Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sosyal güvenlik reformu erteleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “Ortak gelinen nokta, bir nefeslenme olması veya makul bir erteleme talebi şeklinde” dedi.

Bakan Başesgioğlu başkanlığında, sosyal taraf temsilcilerinin katılımıyla Sosyal Güvenlik Kurumunda gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu toplantısı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Toplantının reformun geleceği açısından kendilerini umutlandırdığını ifade eden Başesgioğlu, şöyle konuştu: “Anayasa Mahkememizin gerekçeli kararı açıklandıktan sonra daha sağlıklı, sivil toplum örgütlerinin ve sosyal tarafların görüşleri alınarak bir düzenleme yapılması fikri galip geldi. Reformdan asla vazgeçilmesin ama Anayasa Mahkememizin iptal gerekçeleri dikkate alınsın ve yine önümüzdeki süreçte sosyal tarafların bu konudaki görüşleri dikkate alınsın şeklindeydi.”

“Erteleme konusunda herhangi bir talep ya da öneri oldu mu?” şeklindeki soru üzerine Başesgioğlu, “Anayasa Mahkemesinin görüşlerini alma noktasına gelindiğinde tabi bir erteleme de onunla birlikte geliyor. Makul bir erteleme talebi de bir çok katılımcı tarafından dile getirildi” dedi. Başesgioğlu, kamu çalışanları açısından nasıl bir sistem düşünüleceğinin, sistem içinde kalıp kalamayacaklarının gerekçeli karardan sonra görebileceklerini ifade etti. Bakan Başesgioğlu, “Ortak gelinen nokta, bir nefeslenme olması veya makul bir erteleme talebi şeklinde” dedi.

BAŞESGİOĞLU: BİR HAFTA

İÇİNDE SON KARARI VERİRİZ

Öte yandan, gazetecilerin sorularını cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun kısa da olsa makul bir süre yürürlüğünü erteleme konusunda ortaya çıkan bir görüş bulunduğunu belirterek, 2007 yılının özellikleri de dikkate alınarak bir takvim belirlenebileceğini söyledi.

Başesgioğlu, “2007 yılının özellikleri de dikkate alınarak bir takvim belirlenebilir. Ama henüz bunu daha hükümet seviyesinde tartışmadık. Zannediyorum bir hafta içerisinde bu konudaki son kararı sizlerle paylaşırız” diye konuştu.

/ ANKARA

22.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Reformdan vazgeçilmemeli’’

  Sosyal güvenlik reformu erteleniyor

  Çalışan azaldı, verimlilik arttı

  Borç stoku 348,5 milyar YTL

  Kia 4x4’lere 5 yıldız

  Elektrik tüketimi yüzde 12 arttı

  “Yeni düzenleme yapılmalı”

  Nilüfer imajını yeniledi

  İTO 2007 bütçesi 98,7 milyon YTL


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004