Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Okul ve ailede manevî eğitim çok az

Son günlerde medyadaki haberlerle gündeme gelen “okullardaki uyuşturucu problemi”ni değerlendirmek üzere eğitim uzmanları, psikologlar, öğretmenler ve şube müdürleriyle bir araya gelen Pİ Eğitim ve Öğretim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Erdoğan, problemin ortaya çıkmasındaki en büyük etkenin kapitalizmin gelişmesi ile manevî değerlerin yitirilmesi ve gerek okullarda, gerekse ailede manevi eğitimin yok denecek kadar az olması olduğunu vurguladı.

Okullarda uyuşturucu kullanma olaylarının artması üzerine Ankara’da bir araya gelen eğitim uzmanları, sorunun kaynağını manevî değerlerin yitirilmesinde buldu.

Okullarda uyuşturucu kullanılma olaylarının artması üzerine tüm eğitim uzmanlarını ve öğretmenlerini bir araya getiren Pİ Eğitim ve Öğretim Kurumları yönetimi, “uyuşturucu ve öğrenciler” konusunu masaya yatırdı. Pİ Eğitim ve Öğretim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Erdoğan, okullardaki uyuşturucu kullanımlarının artması üzerine tüm eğitim uzmanlarını, psikologlarını, öğretmenlerini ve şube müdürlerini bir araya getirerek, okullardaki uyuşturucu kullanımındaki sebepleri masaya yatırdı.

OKULDA VE AİLEDE MANEVÎ EĞİTİM AZ

Uzun süren toplantı sonucunda yayımlanan bildiride Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Erdoğan, en büyük etkenin kapitalizmin gelişmesi ile manevî değerlerin yitirildiğini, gerek okullarda gerekse aile içinde manevî eğitiminin yok denecek kadar az olmasının bu felaketlere kapı araladığını vurguladı. Eğitimci Aziz Erdoğan, şunları dile getirdi:

“Kapitalizmin gelişmesi ile toplumumuzda ‘biz’ olgusunun kaybolması sonucu ‘ben’ olgularının yerleşmesi ve gençlerimizin kendilerini ifade edememelerinin de büyük etkisi ile, bu tür tehlikeli ve nahoş olaylarla kendilerini ifade yolunu seçtikleri muhakkaktır. Ruhunda olgu haline dönüşen bu duygular aynı zamanda gençlerimizin içindeki manevi değerleri de yok etmektedir.

KAPİTALİZM GELİŞTİKÇE

MANEVÎ DEĞERLER KAYBOLUYOR

Kapitalizmin gelişmesi ile toplumumuzda manevî değerlerimiz yitikliğe mahkûm olmuştur. İnanç eğitimi gerek okullarda ve gerekse aile içinde yok denecek kadar az olduğundan, gençlerimizin ruhen çekinceleri ortadan kalkmaktadır. Bu tür olguya sahip gençlerin ise idealleri olmaz. Aile, çocuk üzerinde otoriter olma duygusundan artık vazgeçmeli ve beşeri ilişkileri güçlendirip, boşlukta olan çocuğuna manevî duygularını kesinlikle işlemelidir.

AİLELERE BÜYÜK GÖREV

Aileler 2 - 6 yaş arasında karakter oluşumuna dikkat edip, çocuklarının manevî duygularını mutlaka güçlendirmelidirler. Uyuşturucunun hangi okulda kullanılması önemli değil, çünkü bütün okullar bizim, bütün öğrenciler bizim çocuklarımızdır. Bu yüzden kimseler yanlış adreslerde, uydurma sebepler aramasın. Gerçek sebep ortadadır; maneviyat boşluğudur. Yetkililer bu gerçeği görüp, önlemi de bu yönde acil önlemler almalıdır.”

/ ANKARA

08.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu, beyaza teslim

  Okul ve ailede manevî eğitim çok az

  DP, DYP’de devam ediyor

  Türkmenler: Bıçak kemiğe dayandı

  73 milyonun ayrısı ve gayrısı olmamalı

  Kara Kuvvetlerine 10 adet yük helikopteri alınacak

  Göl dondu, ördekler öldü

  Küresel ısınma fakiri yakacak

  Sıcaklar yeniden düşecek

  Sezer, bugün İtalya’ya gidecek

  Meclis, tatil dönüşü yoğun çalışacak

  Özak: Gerçek Atatürkçü biziz

  Şubat’ta 10 bin öğretmen atanacak

  Gönenli Hoca vefat yıldönümünde rahmetle anılıyor

  Doğubeyazıt Gümrük Müdürlüğü kuruldu

  İnsan kaçakçılarına geçit yok

  Yeni yılda öncelik bölünmüş yollarda

  Madenler ocakları söndürdü

  Yanlış yakılan soba öldürüyor

  Veremli hasta sayısı azaltılamıyor

  Diyanet 2 bin bayan Kur’ân öğreticisi alıyor

  5. uzay turisti yola çıkıyor

  Kahvehaneler mikrop kaynıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004