Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Doğu, beyaza teslim

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Muş-Kulp ve Varto-Karlıova yolları ulaşıma kapandı. Alınan bilgiye göre, önceki gün başlayan ve aralıklı olarak etkisini sürdüren kar yağışı bölgede ulaşımın aksamasına neden oldu.


Okul ve ailede manevî eğitim çok az

Son günlerde medyadaki haberlerle gündeme gelen “okullardaki uyuşturucu problemi”ni değerlendirmek üzere eğitim uzmanları, psikologlar, öğretmenler ve

DP, DYP’de devam ediyor

DYP İstanbul İl Başkanlığı, Demokrat Parti’nin (DP) kurulduğu 7 Ocak 1945 tarihinin Türkiye’de çok partili demokrasinin kurulup vazgeçilmez bir yöneti


  73 milyonun ayrısı ve gayrısı olmamalı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, günümüzde insanların sürekli olarak birbirlerini eleştirdiklerini ve iyi niyetli davranmadıklarını ifade ederek, ‘’Aynı gemide yaşayan, aynı kan, can ve çamurdan olan 73 milyonun ayrı ve gayrısı olmamalı" dedi.


  Kara Kuvvetlerine 10 adet yük helikopteri alınacak

Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamak için 10 adet yük helikopteri alınacak. Bu amaçla görevlendirilen Savunma Sanayii Müsteşarlığı Yük helikopteri temin projesi ihalesi ile ilgili çalışma programını belirledi.


  Göl dondu, ördekler öldü

Bolu’nun Gölcük Gölü’nün donmasının ardından, göl kıyısında yüzen pekin ördeklerinden beşi, buzların altında kalarak öldü. Gölün sağ kalan tek ördeği ise koruma altına alındı.


  Küresel ısınma fakiri yakacak

Kocaeli ve ardından Ankara’da susuzluğun baş göstermesi, geçen Aralık ayının nispeten sıcak geçmesi, meteoroloji uzmanlarının tahminlerinin yanlış çıkması medyanın “iklim değişikliği ve küresel ısınma” konusunu gündeme getirmesine sebep oldu.


  Sıcaklar yeniden düşecek

Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklıklarının bugünden itibaren düşeceği bildirildi.


  Sezer, bugün İtalya’ya gidecek

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, resmî ziyaret amacıyla bugün İtalya’ya gidecek.


  Meclis, tatil dönüşü yoğun çalışacak

TBMM, bayram tatili sonrasındaki haftaya yoğun bir gündemle giriyor. Meclis Genel Kurulunda, yarın Batı Trakya Türk azınlığının içinde bulunduğu durum ile ilgili genel görüşme yapılacak.


  Özak: Gerçek Atatürkçü biziz

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Gerçek Atatürkçü biziz. Palavrayla Atatürkçülük olunmuyor. Gerçek Atatürkçücük üç tane ‘’Y’’ ile mücadele edebilmektir. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edebilmektir’’ dedi.


  Şubat’ta 10 bin öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu yıl atama yapacakları öğretmen kadrosunun 40 bine ulaşacağını ve Şubat ayında 10 bin kadrolu öğretmen ataması yapacaklarını bildirdi.


  Gönenli Hoca vefat yıldönümünde rahmetle anılıyor

Yakın tarihimizin en önemli din âlimlerinden birisi olan Gönenli Mehmet Efendi, ölümünün 16’ncı yıldönümünde kendi adını taşıyan külliyede Kur’ân okunarak anılacak.


  Doğubeyazıt Gümrük Müdürlüğü kuruldu

Bakanlar Kurulu, Gürbulak Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne bağlı olarak Doğubeyazıt Gümrük Müdürlüğünün kurulmasına karar verdi.


   İnsan kaçakçılarına geçit yok

İstanbul’da son 4 yılda insan kaçakçılığını organize ettikleri öne sürülen kişilere yönelik düzenlenen 112 operasyonda 725 kişi yakalandı.


  Yeni yılda öncelik bölünmüş yollarda

‘’Acil Eylem Planı’’ kapsamında inşası planlanan 15 bin kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol projelerine yeni yılda da yatırım önceliği verilecek.


  Madenler ocakları söndürdü

Kömür ocaklarında göçük, grizu ve kömür patlaması, karbonmonoksit zehirlenmeleri, metan gazı ve karbondioksit boğulmaları gibi kazalar sonucu 1955-2006 yıllarındaki iş kazalarında 2 bin 670 işçi öldü, 319 bin 792 işçi yaralandı


  Yanlış yakılan soba öldürüyor

Isınma amaçlı faaliyetlerden kaynaklanan zehirlenme ve ölümler çoğunlukla yakıtların sobalarda doğru yakılma yönteminin bilinmemesi veya ufak ihmallerden kaynaklanıyor.


  Veremli hasta sayısı azaltılamıyor

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, Türkiye'de veremli hasta sayısının bir türlü azaltılamadığını belirterek, 2005 yılı kayıtlarına göre, ülkede 18 bin 789 yeni hasta bulunduğunu ifade etti.


  Diyanet 2 bin bayan Kur’ân öğreticisi alıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, sözleşmeli 2 bin bayan Kur’ân kursu öğreticisi alacak. Diyanet, yaz dönemi de dahil olmak üzere Kur’ân kursu öğreticiliği açığını kapatmak amacıyla 2006-2007 eğitim-öğretim dönemi için 1 Ocak 2007 tarihinden geçerli olmak üzere 2 bin kısmi zamanlı sözleşmeli bayan Kur’ân kursu öğreticisi alacak.


  5. uzay turisti yola çıkıyor

Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) yapılacak 15. sefere katılacak iki Amerikalı astronot ve bir uzay turisti, uzay yolculuğuna hazırlıklarını Rusya’da sürdürecek.


  Kahvehaneler mikrop kaynıyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Galip Ekuklu, oyun salonu ve kahvehanelerdeki çeşitli oyun kâğıdı, domino taşı, okey takımı ve buna benzer oyun araç-gereçler, farklı ellerin teması sebebiyle kirlenerek, mikrop taşıdığını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004