Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hac sevinci

Haccın vecibelerinden Arafat Vakfesi’ni gerçekleştiren hacı adayları, önce Müzdelife’ye ardından da Mina’ya hareket etti. Mina’da şeytan taşladıktan sonra Mekke’ye dönen hacılar, haccın vecibelerinden Kâbe’yi ziyaret etti. Bayram namazını Kâbe’de kılan hacılar, birbirleriyle bayramlaştı.


Kurban öze dönüş çağrısıdır

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında kurbanın, sahip olunanları fakir ve ihtiyaç sahipleri

Süryani liderden bayram tebriğ

Mardin-Diyarbakır Metropoliti Salibe Özmen, Mardin ve çevresinde yoğunlukta yaşayan Süryani Cemaati adına Müslümanlar’ın Kurban Bayramı’nı kutladı.


  65 yılda bir Kurban Bayramı yılbaşına denk geliyor

Kurban Bayramı’nın ilk günü bugün kutlanacak, akşam ise yeni yıla merhaba denilecek. Yılbaşı, 65 yıl önce de Kurban Bayramı’na denk gelmiş; bayram 29 Aralık 1941-1 Ocak 1942 tarihleri arasında kutlanmıştı.


  Bayramda sağlığa dikkat!

Kurban Bayramında kolesterolü ve yüksek tansiyonu olanları uyaran uzmanlar, vatandaşlara günde bir öğünden fazla yağlı et ve aşırı tatlı yememelerini tavsiye etti.


  Gizli buzlanma kazalara sebep oldu

İstanbul’da, gizli buzlanma sebebiyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Araçların kaygan zeminde kontrolden çıkması sonucu oluşan kazalara yetişebilmek için trafik polisleri yoğun çaba sarfetti.


  Diyarbakır’da 77 yılın en soğuk gecesi

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, şehirde önceki gece Aralık ayı itibariyle son 77 yılın en soğuk gecesinin yaşandığını bildirdi.


  Trafikte zamlı tarife başlıyor

Trafik cezaları, yeni yılda yüzde 7.8 oranında artacak. 1 Ocak 2007’den itibaren en düşük trafik cezası 52 YTL, en yüksek ceza ise 11 bin 836 YTL olacak.


  Erdoğan: Dayanışmayı bütün yıla yayalım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, farklı inanç ve kültürler arasında şiddet ve nefretin giderek yaygınlaştığı dünyada, Türkiye’nin yüzyıllardır olduğu gibi, bugün de barış içerisinde bir arada yaşamanın sembol ülkesi olduğunu bildirdi.


  Ağar: Müslümanlara karşı tepkiler üzücü

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, batılı ülkelerin İslâm’a ve Müslümanlara karşı ön yargılara dayalı tepkilerinin varlığının kendilerini üzdüğünü ve rahatsız ettiğini bildirdi.


  Konya yağmura hasret

Konya, uzun yıllar ortalaması 40 kilogram olan Aralık ayında ilk kez metre kareye 1 kilogramın altında yağış aldı.


  Şiddeti din önlüyor

TBMM Çocuklar ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimleri ve Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu Başkan Vekili ve Adana Milletvekili Recep Garip, Türkiye’de çocukların şiddete yönelmesini engelleyici faktörlerin başında geleneksel Türk aile yapısı ve dinin öneminin büyük olduğunu söyledi.


  Eğitim-Bir-Sen: Demokrasi ve özgürlük istiyoruz

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) “Dün demokrasi ve özgürlük dedik. Bugünde demokrasi ve özgürlük diyoruz” sloganıyla daha çok demokrasi ve özgürlük çağrısı başlattı.


  Türkiye’nin en uzun tüneli açıldı

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Türkiye’nin 3 bin 820 metrelik en uzun kara yolu tünelini araç trafiğine açtıklarını belirterek, ‘’Yapısal bakımdan bazı eksiklikler var. Bu eksiklikler tamamlandıktan sonra tünel geçişleri ücretli hale getirilecek’’ dedi.


  Diplomasi trafiği yoğun

2007 yılının gelişiyle birlikte Ankara’yı da yoğun bir diplomasi trafiği bekliyor. Ocak ayında, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt Ankara’ya gelecek.


  Sezer üç yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, aralarında Anadolu Yaklaşımı olarak bilinen KOBİ’lerin borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yasanın da olduğu üç yasayı onaylayarak Başbakanlığa gönderdi.


  Polonya’dan AB desteği

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üye olarak kabul edilmesini stratejik açıdan desteklediklerini, ancak kültürel farklılıkların bir engel oluşturabileceğinin de unutulmaması gerektiğini söyledi.


  Eğitimciler bayramı buruk geçirecek

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmen maaşlarına 2007 yılı için yapılan yüzde 4 oranındaki zamma tepki göstererek, yeni zamla Kurban Bayramı’nda ancak 2 kilo et alınabileceğini söyledi.


  F tipine düzenleme talebi

Bazı sivil toplum kuruluşları, F tipi cezaevlerinde tutuklu ve hükümlüler arasında sosyal ilişki kurulmasına imkân tanınmasını talep etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004