Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rice: Başaramazsak Kürtler ayrılır

ABD’de Demokrat Partinin denetimine geçen Kongrede Irak konusunda bilgi veren Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Amerika’nın başarısızlığı halinde, Iraklı Kürtlerin dağılmakta olan bu ülkede kalmak istemeyeceğini ve bunun Türkiye ile Kürtler arasında probleme yol açacağını söyledi.


İyice yalnızlaştı

İngiliz Guardian gazetesi, Kongre ve Amerikan kamuoyunun açıklanan son plana karşı çıktığını belirterek, “Bush iyice yalnızlaşıyor” diye yazdı. Haberd

Sınır ötesi operasyona izin yok

The Washington Times gazetesi, ABD’nin, PKK terör örgütünün Türkiye’ye karşı oluşturduğu tehdidi tanıdığını ancak Türk ordusunun kuzey Irak’ta PKK’ya


  Sünnî ve Şiî liderler de hedefte

Üst düzey Amerikalı askerî yetkili, Irak hükümetince kabul edilen yeni bir siyaset uyarınca, Amerikan askerlerinin bundan böyle başşehir Bağdat’taki aşırı uçtaki Şii ve Sünnî liderlerini hedef alabileceğini açıkladı.


  HRW: İsrail savaş suçu işledi

İnsan Hakları İzleme Örgütünün (Human Rights Watch) yıllık raporunda, Lübnan’da geçen yaz çatışmaya giren İsrail ve Hizbullah’ın uluslar arası yasaları çiğnedikleri, özellikle İsrail’in binlerce sivilin ölümünden sorumlu olduğu belirtildi.


  Olmert dibe vurdu

İsrail’de yayımlanan Ha’aretz gazetesinin Diyalog adlı kamuoyu kuruluşuna yaptırdığı bir anket, Başbakan Ehud Olmert’in partisi Kadima’nın 9 aylık iktidarında kan kaybettiğini ortaya koydu.


  Zebari: Baskın hoş değil

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Amerikan askerleri tarafından tutuklanan İran temsilciliği çalışanlarının serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004