Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Skandal! FIFA, Cannavaro'nun ödülünü Zidane'a veriyor

FIFA'nın tarihi bir skandala imza atarak, geçtiğimiz günlerde İtalyan oyuncu Fabio Cannavaro'ya verilen 'Dünyada Yılın Futbolcusu' ödülünü geri alacağı ve ödülü Zidane'a vereceği iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde FIFA tarafından Real Madrid'in İtalyan savunma oyuncusu Fabio Cannavaro'ya verilen Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünün üzerindeki tartışmalar sona ermeden yeni bir skandal iddiası ortaya atıldı.

İspanya'da yayın yapan Marca Gazetesi, Fransız Gazeteci Geoffrey Rigaudeau'ya dayandırdığı haberinde, FIFA'nın oylamada hata yaptığını ve ödülü asıl kazananın, futbol bırakan Fransızların efsane ismi Zinedine Zidane olduğunu açıkladı. Gazete, ödül töreninden sonra Zidane'ın oylamaya ilişkin itirazlarını dikkate alan FIFA'nın yaptığı incelemeler sonucunda skandalın farkına vardığı ve oylama sonuçlarının yanlış hesaplandığını kabul ettiğini de duyurdu. Marca Gazetesi, FIFA'nın skandal hatayı kabul ettiğini ve yanlışlığın düzeltilmesi için 30 Aralık'ta mütevazı bir tören düzenleyerek ödülün Zidane'a verileceğini de iddia etti.

Gazeteye göre ödül, Monaco'da düzenlenecek bir törenle Zidane'a verilecek. Cannavaro'nun ödülü alması, dünya futbol kamuoyunda uzun süre tartışılmış ve İtalyan oyuncunun sadece Dünya Kupası'nda başarılı bir grafik çizdiği için ödülü aldığı ifade edilmiş ve ödülün bir savunma oyuncusuna gitmesi eleştirilmişti.

30.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FENER'İ PİŞMAN ETMEM

  Denizli: Beşiktaş haberleri asılsız

  Szymkowiak Trabzon'a dönmüyor

  Şota: F.Bahçe'yi UEFA'da eleriz

  Kia Motors 9 NBA takımına sponsor

  Mehmet Okur'un 10 sayısı yetmedi

  Skandal! FIFA, Cannavaro'nun ödülünü Zidane'a veriyor

  Beşiktaş taraftarı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004