Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bolu tünelinde sona doğru

İstanbul-Ankara arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak Bolu Dağı Tünelinin bu ay açılması planlanıyor. Yapımına 1990 yılında başlanan projede sona yaklaşılırken, tünel geçişi, bu ayın son haftasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı Romano Prodi’nin katılacağı törenle açılacak.

İstanbul-Ankara arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak Bolu Dağı Tüneli’nin bu ay açılması planlanıyor.

Yapımına 1990 yılında başlanan projede sona yaklaşılırken, tünel geçişi, bu ayın son haftasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı Romano Prodi’nin katılacağı törenle açılacak. Türkiye’nin kara yolu ağının ana arteri durumunda bulunan Edirne-İstanbul-Ankara eksenindeki ulusal ve uluslararası taşıma talebini karşılamayı amaçlayan otoyol projesi içinde yer alan Bolu Dağı geçişi, projenin yapımı henüz tamamlanmamış olan tek kesimini oluşturuyor. Ulaşıma açıldığında bu çok önemli güzergahın, yüksek standartlı ve erişme kontrollü bir yol olarak, bütünlüğü ve otoyoldaki güvenli trafik akışının sürekliliği sağlanmış olacak. Gümüşova-Gerede Otoyolu Projesinin Kesim-2 olarak adlandırılan bir bölümü olan Bolu Dağı Geçişi, 25.6 km otoyol, 1.6 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 27.2 km uzunlukta olacak.

Otoyolun 2x3 şeritli, bağlantı yolunun da 2x2 şeritli olacağı Bolu Dağı Geçişinin bünyesinde, 1 adet 2 bin 871 metre uzunlukta iki tüplü tünel, 4 adet toplam 4 bin 644 metre uzunlukta viyadük, 3 adet toplam 917 metre uzunlukta köprü, 1 adet 76 metre uzunlukta üst geçit köprüsü ve 12 adet toplam 682 metre uzunlukta alt geçit köprüsü yer alıyor.

/ ANKARA

02.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşsizlik ödeneği artıyor

  Yeni asgarî ücret yürürlükte

  Bolu tünelinde sona doğru


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004