Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

MİLLİ MARŞI ÖĞRENDİM

F.Bahçe'nin millî futbolcusu Mehmet Aurelio, "Türk millî marşının başını ve sonunu ezberledim" dedi. Aurelio, tatil sonrası ufak tefek sakatlıkların çıkmasının normal olduğunu belirterek, "UEFA Kupası finaline kadar gitmek zor olsa da biz elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Aurelio, tatilden sonra ağır idmanlar yaptıklarını, sakatlıklar yaşanmasının normal olduğunu söyledi. Belek'te Arcadia Otel'in karşısında ormanlık alanda yapılan kros çalışmasından sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aurelio, ligde şu anda Galatasaray'dan 7 puan önde olmalarının çok önemli olmadığını vurgulayarak, ''Şu anda 7 puan önde olmamız, bize bir şey kazandırmış değil. İlk yarıdaki gibi istekli, güzel çalışmamıza devam edersek ikinci yarıda da mutlu sona ulaşan taraf biz olacağız'' dedi.

TRANSFER KAFAMDA YOK

Aurelio, bir soru üzerine transferi hakkında konuşmak için erken olduğunu kaydetti. Şu anda tamamen takımın başarısını düşündüğünü anlatan Mehmet Aurelio, ''Çünkü bizim takım olarak şampiyon olmak hedefimiz var. Bu büyük taraftarımıza başarılar yaşatmak istiyoruz. Tranfser gibi şeyler kafamda yok'' şeklinde konuştu.Aurelio, UEFA Kupası'nda da hedefleri olduğunu belirterek, '' UEFA Kupası finaline kadar gitmek zor olsa da biz elimizden geleni yapacağız'' dedi.

BENİ TEBRİK ETTİLER

Mehmet Aurelio, tatil için Brezilya'ya gittiğinde, Türk Milli Takımı'nı seçtiği için olumlu tepkiler aldığını söyledi. Brezilya'da İtalya-Türkiye maçının izlendiğini anlatan Aurelio, ''Brezilya'da herkes benim milli takımda İtalya'ya karşı oyandığım maçı izlemiş. Herkes tebriklerini sundu, başarılarının devamını diledi. Ben de bundan dolayı mutlu oldum'' dedi. Mehmet Aurelio, Türkçe derslerine devam ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti: ''Türk Milli Marşını biraz olsun ezberledim. Başını ve sonunu biraz biliyorum. Şu anda kendimde güven eksikliği var. Kendime biraz daha güvenirsen, Türkçe röportaj yapabileceğimi düşünüyorum. Milli marşın başını sonunu biraz biliyorum.''

Mayıs ayına kadar Fenerbahçe ve milli takımda zorlu maçlar yapacaklarını kaydeden Mehmet Aurelio, ''Zor olacak ama bu dönemden de iyi bir şekilde çıkacağımızı düşünüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Serkan da sakatlandı

Fenerbahçe'de kampın 3. gününde, Alex, Kezman, Önder ve Deniz'den sonra dün sabah da Serkan sakatlık geçirdi. Kros çalışmasının hemen başında sağ ayağında ağrı olan Serkan, çalışmayı bıraktı. Serkan'ın durumunun ciddi olmadığı bildirildi.

07.01.2007


 

89 imzayı toplayamadı

Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesi için çalışmalarını sürdüren Bursaspor Başkanı Levent Kızıl'ın liderliğindeki muhalif grubun 89 imzaya ulaşamadığı belirtildi. Genel kurul yapılmasına (evet) diyen kulüplerin imza vermeye yanaşmadığı bildirildi.

Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesi için yapılan çalışmalarda, muhalefet kanadının yeterli imzaya ulaşamadığı öne sürüldü. Kulüpler Birliği'nin 27 Aralık 2006 tarihinde İstanbul'da yaptığı ve 7'ye karşı 10 kulübün desteğiyle alınan olağanüstü genel kurula gidilmesi yönündeki tavsiye kararının ardından imza toplamaya başlayan muhalefet kanadının gerekli 89 imzayı toplayamadığı iddia edildi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl'ın liderliğini yaptığı muhalefet kanadı, daha önce yeterli imzaya ulaştıkları yönünde açıklama yapmalarına rağmen, noter işlemlerinin uzun sürdüğü gerekçesiyle olağanüstü genel kurul için başvuruyu iki kez erteleme kararı almış ve 8 Ocak Pazartesi günü Futbol Federasyonu'na başvuracaklarını açıklamıştı.

