Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasiyi Koruma Platformu

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, geçtiğimiz günlerde KamuSen Genel Merkezinde ilân edilen, ama sonra Kamu-Sen'in çekildiği Ulusal Birlik Hareketi Platformuna karşı Demokrasiyi Koruma Platformu kuracaklarını açıkladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Aksu, Kars’ı ziyaretinde sendika üyeleri ile bir araya geldi. Ahmet Aksu, geçtiğimiz günlerde Kamu-Sen Genel Merkezi’nde 41 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek Ulusal Birlik Hareket Platformu adıyla yapmış oldukları açıklamaları eleştirdi. “Türkiye Cumhuriyeti sivil toplum tarihinde bir hafta önce yeni bir sayfa açıldı” diyen Aksu, bu sayfanın 41 sivil toplum örgütünün Kamu-Sen Genel Merkezi’nde yapmış oldukları deklarasyon ve bir hareket planı olduğunu söyledi.

Aksu, kendilerinin bu durumu kesinlikle kabul etmediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti: “Memur-Sen olarak bu antidemokratik hareketlere karşı bir çalışma içinde olacağımızı Kars’tan ilân ediyorum. Çünkü çağdaş ve çoğulcu demokrasinin en önemli ayağı olan parlamenter sistemine yönelik saldırılar aslında halkın kendi öz oyuyla seçmiş olduğu sisteme ve halkın kendisine yapılmış bir yanlıştır. Çünkü bizler burada durmanın boş ve anlamsız olacağına inanıyoruz. Bu 41 sivil toplum örgütü Türkiye’de cumhurbaşkanlığı ve bazı insan hakları konusunda mücadele edeceklerini söylüyorlar. Öncelikle Kamu-Sen’in böyle bir birliktelik içinde olmasını memurlar adına anlamıyoruz ve kendilerinin de böyle bir harekette bulunmalarının sorumluluğunu tarih önünde vereceklerini inanıyoruz. Bugün itibariyle kendileri ‘Oyuna getirildik, kandırıldık’ sözleriyle söz konusu platformdan çekilmeleri manidar olduğu kadar bizim tarafımızdan da olumlu karşılanmıştır. Kendileri bir yanlıştan dönmüşlerdir ancak bu yanlıştan döndükleri, topluma yanlış mesaj verdikleri için özür dilemeleri gerekir. Çünkü toplantı kendi merkezlerinde sadece son gün olmamıştır, Eylül ayından itibaren defalarca toplantı yapmışlar ve antidemokratik bir örgütlenme şekline girmişlerdi. Biz bunu yadırgıyoruz.”

“ULUSALCI İTTİFAKIN KÖKÜ DIŞARIDA”

Aksu, Ulusal Birlik Hareket Platformu’na karşı olarak Demokrasiyi Koruma Platformu diye bir platform oluşturacaklarını dile getirerek, bu oluşumun içine de demokrasiye, cumhuriyetin temel niteliklerine sahip, bu ülkenin birlik beraberliğini, barış ve kardeşliğini düşünen tüm sivil toplum örgütlerini çağıracaklarını vurguladı.

“Kendilerini de ben bu şemsiyenin altına davet ediyorum” diyen Aksu, “Çünkü bu aynen 28 Şubat ve 12 Mart süreçlerindeki hükümetlerin yıkılmasına benzer süreçtir. Bu sivil bir hareket değildir, kökü tamamen dışardan geldiğine inandığımız gayri ahlaki bir harekettir” dedi.

Ulusal Birlik Hareket Platformu, 11 Aralık 2006 tarihinde Kamu-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtılmıştı. Toplam 41 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Platformun Genel Başkanı E. Org. Şener Eruygur, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ‘devletin, Cumhuriyet tarihinin en bunalımlı dönemlerinden birini yaşadığını, bu bilinç içerisinde 41 demokratik kitle örgütünün bir araya geldiğini’ iddia etmişti. Ayrıca Eruygur, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak da “Cumhurbaşkanlığı makamının, cumhuriyetin değerlerini içine sindirememiş bir kişi tarafından işgali, kabul edilemez” demişti.

ÖLÜ DOĞMUŞTU

Bizim 28 Şubat’ı çağrıştıracak herhangi bir yoruma sebebiyet verecek açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir” diyen Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ulusal Birlik Hareketi Platformunun ölü doğmuş bir oluşum olduğunu söylemişti. Platform adına yapılan açıklamanın kendileri açısından kabul edilemez olduğunu ifade eden Akyıldız, birliğin sürdürülebilir bir yanının kalmadığını belirterek, bu platformun dışında kaldıklarını açıklamıştı.

/ KARS

19.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasiyi Koruma Platformu

  Başörtüsüyle meclis üyesi seçildi

  28 Şubat süreci tekrarlanmaya çalışılıyor

  Yeni Asya’ya bir destek de Mazlum-Der’den

  Erdoğan yine ABD'de

  Anayasa’da eş kriteri yok

  Şener’den tuhaf sözler

  Üyelik için din engel olamaz

  Vanhanen: Tren ne durdu, ne de rayını değiştirdi

  Türkiye’nin, AB vizyonu tehlikede

  AB’yi isteyenlerin oranı yüzde 54

  Türkiye denge unsuru olabilir

  Anayasa Mahkemesi esnafı üzdü

  Kar uyarısı

  Kâbe’ye 24 saat servis

  Mevlânâ dünyayı birleştirdi

  Bütçe görüşmelerinde AKP-CHP gerginliği

  İklim alarm veriyor

  Antalya’da hafif şiddetli deprem

  Saakaşvili bugün Türkiye’ye gelecek

  Öksürük hayat kurtarıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004