Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

EMRE'YE IRKÇILIK OYUNU

İngiltere Futbol Federasyonu'nun milli futbolcu Emre Belözoğlu'na yönelik ırkçılık suçlaması İngiliz basınında geniş yer buldu. Telegraph, Emre'nin suçlu olduğu kararına varılması halinde futbolcunun İngiltere'de futbol oynamasının tehlikeye gireceğini öne sürdü.

İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından Newcastle Unıted takımının orta saha oyuncusu Emre Belezoğlu'na yöneltilen ''ırkçılık'' suçlaması İngiliz basınında geniş yer tuttu. The Daily Telegraph gazetesi, gelişmelere dikkat çektiği haberinde ''Irkçılık suçlaması Emre'nin geleceğini tehlikeye sokuyor'' başlığını kullandı. Gazete FA'in suçlamasından sonra Emre'nin geleceğiyle ilgili ciddi soru işaretlerinin belirdiğini savunurken, 26 yaşındaki ünlü futbolcunun masum olduğu konusunda açıklamalarda bulunduğunu, ancak suçlu bulunması halinde takımdan uzaklaştırılması ihtimalinin ortaya çıkabileceğini öne sürdü. Telegraph Emre Belezoğlu'nun böyle bir durumda kulüp menajeri Glenn Roader'in gazabına uğrayacağını da iddia etti.

SUÇLAMA DOĞRU DEĞİL

The Guardian gazetesi de FA'in attığı adımın ve ırkçılık suçlamasının resmi bir hal almasının Emre'yi kesinlikle çok üzdüğüne dair menejeri Ahmet Bulut'un açıklamasına başlığında yer verdi. Gazete, Ahmet Bulut'un kulüp aracılığıyla yaptığı açıklamaya dikkat çekerken, Bulut'un futbol kariyeri boyunca ilk kez başına böyle bir olay gelen Emre'nin çok üzgün olduğunu ve suçlamaların kesinlikle doğru olmadığını tekrarladığını söylediğini yazdı.

FUTBOL TARİHİNDE İLK

The Independent gazetesi de Emre'nin hakkındaki suçlamaları redettiğini hatırlatırken, suçlamaların Emre'yi İngiliz futbol tarihinde ilk kez ırkçılıkla suçlanan bir Premier Lig oyuncusu haline getirdiğine de dikkat çekti. Bu arada ırkçılık karşıtı kampanyalar yapan çevrelerin tepkilerine de yer veren gazete, bu sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin Emre'nin cezasının henüz kesinleşmediğini, ancak soruşturmanın bu aşamaya getirilmiş olmasının bile sahalarda ırkçılıkla mücadele etmek isteyenlere cesaret vereceğini söylediklerini kaydetti.

SAVUNMA YAPACAK

Öte yandan Emre Belözoğlu, kendisine yöneltilen 'ırkçılık'' suçlamalarıyla ilgili savunmasını 29 Ocak Pazartesi gününe kadar yapacağını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Emre, 'İngiltere Futbol Federasyonu tarafından kulübüme gönderilen ve olayların gelişiminin açıklanması ile ilgili olarak vermem istenen savunma, 29 Ocak tarihine kadar yapılacaktır. Bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde daha geniş bir açıklamayı yazılı olarak kamuoyuna yapacağım'' dedi.

EMRE TEŞEKKÜR ETTİ

Yapacağı açıklamalar, düşünce ve tavırlarının, dün olduğu gibi bugün de aynı noktada olduğunu kaydeden Emre Belözoğlu, bugüne kadar kendisine gösterdiği hassasiyet ve desteği için kamuoyuna teşekkür etti. Bu arada futbolcunun menajeri Ahmet Bulut, Emre Belözoğlu'nun savunmasını futbolcuyla birlikte hazırlamak üzere 1-2 gün içinde İngiltere'ye gideceğini söyledi.

