Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

GERETS: 7 PUAN KAPANIR

G.Saray Teknik Direktörü Gerets şampiyonluk yarışında yine iddialı konuştu. Belçikalı hoca, "F.Bahçe ile aramızdaki 7 puan farkı kapatıp yine şampiyon olacağız. Şampiyonluk turu F.Bahçe ile Ali Sami Yen'de oynayacağımız maça kalırsa turu F.Bahçe değil, biz atarız" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Fenerbahçe ile aralarındaki 7 puan farkı kapatıp yine şampiyon olacaklarını söyledi. Gerets, takımının Antalya'da kamp yaptığı Concord Otelde, bir televizyon programının canlı yayınına katılarak, soruları cevapladı. Geçen yıl Fenerbahçe ile aralarında 4 puan fark olmasına rağmen şampiyon olduklarını hatırlatan Eric Gerets, ''Şimdi aramızda 7 puan fark var. Aramızdaki farkı kapatıp yeniden şampiyon olmamamız için bir neden yok. Fenerbahçe ile aramızdaki 7 puan farkı kapatıp yine şampiyon olacağız'' dedi.

MEDYA YIKICI ELEŞTİRİYOR

Geçen yılki şampiyonluklarının asla mucize olmadığına dikkat çeken Gerets, bunun çalışmalarının karşılığı olarak tanrının verdiği bir ödül olduğunu belirtti. Başarılı olsa da olmasa da medyada kendisi hakkında eleştirilerin eksik olmadığına işaret eden Gerets, yıkıcı eleştirilerin yapıcı eleştirilerden daha fazla olduğunu, bu yüzden TV seyretmemeye, gazete okumamaya özen gösterdiğini kaydetti.

ELİMİZDEKİLER BU

Sezon başında yönetimle oturup transfer politikasını gözden geçirdiklerini vurgulayan Gerets, şunları söyledi: ''Sezon başında isteklerimizi verdik. Ancak maliyetten dolayı transferlerde sonuca varamadık. Elimizdekilerle yetinme zorunda kaldık. Ezeli rakibimizin imkanlarıyla kıyaslama yapmak istemiyorum. Mali durumumuz iyi olsaydı kuşkusuz Şampiyonlar Ligi'ne devam etmiş olurduk. Takım içinde sorun yok. Ne Adnan Sezgin ne de Adnan Polat ile aramızda polemik kesinlikle yok.''

CARRUSCA İYİ OLAMADI

Gerets, Özgürcan, Oğuz, Ferhat ve Aydın'ı Vestel Manisaspor'un istediğini ve bu gençlerden ikisini kiraya vereceklerini kaydetti. Arda'nın geçen yıl aynı takıma kiraya verildiğini ifade eden Gerets, ''Başarılı oldu ama dünya yıldızı değil. İyi futbol sergiliyor. Carrusca'nın da iyi olması lazım ki aralarında rekabet olsun. Carrusca bir türlü sakatlıktan kurtulamadı'' dedi.

KALMAK İSTİYORUM

Gerets, eleştiriler karşısında hiç bir zaman Galatasaray'ı bırakıp gitmeyi düşünmediğini belirterek, ''Uzun yıllar kalmak istiyorum. Yıl sonu oturup konuşacağız. Bir yıllık daha opsiyonum var. Sözleşmenin devam edip etmeyeceği sezon sonu belli olacak'' diye konuştu.

MÜTHİŞ REKABET

Gerets, Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen'de oynayacakları maçta şampiyonluk turu atmak istediği şeklindeki haberlerle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de, şöyle konuştu: ''Bugüne kadar çalıştırdığım hiç bir kulüpte böylesine ezeli bir rekabet görmedim. İlk defa böylesine bir rekabeti Türkiye'de yaşıyorum. Bu güzelliğe leke sürülmemeli. Amacımız Ali Sami Yen'de oynayacağımız Fenerbahçe maçına kadar 7 puan farkı kapatıp, o maçta farkı açmaktır. Eğer o maça burun buruna başlarsak, hedefimiz bellidir. Şampiyonluk turu Fenerbahçe ile Ali Sami Yen'de oynayacağımız maça kalırsa, turu Fenerbahçe değil biz atarız.''

08.01.2007


 

Ayman'da pürüz çıktı

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, G.Birliği'nden transfer edilmesi gündem olan Mısırlı futbolcu Ayman'la ilgili olarak, "Durumu henüz netleşmedi. Arada futbolcu, menajer ve karşı kulüp var. Ancak imzayı attığımızda herkes Ayman Trabzonspor'da diyebilir''dedi.

