Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

2. HAKAN ŞÜKÜR GELMEZ

Trabzonspor'un golcüsü Ersen Martin, kendisiyle kıyaslanan Galatasaraylı Hakan Şükür'ü futbolculuğuyla, kişiliğiyle her zaman örnek aldığını belirterek, ''Onun rekorlarını kırmak imkansız. Onun yerine kimse futbolcu aramasın. Çünkü o Türkiye'nin en başarılı golcüsü'' dedi.

Trabzonspor'un golcü futbolcusu Ersen Martin, ikinci yarıda iyi bir performans sergileyip milli takımda oynamak istediğini söyledi. Ersen, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in kendisini çok eskiden beri tanıdığını ifade ederek, ''Fatih hoca Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı hocası. Beni ilerleyen zamanda göreceğine inanıyorum'' dedi. Önümüzdeki dönemlerde milli takımda oynayabileceğini düşündüğünü anlatan Ersen, ''Daha 27 yaşındayım. Fatih Terim'in ikinci yarıdaki performansımla beni milli takıma çağıracağına inanıyorum. Tabii ki futbolda devamlılık çok önemli. Gol yüzdem tek santrafor olduğum zaman düşüyor. Bu, hocanın verdiği taktikle de ilgili. Hoca her zaman sizden gol istemiyor, 'arkadaşlarına da asist yap' diyor. Gereken şeyi sahada verdiğime inanıyorum'' diye konuştu.

Ersen Martin, kendisiyle kıyaslanan Galatasaraylı Hakan Şükür'ü futbolculuğuyla, kişiliğiyle her zaman örnek aldığını belirterek, ''Onun rekorlarını kırmak imkansız. Onun yerine kimse futbolcu aramasın. Çünkü o Türkiye'nin en başarılı golcüsü'' şeklinde konuştu. Hakan ile kendisinin farklı tipte santraforlar olduğunu anlatan Ersen, şöyle devam etti:

''Benim kendi stilim var. Ben yıllardır tek santrafor oynuyorum, arkadaşlarıma pozisyon hazırlıyorum. Şimdiye kadar hocalarımın çoğu taktiğini benim üzerime kurmuştur. Uzun santrafor deyince tabii ilk akla gelen Hakan Şükür ve ben oluyorum. Eğer Fatih Hoca da milli takımda Hakan Şükür'den sonra uzun santrafor olarak beni düşünürse çok sevinirim.''

Ersen Martin, ligin ilk yarısında Ziya Doğan'ın takımın başına gelmesiyle çıkışa geçtiklerini, ama çabuk havaya girdiklerini söyledi. Ziya Doğan'ın gelmesinin kendisi için de iyi olduğunu vurgulayan Ersen, ''Lazaroni beni tanımıyordu. Ziya hoca bana güvendi, ben de güvenini boşa çıkarmadım. Galibiyetler aldık ama ondan sonra bir güvensizlik oldu. Herkes bizi şampiyonluk adayı olarak gösteriyordu. Bu da bizi biraz havaya soktu. Ondan sonra mağlubiyetler üste üste geldi. Çok iyi bir takımız, çok iyi bir hocamız var. İkinci yarı özlenen Trabzonspor'u herkese izleteceğiz'' şeklinde konuştu.

Ersen, bir soru üzerine, uzun kamp dönemlerinin futbolcular için her zaman sıkıcı olabileceğini belirterek, ''Ama bu bizim işimiz. Kamp dönemi futbolcular için çok önemli. Biz işimizi seviyoruz. Çok iyi çalıştık. İkinci yarıda hazır olacağız'' dedi.

Trabzonspor taraftarını çok sevdiğini kaydeden Ersen, ''Onlar da beni seviyüor. Burnum kırıldığı için son haftalarda tam verimli olamadım. Bunu taraftar da biliyor. İkinci yarıda sağlam bir Ersen Martin'i herkes görecek'' diyerek sözlerini tamamladı.

