Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

FENER'İ PİŞMAN ETMEM

F.Bahçe'nin Sırp yıldızı Mateja Kejman, en verimli döneminde İstanbul'a geldiğini ve başarılı olacağını söyledi. Türkiye ligini Hollanda ve Almanya ayarında bulan Kejman, "5 dil biliyorum ama Türkçeyi öğrenmek istiyorum. Tuncay ve Arda'yı beğeniyorum. En iyi kaleci ise Mondragon" dedi.

Fenerbahçe'nin sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği Sırp yıldız Mateja Kejman, Türkiye'ye gelişinde en önemli faktörün para olduğunu söyledi. Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mateja Kejman, Futbol Extra Dergisi'ne verdiği röportajda birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye gelmesinin kendisi ve herkes için büyük bir sürpriz olduğunu anlatan Kejman, şöyle konuştu:

ÖNCE İSTANBUL'U GÖRDÜM

"Fenerbahçe'ye transferimden iki hafta önce Atletico Madrid'in Başkanı ve Teknik Direktörü ile konuştum. Onlar bir sezon daha takımda kalmamı istediklerini dile getirdi. Benim de kararım bu yöndeydi. Daha sonra başkan bana Fenerbahçe ile anlaştıklarını söyledi. Bu, benim için büyük bir şoktu. Daha sonra Fenerbahçe yöneticileriyle görüştüm ve bana çok iyi şartlar önerdiler. Ben de öncelikle İstanbul'a gelerek şartları ve ortamı görmek istediğimi daha sonra görüşmelere devam edebileceğimizi söyledim. Eşimle birlikte buraya geldik ve şartlardan memnun kaldık. Herkes kadar benim için de şok oldu. Her şey iki gün içinde gelişti."

EN VERİMLİ DÖNEMİM

En verimli döneminde Fenerbahçe'ye geldiğini belirten Kejman, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki 4-5 sezon benim futboldaki en verimli, en başarılı dönemim olacak. Artık yeteri kadar tecrübeye sahibim. Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giydim. İnanıyorum ki Fenerbahçe de benim transferimden büyük mutluluk duyacak. Fenerbahçe'nin daha önce de bana teklifte bulunmuş olmasının kararımda bir etkisi olmadı."

TÜRKÇE ÖĞRENİYORUM

Fenerbahçe'yi tercih etmesinin ilk nedeninin para olduğunu itiraf eden Kejman, ikinci nedeninin iyi bir takımda oynamak istemesi, üçüncü nedeninin İstanbul'un Sırbistan'a yakın olması ve dördüncüsü ise arkadaşlarının İstanbul'a rahatlıkla gelebilecek olmasını gösterdi. Türkiye'de öğrendiği ilk kelimenin "yavaş" olduğunu ifade eden Mateja Kejman, 5 dil bildiği halde Türkçe'yi öğrenmek istediğini, birlikte yaşadığı ve çalıştığı insanlara saygı duyduğunu bu nedenle Türkçe'yi öğrenmeye çalıştığını, bunun sahada daha kolay iletişim kurmak için önemli olduğunu söyledi.

TUNCAY'IN ÖNÜ AÇIK

Süper Ligi'nin Hollanda ve Almanya liglerinin seviyesinde olduğunu anlatan Kejman, Türkiye'de çok yetenekli futbolcuların olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Fenerbahçe'de Tuncay çok yetenekli bir futbolcu ve çok genç. Yurt dışında da çok başarılı olacak bir futbolcu. Geleceği çok parlak. Fenerbahçe dışında Galatasaraylı Arda çok yetenekli. Fakat taktik, tecrübe ve disiplin eksikleri var. Bunlar giderildikten sonra ikisinin de çok başarılı olacağına inanıyorum.

EN İYİ KALECİ MONDRAGON

Türkiye'deki kalecilerden en çok Galatasaray'ın file bekçisi Mondragon'u beğendiğini söyleyen Mateja Kejman, "Yeri geliyor, bir futbolcu 6-7 yıl bir ülkede yaşıyor ve o ülkeye alışıyor. Kendini o ülkenin bir parçası gibi hissetmesi gayet normal. Bunda bir sorun yok bana göre" şeklinde konuştu.

Emre çok iyi savunmacı

Kejman, "Ankaragücü'nde oynayan Emre en beğendiğim defans oyuncusu. Fakat hakemlerin de bunda rolü var. Eğer hakem Emre'nin yaptıklarını değerlendirseydi büyük ihtimalle oyundan ihraç edilirdi" dedi.

30.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FENER'İ PİŞMAN ETMEM

  Denizli: Beşiktaş haberleri asılsız

  Szymkowiak Trabzon'a dönmüyor

  Şota: F.Bahçe'yi UEFA'da eleriz

  Kia Motors 9 NBA takımına sponsor

  Mehmet Okur'un 10 sayısı yetmedi

  Skandal! FIFA, Cannavaro'nun ödülünü Zidane'a veriyor

  Beşiktaş taraftarı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004