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren Trabzonspor'un Başkanı Nuri Albayrak, Ayman konusunun netlik kazanmadığını söyledi.Trabzonspor'un kamp yaptığı Adoro Golf Resort Otel'e gelerek yöneticiler ve teknik heyetle görüşen Albayrak, takımın durumu ve yapılacak transferlerle ilgili görüş alış verişinde bulundukları söyledi.

Belek kampının 13 Ocak'a süreceğini ve yapılacak yeni transferleri bu süre içinde takıma kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Albayrak, ''Ancak ay sonuna kadar süremiz var. Bu süreyi sonuna kadar değerlendirmeyi planlıyoruz'' dedi. Yeni transfer Brezilyalı Eller'in yakında kampa katılacağını bildiren Nuri Albayrak, Miroslaw Szymkowiak'ın durumunun da yakında belli olacağını söyledi.

Szymkowiak'ın avukatı aracılığıyla bir mektup gönderdiğini belirten Albayrak, ''Bu oyununcunun onun dışında federasyona ya da başka bir kurula herhangi bir başvurusu söz konusu değil. Şu anda beklemedeyiz'' dedi.

Bir gazetecinin Gençlerbirliği futbolcusu Ayman'ın transferiyle ilgili sorusu üzerine Albayrak, şunları söyledi: ''Ayman'ın durumu henüz netleşmedi. İç transferlerimizden kaynaklanan sorunlar yaşıyoruz. Ayman'ın transferi sadece Trabzonspor'la ilgili değil. Arada futbolcu, menajer ve karşı kulüp var. Ancak imzayı attığımızda herkes Ayman Trabzonspor'da diyebilir.''

Bir gazetecinin Ayman'ın transferinin yönetimini ikiye böldüğü ve Ayman'ın bonservisinin elinde olduğu iddialarına ise Albayrak,''Ayman, Gençlerbirliği'nin futbolcusudur. Biz Trabzonspor'un menfaatlerini elbetteki düşünürüz ayrıca bizi kimse bölemez'' karşılığını verdi. Albayrak, Gençlerbirliği'nden Risp'in transferi ile ilgili olarak da ellerinde fazla futbolcu bulunduğunu, Risp konusunun önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi.

ELLER TRABZON'DA

Öte yandan Brezilya'nın İnternacional takımında kiralık olarak forma giyen ve sözleşmesi sona eren Trabzonsporlu Fabiano Eller, Trabzon'a geldi.

08.01.2007


 

Edu: F.Bahçe'ye gelmeden önce Milan'la görüştüm

Brezilyalı savunma oyuncusu Edu, "O dönemde Milan yöneticileri benimle ilgilendi ama resmi bir teklifte bulunmadı" dedi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı savunma futbolcusu Edu, savunmada takımın gol yememesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Belek'te Arcadia Hotel'in özel tesisinde yapılan antrenmandan sonra basın toplantısı yapan Edu, bir gazetecinin, ''Ümit Karan, sizin maçtan sonra 'Lugano ve Edu kasap gibi' dedi. Bununla ilgili ne diyeceksin'' sorusu üzerine, Fenerbahçe'nin gol yememesi için zaman zaman sert oynadıklarını kaydetti. Sahada Fenerbahçe'yi savunmak zorunda olduklarını anlatan Brezilyalı oyuncu, ''Galatasaray maçında Fenerbahçe'nin gol yememesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyordu, biz de bunu yaptık. Sert oynamak futbolun içinde vardır'' dedi.

MİLAN BENİMLE GÖRÜŞTÜ

Edu, Fenerbahçe'ye gelmeden önce İtalya'nın AC Milan takımının yöneticileriyle görüştüğünü kaydetti. O dönemde Milanlı yöneticilerin kendisiyle ilgilendiğini anlatan Brezilyalı futbolcu, ''Milanlı yöneticilerle görüştüm, ama resmi bir teklif almadım. Şimdi Fenerbahçe'de olmaktan çok mutluyum. Burada senelerce kalıp, kupalar kaldırmak istiyorum'' diye konuştu.

