Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

M. Akif İnan dostlarıyla anıldı

Şair-yazar Mehmet Akif İnan, ölümünün 7. yıldönümünde Memur-Sen tarafından düzenlenen “M. Akif İnan’ı Anma ve Akif İnan’a Sendikacılık Hareketinde Destek Verenlere Şükran Plaketi Sunma Programı”yla anıldı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonu’nun Kurucu Genel Başkanı, şair-yazar Mehmet Akif İnan, ölümünün 7. yıl dönümünde Memur-Sen tarafından düzenlenen “M. Akif İnan’ı Anma ve Akif İnan’a Sendikacılık Hareketinde Destek Verenlere Şükran Plaketi Sunma Programı”yla anıldı.

M. Akif İnan’ın ölüm tarihi olan 6 Ocak ile başlayan haftayı (6 Ocak–13 Ocak arası) “M. Akif İnan’ı Anma Haftası” ilân eden Memur-Sen’in düzenlediği anma programına, Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AKP Çorum Milletvekili Agâh Kafkas, AKP Kahramanmaraş Milletvekili M. Atilla Maraş, gazeteci-yazar Rasim Özdenören, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır, Yazarlar Birliği Başkanı Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Ramazan Kaplan, şair Bilal Coşkun, bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulları, siyaset dünyasından önemli isimler, edebiyatçı ve tüm gönül dostları katıldı.

M. Akif İnan Anma Programı’nın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, günümüzün en etkili silâhının sivil toplum örgütleri olduğunu belirterek, “Rahmetli Akif İnan, kamuoyunu yönlendirmede sivil toplum kuruluşlarının etkisini gören ve gerekliliğini kavrayanlardan biridir. Bu sebeple Memur-Sen’i kurmuştur. Şairliğinin yanı sıra sendikacılıkta da ideal bir insan olan Akif İnan memur sendikacılığına büyük önem vererek, etkili ve yetkili bir sendika hedefliyordu. Memur-Sen adım adım bu hedefine doğru yürüyor” dedi.

Katılımcıların ve konuşmacıların M. Akif İnan’a gösterilen vefadan dolayı Memur-Sen yöneticilerine teşekkürlerini sunduğu programda söz alan M. Akif İnan’ın dostlarından yedi güzel adamdan biri gazeteci-yazar Rasim Özdenören, “Anma toplantıları bana daha çok Akif İnan’sız geçirdiğim yılları hatırlatıyor. Bu yıl Akif’siz geçirdiğim yedinci yıl. Akif İnan, mükemmel bir şairdi. Aruzla mükemmel şiir yazabiliyordu. Şairliğinden çok fazla bahsetmek istemiyorum. En önemlisi Akif adam gibi adamdı. Sahavet sahibiydi. Her insan cömert olabilir. Ama sahavet sahibi olamaz. Para Akif’in bir cebinden girer, bir cebinden çıkardı. Akif adam gibi adamdı” diye konuştu.

Rasim Özdenören ve şair Bilal Coşkun’un Akif İnan için yazdığı mersiyeyi okuması ve konuşmalarının ardından plaket törenine geçildi. Törende M. Akif İnan’a sendika hayatında destek verenlere şükran plaketlerini toplantımıza iştirak eden milletvekilleri, parti yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri verdi.

Şükran plaketi alan isimler:

Salim Uslu, Hüseyin Tanrıverdi, Agâh Kafkas, M. Atilla Maraş, Rasim Özdenören, Fatih Uğurlu, Ramazan Kaplan, Bilal Coşkun, Hüdaverdi Çakır, Emine Kıraç, Niyazi Yavuz, Mustafa Aydın, Kemal Yazıcı, Zübeyir Yetik, Mehmet Duman.

Ahmet TERZİ / ANKARA

14.01.2007


 

Yeni Asya Neşriyat Ankara Şubesi kitap satışına başladı

Yeni Asya Neşriyat Ankara Şubesi kitap satışına başladı. Başta Risâle-i Nur’un kronolojik bilgiler, sözlük, Arapça ve Farsça metin tercümeleri, şahıs ve yer bilgileri ile indeksi, âyet ve hadis indeksi, te’lif tarihleri şeklinde yeni tanzim edilmiş nüshası olmak üzere bütün yayınların satıldığı şubede, sesli yayınlar da okuyuculara sunuluyor.

“Meşrutiyet Caddesi 29/24 – Bakanlıklar” adresinde satışa sunulan Yeni Asya Neşriyat yayınları siparişle de satışa başladı.

