Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yetkimi kullanacağım

Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı M. Ali Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un siyasete hazırlandığını ileri sürerek, hafta sonuna kadar bir gelişme olmaması halinde Futbol Federasyonu'nu olağanüstü kongreye çağırma yetkisini kullanacağını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un siyasete hazırlandığını ileri sürerek, hafta sonuna kadar bir gelişme olmaması halinde Futbol Federasyonu'nu olağanüstü kongreye çağırma yetkisini kullanacağını söyledi. Ligtv.com'da yer alana habere göre, Türk Kızılay'ın tsunami felaketi sonrası bölgeye yaptığı konutları açmak için Endonezya'nın başkenti Jakarta'ya hareketinden önce Sri Lanka'nın başkenti Colombo'daki havaalanında gazetecilere açıklama yapan Bakan Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un eleştirilerine cevap verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ne zaman seçime gideceği ya da götürüleceğinin anayasada belirlendiğini ifade eden Mehmet Ali Şahin, "Türkiye'de 53 özerk federasyondan biri olan Futbol Federasyonu ve onun başkanı, federasyonunu milli iradenin tecelli ettiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile kıyaslayamaz. Bu haddini aşmak olur. Bu kendisini Kaf Dağı'nın üzerinde görmek olur" dedi.

Bakan Şahin, Türkiye'de özerkliğin; sporun gelişmesi, mali ve idari bakımdan kolaylık olması için federasyonlara verildiğini kaydederek, "Özerklik, hiç bir zaman 'Ali kıran baş kesenlik' değildir. Hatta krallık değildir. Bu ülkede federasyonların birilerinin krallığı olmadığını mutlaka yetkili kurumlar göstereceklerdir. Sanıyorum, sayın Ulusoy siyasete hazırlanıyor ve siyasi amaçlarına ulaşmak için Futbol Federasyonu'ndaki başkanlığı sürecini kullanıyor. Kamuoyu olarak takip edin, göreceksiniz Ulusoy siyasete atılacaktır" diye konuştu.

Yurtdışı seyahatinden Çarşamba günü döneceğini açıklayan Bakan Mehmet Ali Şahin, hafta sonuna kadar bir gelişme olmaması durumunda, iki Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunun Futbol Federasyonu'nu olağanüstü kongreye çağrılması görevini bakanlığına verdiğini ve bu yetkisini kullanacağını sözlerine ekledi.

26.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yetkimi kullanacağım

  Madalyalar güreşten geldi

  İlhan Mansız güç topluyor

  Kayseri Hanefi'yi gözden çıkardı

  Sofuoğlu'na 50 bin YTL

  Tenisin kralı Federer bu yıl 8 milyon dolar kazandı

  Tigana kalmalı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004