Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Adalet olmadan barış olmaz

İnsan Haklara Derneği (İHD) Başkanı Yusuf Alataş, barışı menfi ve müspet olarak ikiye ayırarak "Savaşın sona ermesi ile menfi barış, toplumsal barışın sağlanması ise müspet barış olarak adlandırabiliriz. Adalet olmadan barış olmaz. Gerek dünyada gerek Türkiye'de barışın güç kullanılarak gerçekleştirilemeyeceği görülmüştür" dedi.


Milleti kucaklayan bir anayasa lâzım

Şiddetin temelinde tam demokrasiye geçilememesinin yattığını söyleyen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Şiddet demokratikleşememeyle de il

Ağar: F tipi düzeltilmeli

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, F tipi cezaevlerinin batı tipi bir infaz sistemi olduğuna dikkat çekerek, “Ama şimdi burada bir problem varsa bunu da y


  Arınç'tan 37 yurtdışı gezisi

TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, 2006 yılı sonu itibariyle 37 yurtdışı ziyaret gerçekleştirdiği, kendisine bu ziyaretler için 64 bin 600 YTL ödeme yapıldığı bildirildi.


  AB yol haritası Şubat’ta tamam

Türkiye’nin 2013 yılına kadar AB sürecindeki yol haritasını oluşturacak “Yapısal Reform Belgesi”’nin Şubat ayı başlarına kadar hazırlanması bekleniyor. Bakan Gül’ün başkanlığında çeşitli kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren toplantıda üzerinde çalışılan belgede bütün fasılların 2013’e kadarki takvim öngörüsü yer alacak.


  Türkiye’nin üyeliğine karşı tavır, faydasız

Almanya’nın Kuzey ren Vestfalya Eyaleti Nesiller, Aile ve Uyum Bakanı Armin Laschet, Türkiye’ni Avrupa Birligi’ne (AB) üyeliğine karşı tavrın fayda sağlamaycağını söyledi.


  Merkel’den anayasa şartı

AB dönem başkanlığını devralan Almanya’nın Başbakanı Angela Merkel, AB’nin genişlemesine imkân tanıyacak bir anayasaya ihtiyaçları olduğunu söyledi.


  301’den bir beraat

“Türk rejimi şizofrenik” diyen Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Genel Sekreteri Robert Ménard ve bu sözleri yayınlayan İdea Politika Yayın Yönetmeni Özkoray hakkında “Askeri ve cumhuriyeti tahkir ve tezyif” iddiasıyla açılan dâvâ beraatle sonuçlandı.


  CHP şova mı hazırlanıyor?

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Uğur Mumcu ve Prof. Dr. Muammer Aksoy için düzenlenecek faaliyetlere CHP’lilerin kitlesel olarak katılmalarını istedi.


  Başörtüsü yasağı caiz mi?

Başörtüsü yasağı, dün yurdun değişik illerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.


  Toplum, sivil olmayan anlayışı kabul etmiyor

Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, sivil inisiyatiften uzak anlayış içinde duran yapıların toplum nezdinde kabul görmediğini söyledi.


  Doğu’da kış, Trakya’da bahar havası

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini sürdüren soğuk hava, hayatı etkilerken Trakya’da bahar havası yaşanıyor. Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 31 dereceyle Ardahan’da ölçüldü.


  Her üç okuldan birinde kavga çıkıyor

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim-Sen) Türkiye’deki Ortaöğretim kurumlarında karşılaşılan şiddet olaylarına yönelik yaptığı araştırmanın sonuçları gün geçtikçe artan şiddet olaylarının Türkiye’de eğitim sisteminin çok ciddi bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor.


  Bulduğu çeki sahibine teslim etti

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bir kişi, yolda bulduğu 70 bin YTL’lik çeki sahibine teslim etti.


  Adıyaman’da nüfus sayımı başladı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından başlatılan Adrese Dayalı Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (Mernis) veri tabanı Nüfus sayımı Adıyaman’da başlatıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004