TÜRKİYE'DE GOLCÜLER İYİ

Ligin ikinci yarısının daha da zor olacağını belirten Edu, ''Rakiplerimiz bize karşı daha büyük bir motivasyonla oynayacak, ama 7 puanlık farkı daha da açarak sezon sonunda şampiyon olacağız'' dedi. Brezilyalı futbolcu Türk futbolunda çok iyi forvetler bulunduğunu anlatarak, ilk yarıda forvetlerle iyi mücadele ettiklerini ve az gol yediklerini söyledi.

BREZİLYA FUTBOLU TEKNİK

Edu, ''Rüştü ile oynamakla Volkan ile oynamak arasında fark var mı'' şeklindeki bir soru üzerine iki kalecinin de milli takımın kalecileri olduğunu, tüm oyuncuların takımın başarısı için mücadele ettiğini ifade etti. Brezilya ile Türk futbolunu da karşılaştıran Edu, Brezilya'da futbolun tamamen tekniğe dayalı olduğunu, Türkiye'de ise tekniğin yanında gücü dayalı futbol oynandığını söyledi. Edu, kamp döneminde ağır idmanlar yaptıklarını, ama bu idmanların ikinci yarıdaki zorlu program için gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

08.01.2007


 

Beşiktaşlı futbolcular BJK Store'yi ziyaret etti

Beşiktaşlı futbolcular Luis P. Rodrigues Ricardinho, Burak Yılmaz ve İbrahim Toraman, Antalya'daki BJK Store'u ziyaret etti.

Hasan Subaşı Caddesi'ndeki BJK Store'a gelen futbolcuları, kalabalık bir taraftar grubu karşıladı. Tezahüratlarla mağazadan içeri giren futbolculara menajer Ali Gültekin de eşlik ettik. Taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektiren ve forma imzalayan futbolcular, bir taraftarın 10 aylık ikiz bebeklerini de sevdiler. Beşiktaş takımını simgeleyen kıyafet giyen bebekleri kucağına alan Burak Yılmaz ve İbrahim Toraman, gazetecilere poz verdiler. İzdiham nedeniyle taraftarlar 5'erli gruplar halinde içeriye alındı.

08.01.2007


 

Anelka, Fransa'ya gitmek istemiyor

Fenerbahçe'den ayrılarak Bolton Wanderers'a transfer olan ve Ada'da ikinci baharını yaşayan Nicolas Anelka, Fenerbahçe'de oynarken Fransa'nın Marsilya kulübünden teklif aldığını ama kabul etmediğini açıkladı.

Fransız yıldız Marsilya'dan gelen teklifi ise Paris'li olmasından dolayı reddettiğini belirterek "Fransa'ya gitmek istemiyordum" ifadesini kullandı. Bolton'dan gelen teklifi kabul ettiği için çok doğru bir karar verdiğine inanan Anelka Bolton'ı önemli başarılara ulaştıracağını iddia etti.

08.01.2007


 

Milan, Ronaldo'ya "hayır" dedi

İspanya'nın dünyaca ünlü ekibi Real Madrid'in, golcüsü Ronaldo ve Antonio Cassano'yu İtalyan AC Milan takımına önerdiği; ancak kırmızı-siyahlı ekibin bu teklifi kabul etmediği bildirildi.

İspanya'da yayınlanan AS Sports gazetesi, Real Madrid'in Ronaldo ile kavgalı olduğunu ve Brezilyalı golcüyü biran önce elinden çıkarmaya çalıştığını kaydetti.

08.01.2007


 

Kahn 2008'de emekli olup, jübile yapacak

Almanların ünlü kalecisi Oliver Kahn, 2008 yılında jübile yaparak futbolculuk yaşamına veda etmeye hazırlanıyor.

2008'de Alman Bayern Munich ile olan sözleşmesi sona erecek olan Alman kaleci, bundan sonra jübilesini yapacağını söyledi.Oliver Kahn, geçtiğimiz yılki Dünya Kupası'ndan sonra artık uluslararası müsabakalara katılmayacağını açıklamıştı. Ancak 37 yaşındaki ünlü futbolcu, kulübüyle iki yıl daha oynama karar verdiğini belirtti. Karlsruhe takımından geldiği 1994'ten beri Bayern'in kalesini koruyan Kahn, bu süreç içerisinde 7 kez Almanya Ligi Şampiyonluğu yaşadı, 5 kez Almanya Kupası kazandı. Kahn'lı Bayern, aynı zamanda 1996'da UEFA Kupası'nın sahibi ve 2001'de Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.

08.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004