Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sağlıksız diyet saçları döküyor

Kayseri Erciyes Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ümit Uşal, bilinçsiz ve sağlıksız diyetlerle sigara içen kadınlarda saç dökülmelerinin daha fazla olduğunu açıkladı. Aynı zamanda sigaranın ciltlerde de kırışıklıklara sebep olduğunu belirtti.

Kilo vermek için sağlıksız diyet yapanlar da saç dökülmelerinin fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ümit Uşal, saçın hayat boyunca çeşitli dönemlerde döküldüğünü böylece kendisini yenilediğini söyledi.

Sağlıklı saçları dönem dönem döküldüğünü ve hatta kadınların tutamlarla saçlarının ellerinde kaldığına ifade eden Uşal, şu bilgileri verdi: "Bazı dönemlerde saçlarımızın dökülmesi gayet normaldir. Çünkü bu dökülme ile saçlar kendisini yenilemektedir. Ama, insanlarda özellikle kadınlarda troid ve böbrek üstü bezler çalışmadığı dönemlerde saçlar dökülür. Bu dökülme normal değildir. En kısa zamanda uzman bir hekime başvurmak gerekir. Gebeliğin ilk aylarında, doğum sonrası 3 aylık dönemde ve mevsimlerin değiştiği dönemlerde saç dökülmesi normaldir. Ancak hamile kalmamış, menopoz olmamış kadınlarda saç dökülmesi olursa en kısa zamanda uzman hekime başvurmaları gerekir. Yine kadınlarda saçların mat gözükmesi kansızlık ya da vücutta demir eksikliğine bağlıdır. Kilo vermek için diyet uygulayan kadınlarda, diyet yapıyorum diyerek kendilerini aç bırakmaları ya da değişik yöntemler uygulaması hem saç dökülmesine hem de cilt güzelliğini bozar. Örneğin diyet yapıyorum diyerek gününü soğan çorbası ile geçirenler var. Bu tamamen yanlıştır. Böyle bir diyet vücut sağılığını da tamamen bozabilir."

Kozmetik ürünler sakıncalı

Kozmetik ürünlerinin bilinçsiz ve rastgele kullanılmasının insan sağılığını tehdit ettiğini ifade eden Prof. Dr. Uşal, sigara içen bayanların cilt bakımı yaptırdıklarında sigarayı bırakmaları gerektiğini belirterek cilt bakımı ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı; "Sigara kullanan kadınlarda yüz kırışıklıkları çok fazladır. Bununla beraber çalışan kadınların boyun kısımlarında ise kırışıklık meydana gelebileceği için boyun kısımları için krem kullanabilirler. Bununla beraber sürekli araç kullanan bayanların da güneş gözlüğü kullanması gerekir. Çünkü araç kullanan bayanların göz kenarlarında kırışıklıklar daha çabuk ortaya çıkar."

Uşal, bayanların ya da erkeklerin kuru beyaz kepeklerden şikâyetçi olmaları durumunda bunun sebebinin stres olduğunu sözlerine ekledi.

/ KAYSERİ

07.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu’da köy yolları kapandı

  Bedük: Uydurma anketlere sığınmayın

  2006’da hedeflere ulaşılamadı

  Cumhurbaşkanı seçiminde son 100 gün

  Gurbetçinin AB’ye katkısı 80,7 milyar euro

  Vatandaş ‘biraz’ sıkıntı çekecek

  Bakan Şener: Bağımsızlık ekonomi ile taçlandırılmalı

  Hacda vefat eden Türk sayısı 71'e ulaştı

  3 büyükelçi merkeze çekildi

  Hakkı Yavuztürk’ü duâlarla uğurladık

  Bulgaristan'dan yeni vize yok

  20 bin atama öğretmen açığını kapatmaz

  Çocuklarınıza zaman ayırın

  Cezaevinde kavga

  “Dijital Sağlık Kartı” zaman kaybını önledi

  Kalp hastalarına kırmızı et uyarısı

  Sağlıksız diyet saçları döküyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004