Federasyona yakın kaynaklar, Kulüpler Birliği toplantısında tavsiye kararı alınmasına (evet) diyen 10 kulüpten şu ana kadar 8'inin imza verdiğini, ancak Galatasaray ve Ankaraspor'un ise henüz olağanüstü genel kurul için imza vermeye sıcak bakmadığını bildirdi.

Bursaspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Kayseri Erciyesspor, Antalyaspor, Sakaryaspor ve Vestel Manisaspor delegelerinin imzalarının toplandığını belirtilirken, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Denizlispor, Ankaraspor, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Gaziantepspor ve Sivasspor kulüplerinin imza sürecinde sessiz kalmayı tercih ettikleri öğrenildi. Bu arada Ankaraspor'un da içinde yer aldığı bazı kulüplerin, diğer tüm takımların imza verdikten sonra bu süreci desteklemeyi kabul edecekleri öğrenildi.

07.01.2007


 

G.Saray'dan Song yalanlaması

Galatasaray Kulübü, Kamerunlu futbolcu Song'un takımdan ayrılmasının gündemde olduğu şeklinde basında çıkan haberleri yalanladı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bir gazetede yer alan ''Song topun ağzında'' şeklindeki haberde, Rigobert Song ile Galatasaray'ın yollarını ayıracağının iddia edildiği belirtilerek, ''Bu futbolcumuzun halen Galatasaray Spor Kulübü ile 1,5 yıllık sözleşmesi bulunmaktadır ve haberdeki iddialar tamamen asılsızdır'' denildi.

Bu haberin hiçbir gerçeklik taşımadığı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''Bu haberin yalnızca ve yalnızca Galatasaray Kulübü'nü karıştırma maksatlı olduğunu, bu yıl da şampiyonluğun en önemli adayı olan Galatasaray'da birlik ve bütünlüğün böyle asılsız iddialarla asla bozulmayacağını tekrar önemle hatırlatırız.''

GERETS'TEN DÜZELTME

Öte yandan Teknik Direktör Erik Gerets'ten de bir açıklama geldi: Bugün Vatan Gazetesi'nde yayınlanan röportajıma ait başlıklar benim ifadelerim dışında kaleme alınmıştır. Özellikle sayın Adnan Polat ile ilgili olan başlık, sadece yolunda giden ve oturmuş ilişkileri zedelemeye yönelik bir amaç taşıdığı düşüncesindeyim. Antalya kampında teknik kadro ve futbolcular olarak ligin ikinci yarısında Galatasaray camiasına layık futbolu ortaya koymak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu ve benzeri haberler bizi yolumuzdan alıkoyamaz.

07.01.2007


 

Emre'den yazılı savunma istendi

İnglitere'de yayımlanan The Guardian gazetesi, Emre Belezoğlu ile ilgili olarak ortaya atılan ırkçılık soruşturmasında sonuç beklenirken, aynı türde bir suçlamanın da ev sahibi takım Everton'un taraftarı için ortaya atıldığını duyurdu.

Habere göre, Everton ile Newcastle arasında oynanan maç sırasında, ev sahibi takım Everton'ın taraftarı da konuk Newcastle takımı forvetlerinden Obafemi Martins'e aynı türde ırkçı saldırılarda bulundu. Gazete Newcastle takımı menajeri Glen Roeder'in ''Emre konusunun kapandığı'' yolundaki iddialarına rağmen soruşturmanın sürdüğünü de belirtirken, Futbol Federasyonu'nun olayın taraflarına önümüzdeki Salı gününe kadar yazılı ifade vermeleri çağrısında bulunduğunu yazdı. Federasyon sözcüsü, Roeder'in söylediği gibi konunun kapanabilmesi için öncelikle olayın taraflarından gelecek yazılı ifadelerin değerlendirilmesi ve sonuca bağlanması gerektiğini söyledi.