14.01.2007


 

Demirören: Kupa bizim olacak

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Kupasını yine kazanacaklarını söyledi. Tigana ile yollarına devam edeceklerini tekrarlayan Demirören, "Bir maçın sonucuna göre hocamızı göndermeyiz. Tigana transfer isterse bakacağız" diye konuştu.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Antalya'da başlayan Euroasia Football Expo Fuarı'nı ziyaret etti. Fuarda, Türkiye Futbol Federasyonu'nun standını ziyaret eden ve Fortis Türkiye Kupası'nın yanında poz veren Demirören, basın mensuplarının "Yine kupayı alacak mısınız?" sorusuna "Alacağız" cevabını verdi. Yıldırım Demirören, Euroasia Football Expo Fuarı'nın ana sponsoru Digiturk'ün de standını ziyaret ederken, fuara katılan bazı firmaların yetkililerinden bilgi aldı. Demirören özellikle maçlardaki pozisyonların bilgisayarda analizini sağlayan bir programın tanıtıldığı standa ilgi gösterdi ve bilgi aldı.

TİGANA İLE DEVAM

Teknik direktörleri Tigana'nın görevinin başında olduğunu tekrarlayan Demirören, "Kupadan elensek de görevinin başında kalacak. Biz istikrar istiyoruz. Bir maçın sonucuna göre hocamızı göndermeyiz" açıklamasını yaptı. Beşiktaş Başkanı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Tigana kadrosunun dar olduğunu söyledi ve transfer istedi. Ancak hiç transfer yapılmadı. Transfer yapacak mısınız?" şeklindeki soruya ise "Takım İstanbul'a döndü. Ben bir süre daha buradayım. İstanbul'a döndükten sonra pazartesi günü Tigana ile bir araya geleceğiz. Ve transfer isterse bakacağız" cevabını verdi.

ULUSOY ÇOK BAŞARILI

Türkiye Futbol Federasyonu'nunra yaşanan gelişmelere de değinen Demirören, Başkan Haluk Ulusoy'un görevinde çok başarılı ve futboldan çok iyi anlayan bir isim olduğunu belirterek, "Eğer O'nun yerine biri gelecekse en az Haluk Ulusoy kadar futboldan anlayan biri olmalıdır. Şu an için net bir aday da yok." dedi.

14.01.2007


 

Erciyes, Tolunay Kafkas'a emanet

Ümit Milli Takımı antrenörü Tolunay Kafkas, Fatih Terim'in izin vermesi üzerine Erciyes'in başına geçti.

Kayseri Erciyesspor'da görevine sona verilen Werner Lorant'ın ardından göreve U-19 Yaş altı Milli Futbol Takımın antrenörü Tolunay Kafkas getirildi. Yapılan genel kurul sonrasında Erciyesspor Kulüp başkanlığı görevine getirilen Ziya Eren, Tolunay ile yaptıkları görüşme sonrasında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in de desteğini alarak anlaşmaya vardıklarını açıkladı. 1968 Ankara doğumlu olan Tolunay Kafkas, Bursaspor, Denizlispor, Galatasaray, Pashing ve Trabzonspor'da futbol oynadı. Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük hayatı başlayan Tolunay Kafkas, Milli takımlar teknik direktörlüğü görevine getirilen Fatih Terim'in yardımcılığını yapmaya başladı.

Tolunay, 19 yaşaltı milli takımı çalıştırıyordu.

14.01.2007


 

Alex: Beşiktaş'tan teklif almadım

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, sarılacivertli kulüple sözleşme için asıl görüşmelerin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını belirterek, ''Fenerbahçe'de kalmak için elimden geleni yapacağım, ama anlaşma olmazsa Türkiye'de veya başka bir yerde futbol hayatımı devam ettirmek zorundayım'' dedi.

Belek'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Alex, gazetelerde, ''Alex şu kadar istedi, kulüp şu kadar veriyor'' diye haberler yapıldığını belirterek, ''Transferimle ilgilenecek kişiler şu anda Avrupa'da. Önümüzdeki haftadan itibaren kulüple sözleşme imzalamam için asıl görüşmeler başlayacak'' dedi. ''Beşiktaş'tan teklif aldın mı?'' şeklindeki soru üzerine Brezilyalı futbolcu, böyle bir teklif almadığını söyledi.