15.01.2007


 

Hedef her branşta şampiyonluk

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "100. yıla büyük bir coşku ve mutluluk içinde girdik. F.Bahçe 2 bin 500 sporcusu olan bir kulüp. Bütün branşlarda şampiyon olduğumuzda başarılı olacağız" dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nun 100. yıl kutlamaları çerçevesinde ilk balosu Düzce'de yapıldı. Baloya katılan kulüp başkanı Aziz Yıldırım, 100. yılın çok önemli olduğunu, ancak her branşta şampiyon olunursa başarılı olunacağını söyledi. Fenerbahçe camiası ve Düzceli taraftarlar, Düzce Fenerbahçeliler Derneği'nin düzenlediği 100. yıl balosunda biraraya geldi. Kızılay Balo Salonu'nda düzenlenen baloya, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Mithat Yenigün, Ali Yıldırım, Hakan Dinçay ve Ercan Karasu, kulüp genel müdürü Serkan Acar ve dernekler sorumlusu Murat Boyraz, FB'li eski futbolculardan Rıdvan Dilmen, Selçuk Yula ve Turan Sofuoğlu katıldı.

AMATÖRDE OYNADIM

Baloda konuşan Aziz Yıldırım, Düzce'nin kendisi için çok özel olduğunu ve burada önemli anılarının bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''100. yıla büyük bir coşku ve mutluluk içinde girdik. Düzce'de amatör kümede futbol aynadım. Bu kentin benim için ayrı bir yeri var. 100. yıl önemli bir yıl ve geçmişten bugüne yaşadıklarımızı yaşayacağımız bir yıl. Bu günleri de geleceğe taşıyacak bir yıl olacaktır. Bu da Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gösterecektir. Fenerbahçe, sadece futbolda değil 10 branşta mücadale eden ve tüm branşlarda başarılı olmaya çalışan bir kulüptür. 2 bin 500'e yakın sporcusu olan bir kulüp. Bugün futbolda lideriz, yarın inşallah erkek basketbolda da lider olacağız. Bütün branşlarda şampiyon olduğumuzda başarılı olacağız.'' Balo, 100. yıl pastasının kesilmesiyle son buldu.

15.01.2007


 

Herkesin gözü hakemlerde olacak

MHK Başkanı Mustafa Çulcu, "Bizi zorlu bir ikinci yarı bekliyor. Federasyon seçimleri gündemde, onun için herkes hakem camiasından dürüst, adil yönetim bekliyor" dedi.

Turkcell Süper Lig ve Türk Telekom Lig A Kategorisi hakemleri fiziksel yeterlilik testinden geçti. Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Antalya'daki Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri'nde düzenlenen fiziksel yeterlilik testine, Turkcell Süper Lig ve Türk Telekom Lig A kategorisinden 110 hakem ve yardımcı hakem katıldı.

MHK Başkanı Mustafa Çulcu, MHK Yönetim Kurulu üyesi Lale Orta ve MHK Genel Sekreteri Ali Kunak'ın da hazır bulunduğu testte, hakemler ısınma hareketlerinin ardından 6 tekrarlı 40 metre, 20 tekrarlı 50 metre ve 20 tekrarlı 150 metre koştular. Çulcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hakemlerin testi zorlanmadan geçtiklerini bildirdi.

Sezonun ilk yarısında görev yapan hakemlerin, performanslarıyla takdir topladıklarını belirten Çulçu, ''Bizi zorlu bir ikinci yarı bekliyor. Çok zorlu bir dönemeçteyiz. Federasyon seçimleri gündemde, onun için herkes hakem camiasından dürüst, adil yönetim bekliyor. Bu düşünceyi hakem arkadaşlarımıza aşılamak için burada eğitim kampındayız'' dedi. Çulcu, yeterlilik testinin dışında UEFA'dan gönderilen görüntü CD'lerinin de hakemlere izletileceğini ve kural değişikliklerinin anlatılacağını bildirdi.

15.01.2007


 

Platini: Futbola yeni bir anlayış getireceğim

UEFA başkanlığına aday olan Fransız futbolunun unutulmaz isimlerinden Michel Platini, UEFA başkanlığı seçimlerini kazanacağını söyledi.

