üretmek istiyor. Bunu yaparken yukarıdan gelen baskılara boyun eğmeden yapmalı. Yukarıdan gelen baskılar İslâm ümmetini ayırmaya yönelik” dedi.


  Ardahan’da kutup soğukları başladı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 24 dereceyle Ardahan’da yaşandı.


  Öğrencilere hasta hakları eğitimi

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü’nün hazırladığı programa göre, Tavşanlı’da öğrencilere yönelik ‘hasta hakları’ seminerleri başladı. Şu ana kadar 5 okulda düzenlenen seminerlerin önümüzdeki hafta 5 okulda daha tekrarlanacağı bildirildi.


  Hız tutkusu ocak söndürüyor

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, gençlerin hız tutkusunun ölümün ve sönen ocakların adresi olduğunu, son günlerde artış gösteren gençlerdeki hız tutkusuna “dur” denilmesi gerektiğini söyledi.


  Diyarbakır’da ölü sayısı 7’ye çıktı

Diyarbakır’daki askeri lojmanda meydana gelen patlama sonucu bir bölümü yıkılan binanın enkazı altından bir kişinin daha cesedi çıkarıldı.


  Sigaranın masum kurbanları

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Kılınç, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bronşit ve zatürre görülme ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi.


  Görme engelli hafız ödüllendirildi

Kur’ân-ı Kerim’i güzel okumada 3 Türkiye birinciliğinin sahibi doğuştan görme engelli Hafız İbrahim Altuntaş (30), Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından ödüllendirildi.


  Kış, depresyon ayı olmasın

İncirlik Üssü Medikal Grubu Ruh Hastalıkları Uzmanı Dr. Lisa Blackman, kış aylarında havaların soğuması, günlerin kısa ve erken kararmasının depresyona sebep olduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004