Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Suud -İsrail teması doğrulandı

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Richard Jones, aralarında diplomatik bağlar bulunmayan İsrail ile Suudi Arabistan arasında yüksek seviyede temaslar olduğu yönündeki haberleri doğruladı.

İsrail’de çıkan Yedioth Ahronoth gazetesi, 25 Eylül tarihli sayısında İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Suudi Arabistan kraliyet ailesinin bir mensubuyla Orta Doğu barışı ve İran’ın nükleer programı konusunda görüşmelerde bulunduğunu duyurmuş, ancak bu haber İsrail ve Suudi Arabistan hükümetlerince doğrulanmamıştı. Jones, konuya ilişkin açıklamasında, bu yüksek seviyeli temasların yapılmış olduğunun ilân edilmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirterek, ‘’Bu konu hakkında özel ayrıntılara sahip değilim ama bu bir hakikat... Her şeyden önce birbirleriyle iletişim kurdular ve birbirleriyle iletişim kurmaya arzulular. Ben bunun ciddi bir yaklaşım olduğu kanaatindeyim’’ diye konuştu.

Bazı İsrailli diplomatların, daha önce görüşmeleri başlatmaya elverişsiz bulduklarını açıkladıkları, Suudi Arabistan’dan önerilen, 2002 Arap-İsrail barış planı hakkında daha olumlu değerlendirmelerde bulunduklarına dikkati çeken Jones, şunları söyledi: “İsraillilerin, Suudi Arabistan’ın izlediği politikaların son yıllarda evrimleştiğini kabul ettikleri ve Suudi Arabistan’ın daha ilgili ve daha çok barıştan yana tavır sergilediği kanaatindeyim. Bunun bir sonucu olarak İsrailliler buna ısınıyorlar.’’

/ WASHINGTON

22.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkmenbaşı vefat etti

  Muhammed, George’u geçti

  Pentagon’a para yetmiyor

  ‘Irak’ın tarihte benzeri yok’

  Suud -İsrail teması doğrulandı

  ‘Nasrallah efsanesi bitti’

  İran bugün oylanabilir

  Esad ile ABD birbirine kur yapıyor

  Kızılay’a ‘’özel’’ karşılama

  AB yeniden adım atıyor

  Rumlar, Finlandiya’yı Türk taraftarı buldu

  TSK, dünyanın en büyük 8’nci ordusu


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004