Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Tigana kalmalı

Spor medyası olarak kötü bir alışkanlığımız var. Bir teknik adam, kulüp yönetimi ile herhangi bir konuda ters düşse ertesi gün hemen kellesini alıyoruz ve yerine yeni bir hocaya imza attırıldığını manşetlerimize taşıyoruz. Beşiktaş'ta da son günlerde böyle bir dalgalanma görüyoruz. Fransız teknik adam Tigana, Brezilyalı futbolcuların maç başına ödenmesi gereken paralarını alamadığını ve bu yüzden yılbaşı tatili sonrası dönmeyebileceklerini açıklamasıyla birlikte medyanın da desteğiyle yoğun bir tepkiye maruz kaldı..

MAZERET ARAMASIN

"Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" sözü çok doğru bir söz. Tigana, bu açıklamayı yaparken Beşiktaş'ın Avrupa ve Türkiye'de aldığı başarısız sonuçların mazereti olarak bu iddiaları ortaya atmadı. Brezilyalı oyuncular kendisine aktardı ki, o da medyaya söylemek zorunda kaldı. Yönetim bu iddialara şiddetle karşı çıkarken, maç başına ödemelerde biraz gecikmeler yaşandığını kabul etti. Bunun dışında hiçbir futbolcunun transfer taksitlerinde bir aksama olmadığını açıkladı..

TAKIMI HOCASIZ BIRAKMAYIN

Yönetim şimdi Tigana'nın geri adım atarak açıklamalarından dolayı özür dilemesini bekliyor. Bu olmayacak bir istek. Kendisi mali işlerle ilgilenmediğini ve kendisine ulaştırılan bilgileri aktardığını söyledi. Bu durum Türkiye'de her kulüpte yaşanıyor. Hakan Şükür geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. "2000 yılında kazanılan UEFA Kupasının primlerini hala alamadık" diye. Beşiktaş Kulübü bu konuyu daha fazla kaşıyarak devre arasında takımı hocasız bırakacak bir hataya düşmemeli..

TİGANA BİR BİR ANLATMALI

Ancak Tigana da masaya çağrılıp bu başarısızlığın sebeplerini geçer sebeplerle izah etmeli. Geçen sezon kadroda bulunan birçok futbolcu onun isteği doğrultusunda gönderildi. Bugünkü Beşiktaş kadrosu onun eseri. Transfere harcanan milyon dolarların karşılığı F.Bahçe'nin 8 puan gerisinde olmamak gerekir. Avrupa Kupalarında gruptan çıkamayan, Türkiye Kupasında çeyrek finali son maça bırakan ve Süper Ligde zirve yarışında geride kalan Tigana kötü tablonun nereden kaynaklandığını bir bir anlatmalı..

MALİ YAPISI ÇOK DÜZGÜN

Beşiktaş Kulübü ekonomik açıdan F.Bahçe'den sonra en iyi kulüptür. Borsada istikrarlı bir çizgisi bulunmaktadır. Birkaç futbolcunun maaşları gecikti diye çökecek bir mali yapıda değildir. Bütün engelleri ortadan kalkan Fulya Projesi sadece yılda 30 milyon dolar kira geliri getirecek. Şu anda hiçbir kulübümüz böyle bir projeye sahip değil. Beşiktaş doğru yönitilirse önü açıktır..

PARANIN HAKKINI VERMELİ

Son söz yine Tigana'ya. Bir yıl için Beşiktaş Kulübünden 2 milyon 300 bin Euro ücret alıyor. Bir antrenör için çok büyük bir ücret. Kaba bir hesap yaparsak aylığı primlerle birlikte 200 bin Euro'ya geliyor. Haftalığı 50, günlüğü ise 7 bin Euro'ya denk düşüyor. Avrupa'da hiçbir kulüp bu parayı ona vermez. Fransız hoca, yıldız futbolcuların bile alamadığı bu ücretin hakkını Beşiktaş'a kupalar kazandırarak vermeli..

Erol DOYURAN

26.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yetkimi kullanacağım

  Madalyalar güreşten geldi

  İlhan Mansız güç topluyor

  Kayseri Hanefi'yi gözden çıkardı

  Sofuoğlu'na 50 bin YTL

  Tenisin kralı Federer bu yıl 8 milyon dolar kazandı

  Tigana kalmalı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004