SORUŞTURMA UZAYABİLİR

Gazete bu arada Emre'nin Evertonlu 3 futbolcuyla tartışmasının ardından penaltı atışını kullanan ve kaçıran Martins'in hangi noktada Everton taraftarının ırkçı saldırılarına hedef olduğuna dair bir bilginin ise henüz ortaya çıkmadığını bildirdi. Bu durumun ancak Newcastle taraftarının yaptığı başvuruların değerlendirilmesiyle aydınlanacağını kaydeden Guardian gazetesi, her iki soruşturmanın da önümüzdeki haftalarda sürebileceğine işaret etti.

07.01.2007


 

Yattara düzeldi, Doğan'ın yüzü güldü

Trabzonspor, ikinci yarı hazırlıklarını yaptığı çift antrenmanla sürdürdü.Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde Adora Golf Otel'de yapılan akşam antrenmanında futbolcular, 3 gruba ayrılarak yarı sahada maç yaptı.

Turnuva şeklinde yapılan maçlar sonunda birinci olan takım ödül olarak koşu yapmazken, ikinci ve üçüncü olan takımlar koşu yaptı. Sakatlığı geçen Yattara, akşam antrenmanında takımla birlikte çalıştı. Ziya Doğan idman boyunca Gineli futbolcu ile özel olarak ilgilendi. Bordo-mavililerin, 9 ve 11 Ocak tarihlerinde Alman ikinci lig takımlarıyla da hazırlık maçları yapacağı öğrenildi. Bu arada, Brezilyalı futbolcu Eller'in 7 Ocak Pazar günü kampa katılacağı bildirildi.

07.01.2007


 

Sakarya Polonyalı 2 forvet peşinde

Sakaryaspor Basın Sözcüsü Orhan Ekici, yabancı futbolcu arayışlarının son aşamaya geldiğini söyledi.

Polonya'lı 2 forvetle görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Ekici, yabancı transferini 1 hafta içerisinde çözmek istediklerini söyledi. Ekici, "Hocamızın verdiği rapor doğrultusunda transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Polonya'lı 2 forvetle görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah önümüzdeki haftaya kadar bir sonuç alırız diye düşünüyorum"dedi.

07.01.2007


 

Hidayet'li Magic evinde galip

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında Charlotte Bobcats'i 106-74 yendi. Amway Arena'da yapılan ve 17 bin 154 kişinin izlediği karşılaşmada, Türkoğlu, yaklaşık 33 dakikada 14 sayı, 1'i hücum 2'si savunma olmak üzere 3 ribaunt ve 5 asistlik oyun çıkardı.

Türkoğlu, 2 sayılık atışlarda 7'de 3, 3 sayılık atışlarda 3'de 1 ve serbest atışlarda 8'de 5 isabet buldu. Magic'de, 22 sayı ve 12 ribauntla double-double yapan Dwight Howard maçın yıldızı olurken, Jameer Nelson da 20 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Öte yandan Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Houston Rockets'a 100-86 yenildi. Toyota Center'da yapılan ve 18 bin 59 kişinin izlediği karşılaşmada, Mehmet Okur, ilk 5'de forma giyerek 31 dakika sahada kaldı. Bu süre içinde 7 sayı, 3'ü hücum 2'si savunma olmak üzere 5 ribaunt ve 4 asistlik performans sergiledi.

07.01.2007


 

29. Dakar Rallisi start aldı

29. Dakar Rallisi, Portekiz'in başkenti Lizbon'dan start aldı. Dakar Rallisi'nde Türk bayrağını taşıyan Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar'dan oluşan Jim Beam Türk Takımı, dün sabah saatlerinde Lizbon merkezinde kurulan podyum üzerinden start aldılar.

Tüm teknik kontrollerden sonra Türk bayrakları ile podyuma çıkan Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, günün ilk özel etabının yapılacağı Portimao'ya doğru hareket etti. Türk takımı, diğer katılımcılardan ve basın mensuplarından da büyük ilgi gördü. Lizbon'dan start alan 29. Dakar Rallisi'nde 42 değişik ülkeden 187 otomobil, 250 motosiklet ve 88 kamyon mücadele ediyor. Dakar Rallisi, toplamda 7 bin 915 km olarak Portekiz, İspanya, Fas, Moritanya ve Mali'yi geçerek Senagal Dakar'da son bulacak.

07.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004