Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dış borç 198 milyar dolar

Kamu net borç stoku Eylül ayı sonu itibariyle 267,4 milyar YTL’ye yükseldi. Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, bu yıl Haziran ayı sonu itibariyle 265,7 milyar YTL olan kamu net borç stoku yaklaşık 1,7 milyar YTL artarak, Eylül sonu itibariyle 267,4 milyar YTL oldu.


Hazine, 164 milyar YTL borç ödedi

Hazine, 2006 yılının Ocak-Kasım döneminde toplam 164 milyar YTL tutarında borç servisi gerçekleştirdi. Hazine Müsteşarlığı, Aralık ayına ilişkin Kamu

Yeni asgarî ücret 1 Ocak’ta yürürlükte

Asgarî ücret, 1 Ocak’tan itibaren yüzde 6’lık artışla 16 yaşından büyükler için brüt 562 YTL 50 YKr, net 403 YTL 3 YKr olacak.


  Hacizler sağlıkcıların kapısına dayandı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci , sağlık çalışanlarının döner sermaye paylarını alamamaları yüzünden hacizlerle karşı karşıya kaldığını belirtti.


  Dış açık 50 milyar dolar

Türkiye’nin dış ticaret açığı Kasım ayında yüzde 13.1 artarak 4.2 milyar dolar olarak gerçekleşti.


  Elektrik dağıtımı yatırımlarına çifte markaj

Yeni yılla birlikte özelleştirilmesine başlanacak 20 dağıtım bölgesinde, 2007-2010 döneminde toplam 2,2 milyar YTL’lik yatırım yapılması öngörülürken, bu yatırımlar iki koldan denetlenecek.


  Türkiye’nin en büyük tersanesi

Adana-Yumurtalık Serbest Bölgesinde bir süre önce kurulması kararlaştırılan Türkiye’nin en büyük tersanesinin temelinin Ocak ayında atılacağı bildirildi.


  KOBİ'lerin borçları yeniden yapılandırılacak

‘’Anadolu Yaklaşımı’’ adı verilen ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören 5569 sayılı ‘’Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Mali Sektöre Olan Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun’’ Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004