İrtibat telefonu:

0 (312) 418 14 96 – 418 95 46

14.01.2007


 

“Isfahan Kültür Haftası” başladı

İslâm Tarih, San’at ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ile İran Kültür Bakanlığınca İstanbul’da düzenlenen “Isfahan Kültür Haftası” başladı.

Yıldız Sarayı Silahhane Binasında gerçekleştirilen açılışa, İran’ın İstanbul Başkonsolosu Seyit Kemal Yasini ve Kültür Ataşesi Behnam Azad da katıldı.

Behnam Azad, “Isfahan, İran’ın en önemli ve tarihi şehirlerinden biridir. El san’atları, minyatür san’atı, müziği ve özellikle mimarisi çok meşhurdur. İran’a gelen Isfahan’ı görmeden gidemez” dedi.

Açılışla birlikte Isfahan El San’atları Sergisi kapsamında Isfahan bölgesinden gelen çok sayıda seçkin sanatkârın eserleri İstanbullular’ın beğenisine sunuldu.

Kalemzen Rajabali Raei, fotoğraf san’atçısı Tachi Karman, antika uzmanı Asadollah Shahmiveh Esfahani, minyatürist Mehrdad Sadri Shahrezaei, Galemkar Ali Reza Botlani Yadegar ve geleneksel İran kahvehane kültürünü tanıtmak üzere Mehdi Jafarzadehjazi’nin katıldığı sergide, kalemzen ve galemkar san’atlarından seçkin örnekler yer alıyor.

Ayrıca, bu faaliyet kapsamında geleneksel İran kahvehanesi ile Isfahan’ın kültürel zenginliklerini yansıtan kitap, CD ve fotoğraf sergileri de düzenlendi.

Açılışın ardından konser dizisinin ilkinde, ünlü İranlı müzik grubu Rudeki, “Isfahan Müziği” temalı konser verdi.

Konserlerin ikincisi ise 15 Ocak’ta Altunizade Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Faaliyetler kapsamında yarın Yıldız Sarayı Çit Kasrı Konferans Salonunda “Isfahan’da İslâm San’atı ve Mimarisi” konulu panel düzenlenecek.

“Isfahan Kültür Haftası”, 18 Ocak’a kadar sürecek.

14.01.2007


 

Rokertmen sergi

Geçtiğimiz Aralık ayı sonlarında açılmasına rağmen, aradan geçen iki haftalık süre zarfında 40 bin kişinin ziyaret ettiği İstanbul sergisi, ziyaretçi rekoru kırıyor.

Serginin açılışı geçtiğimiz günlerde Kraliçe Beatrix ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından yapılmıştı.

15 Nisan 2007 tarihine kadar açık kalacak sergiyle Türk-Osmanlı kültürü ve bir sultanlar şehri olan, eski ve yeni İstanbul’un hayat tarzı gözler önüne serilmek isteniyor. Karagöz’den Hacivat`a, hamam taşından, harem odalarına kadar her şeyin görücüye çıktığı sergide, günümüz İstanbulu’nun pazar alış verişleri ve Türk kahvesinin tadına varıncaya kadar her şey yoğun ilgi çekiyor. Bu arada turistlerin de yoğun olarak bulunduğu bölgede açılan sergi, çok sayıda yerli ve yabancı tarih ve medeniyetler meraklısı tarafından ziyaret edildi. İzleme sayısının iki haftada 40 bini bulması, Amsterdam Niuwe Kerk Sergi Merkezi yönetimi tarafından tüm yerli ve yabancı basına bir bildiriyle duyuruldu.

14.01.2007


 

Müzeler şehri Edirne

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Edirne’nin Türk turizmine katkısının “kültür turizmi” ile olacağını belirterek, “Edirne’yi müzeler şehri yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Miroğlu, Edirne’nin Osmanlı İmparatorluğu’na uzun yıllar başşehir yapmış tarihî bir şehri olduğunu, bu sebeple tarihî ve kültürel birikimin tüm dünya insanlarına aktarılması gerektiğini söyledi. Osmanlı devletinde çok sayıda padişahın tahta çıktığı Edirne’deki sarayları gün yüzüne çıkarmak için kazı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Miroğlu, “Edirne’yi müzeler şehri yapmak için çalışıyoruz. Çünkü gelecek kuşaklara ve dünya insanına kültürel varlıkları tanıtmak en aslî görevimizdir. Şehirde var olan müzelerin daha işlevsel hale gelmesi ve yeni açılacak müzelerle kültürel birikimi daha iyi aktaracağız” dedi.

14.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004