14.01.2007


 

Spor yazarı Ersin Uysal vefat etti

Spor yazarı, TSYD Ankara Şubesi Asbaşkanı Ersin Uysal vefat etti.

Tedavi gördüğü Hacettepe Hastanesi'nde dün gece vefat eden Ersin Uysal, 1958 yılında Ankara'da doğdu.Ankara 19 Mayıs Spor Akademisi'ni bitirdikten sonra 1982 yılında Güneş gazetesinde spor yazarlığına başlayan Uysal, uzun yıllar TRT'de spor programları yaptı. Bugün saat 10.00'da TSYD Ankara Şubesi Sosyal Tesisleri önünde kendisi için tören düzenlenecek olan Ersin Uysal'ın naaşı, Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

14.01.2007


 

Erdinç Trabzon'a geri dönüyor

Trabzonspor'un bu sezon öncesi Sakaryaspor'a kiralık olarak verdiği Erdinç'in bordomavili takıma geri döneceği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, kiralık olarak Sakaryaspor'da forma giyen savunma oyuncusunun sözleşmesinin, kulübüyle karşılıklı olarak fesh edildiği ve Trabzon'a döneceği bildirildi. Erdinç'in bordo-mavili takımın bu akşam 19.30'da yapacağı antrenmanda yer alacağı öğrenildi. Böylelikle Erdinç, devre arasında bordo-mavili takımın kadrosuna katacağı ilk oyuncu olacak.

14.01.2007


 

Şifo Mehmet, fakir çocuklara okulda futbol öğretecek

Mehmet Özdilek, Beşiktkaş'ın eski oyuncuları Zafer Öğer ve Şenol Fidan ile birlikte 1995-1996 doğumlu ve herhangi bir takımda forma giymeyen kız ve erkek çocuklara haziran ayı sonuna kadar futbolun temel kurallarını öğretecek.

Beşiktaş'ın eski oyuncularından ''Şifo'' lakaplı Mehmet Özdilek, sadece sokakta futbol oynayan ve maddi imkanları olmayan çocuklara futbol eğitimi verecek. Mehmet Özdilek, siyahbeyazlı takımın eski oyuncuları Zafer Öğer ve Şenol Fidan ile birlikte 1995-1996 doğumlu ve herhangi bir takımda forma giymeyen kız ve erkek çocuklara haziran ayı sonuna kadar futbolun temel kurallarını öğretecek. İstanbul'da ikametgahları bulunan kişilerin katılabileceği spor okulu için başvurular, 21 Ocak Pazar günü sona erecek.

Bu arada adaylar, ''www.topoyna.com'' sitesinden başvurularını yapabilecek. Adaylar arasından seçilen 36 kişilik grup toplam 3 programda 36, 26 ve son olarak 16 kişilik as kadroya düşürülecek. Bu 16 kişilik grup, Mehmet Özdilek, Zafer Öğer ve Şenol Fidan yönetiminde haziran ayı sonuna kadar eğitim alacak. Beşiktaş ile büyük başarılara imza atan ve jübilesini de 4 Ağustos 2001 yılında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) yararına yapan Mehmet Özdilek, yeni kampanyadaki amaçlarının geleceğe yönelik iyi sporcular yetiştirmek olduğunu belirterek, ''Bu kampanyada yer almamın nedenlerinden biri projenin çocuklara yönelik olması. Sosyal içerik taşıyan ve topluma mesaj veren bu proje misyonumuza uygun. Herşeyden önemlisi bu çocukları topluma yararlı bireyler olarak kazandırmak istiyoruz'' diye konuştu. Kampanya kapsamında çocuklara sadece futbolu değil, hayatı öğreteceklerini kaydeden 'Şifo'' Mehmet, ''Türk futbolunun en büyük kaybı futbolcuların altyapısında bu eğitimin olmamasıdır'' dedi.

14.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004