Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dinler barışı emrediyor

Kurban Bayramı dolayısıyla Mersin şehir mezarlığında her yıl geleneksel olarak bir araya gelen Musevi, Hıristiyan ve Müslüman din adamları, geleneksel duâ törenini gerçekleştirdi. Duâ töreninde konuşan Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Roberto Ferrari, Türk milletinin ve İslâm aleminin Kurban Bayramı’nı ve yeni yılını en içten duygularla kutladığını söyledi.


ABD Saddam’ın suç ortağı

Irak’ın devrik lideri Saddam’ın idamı ile birlikte, ABD’nin Ortadoğu’daki suç dosyaları da kapanmış oldu. The Independent gazetesinden Robert Fisk, AB

Bayram vaazına soruşturma açılan imam açığa alındı

Antalya’nın Demre ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) ve Mehmetçik Vakfına yönelik sözleri sebebiyle kaymakamlık tarafından hakkında soruşturma başlatıla


  Bulgaristan ve Romanya da AB üyesi

Romanya ve Bulgaristan, 1 Ocak 2007 tarihi itibariyle Avrupa Birliğine katıldı. İngiltere; Romanya ve Bulgaristan’ın AB’ye girişlerini memnuniyetle karşıladı. İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, yayımladığı bildiride, Romanya ve Bulgaristan’ın AB’ye girişlerini “büyük başarı” olarak niteledi.


  Sınırda bayramlaşma

Sınır kapıları bu yıl da bayramlaşmak isteyen akrabalara açıldı. Suriye sınırındaki kapılardan karşılıklı geçişler yaşanırken, Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş, bu sene geçen seneye göre iki katı vatandaşın akrabalarıyla bayramlaşmak için sınırı geçtiğini söyledi.


  Erdoğan: Cumhuriyet bir kişinin malı değil

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Bu ülkenin yıllanmışı durumunda olan bir CHP var. Sorduğunuz zaman hemen söyledikleri laf şu: ‘Cumhuriyeti biz kurduk’... Sevsinler seni... Nasıl kuruyorsun Cumhuriyeti? Cumhuriyet bir kişinin, bir topluluğun, bir kurumun malı değil ki’’ dedi.


  Yeni yıla tavaf ile girdiler

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan Müslümanlar, 2007 yılına Kabe’yi tavaf ederek girdiler.


  Karne saklamaya son

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere yeni düzenlenmiş karneler vermeye hazırlanıyor. Karnelerde, öğrencilerin o yıl okudukları sınıfın dönem sonu notlarının yanı sıra son üç sınıfın yıl notları da yer alacak.


  Haydi gençler liseye

İlköğretim çağındaki çocukların okula gitme oranı yüzde 100 olan Zonguldak’ta, valiliğin başlattığı Kırsal Kesimdeki Öğrencilere Destek Kampanyası ile iki yılda 122 kız ve erkek öğrencinin liseye devamı sağlandı.


  Devrilen otobüsteki 5 polis yaralandı

Beyoğlu’nda polisleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 5 polis memuru hafif şekilde yaralandı.


  ATO: Büyüme Türkiye’ye yetmiyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından hazırlanan “Büyüme Raporu”na göre, hemen her yıl yüzde 5 oranında büyümesi hedeflenen Türkiye ekonomisinde 1970 yılından sonraki 36 yıllık dönemde ortalama büyüme hızı yüzde 4,25 düzeyinde kaldığını ortaya koydu.


  Çelik: Geçmişin muhasebesini yapalım

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye’nin, dünyanın parlayan yıldız ülkesi olarak çağdaş medeniyet seviyesine emin adımlarla ilerlediğini söyledi.


  Fırat: Genel seçimler 4 Kasım’da

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, genel seçimlerin 4 Kasımda yapılacağını belirterek, ‘’Öne alınması ya da ertelenmesi söz konusu değil’’ dedi.


  Nüfus sayımı başlıyor

Devlet Bakanı Beşir Atalay, adrese dayalı nüfus sayımının, birkaç büyük şehirdeki numerajı tamamlanmamış ilçeler hariç yurt genelinde Ocak ayında başlatılacağını, sistemin Haziran ayı sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.


  PKK’dan 99 terörist kaçtı

Irak’ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütü PKK’dan 2006 yılı içinde toplam 99 kişinin kaçarak Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.


  Gazeteci Yener Süsoy hayatını kaybetti

Hürriyet Gazetesi’nin ünlü kalemlerinden Yener Süsoy, geçirdiği kalp krizi sonucu yeni yıla kısa bir süre kala İstanbul’da hayatını kaybetti.


  Kimse Yok Mu Derneğinden 2500 aileye kurban eti

Kimse Yok Mu Derneği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 3 Kasım 2006 tarihinde sel felaketinde zarar gören vatandaşlara yönelik yaptığı yardımlarına devam ediyor.


  Maden’de örnek proje

Elazığ’ın Maden ilçesinde kaymakamlık, ilçedeki kahvehanelerde kütüphane bölümleri oluşturuyor.


  Dünya, susuzlukla karşı karşıya

2050 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun 9.3 milyara ulaşmasının beklendiği ve iklim değişiklikleri yüzünden 60 ülkede toplam 7 milyar insanın su kıtlığı yaşayacağı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004