Platini, Alman Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'nın Düsseldorf kentinde 26 Ocak'ta yapılacak seçim öncesinde heyecanlı olmadığını belirterek, "Seçimi kazanacağımı bildiğim için heyecanlı değilim" dedi.

DÜNYA LİGİ OLMAZ

Futbola yeni bir anlayış getirmeyi düşündüğünü söyleyen Platini, devrim yapmak istemediğini, ancak bazı şeyleri değiştirmeyi planladığını ifade etti. Siyasetin futbola karşımasının çok tehlikeli olacağını vurgulayan Platini, bunu engellemek için çalışacağını dile getirdi. Platini, dünyanın en iyi takımlarının yer aldığı bir "dünya ligi" oluşturulması şeklindeki görüşleri de yanlış bulduğunu, bunun futbolun sonu anlamına geleceğini, böyle bir şeyi engellemek için her türlü çabayı harcayacağını sözlerine ekledi.

15.01.2007


 

Gençler güreş ziyafeti çekti

Türkiye Yıldızlar 1. Güreş Ligi'nde mücadele eden Erzurum, Sivas, Tokat ve Yozgat güreş takımları Erzurum'da karşılaştı. Cemal Gürsel Spor Salonu'nda yapılan Yıldızlar 1. Güreş Ligi müsabakaları oldukça çekişmeli geçti.

42, 46, 50, 58, 63, 69, 76, 85 ve artı 85 kilolarda yapılan güreşler akşam saatlerine kadar devam etti. Günün ilk karşılaşmalarında ev sahibi Erzurum güreş takımı, Tokat'a 7-3 yenildi. Sivas ise Yozgat karşısında 9- 1 gibi farklı bir galibiyet alarak ikinci karışlaşmalara avantaj sağladı. Günün ikinci seansında ise Erzurum gürüş takımı, Sivas'la karşılaştı. Sivas güreş takımı, ilk maçta olduğu gibi ikinci maçında da minderde Erzurum karşısında 9- 1 gibi farklı bir skorla ayılmayı başardı. Diğer karşılaşmada ise Yozgatla karşılaşan Tokat, ilk maçındaki gibi minderden yine 7- 3 skorla ayrıldı. Bu sonuçların ardından Sivas haftayı birinci sırada kapatırken., Tokat ikinci, Erzurum üçüncü, Yozgat ise dördüncü oldu.

15.01.2007


 

Gurbetçilerin ilk millî sınavı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstanbul Riva'da bulunan tesislerinde yapılan Ümit Milli Takım seçmelerinde Ay - yıldızlı formaya kavuşan Durmuş Bayram, Ufuk Eş, Serdar Kül ve Recep Yıldız çarşamba günkü Arnavutluk maçına davet edildi.

Seçmelerde Fatih Terim'in de izleyip beğendiği bu futbolcular İstanbul'da oynanacak hazırlık maçına resmi yazıyla davet edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Avrupa Teknik Sorumlusu Metin Tekin, yeniden oluşum içinde olan Ümit Milli Takımına Avrupa'dan 4 futbolcunun davet edilmesinden büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. İstanbul'daki sınavı başarıyla geçip milli formaya kavuşan futbolcuların Almanya ve İsviçre'deki evlerinde bayram havası yaşanıyor. Ümit Milli Takıma seçildiğini öğrenir öğrenmez Almanya'da bulunan babasını telefonla arayan Bayram Durmuş (Schalke 04), "Babam o kadar duygulandı ki bir süre konuşamadı. Sanırım o sırada sevinçten ağlamaya başladı" diye konuştu.

15.01.2007


 

İspanya'da Türk derbisi Kerem'in

İspanya Basketbol Birinci Ligi'nde (ACB) ilk yarının tamamlandığı 17. hafta maçlarında, Kerem Tunçeri'nin oynadığı Real Madrid, deplasmanda Serkan Erdoğan ve Kaya Pekerli TAU Ceramica Vitoria'yı 92-82 yendi.

ACB'nin şampiyonluk yarışı veren takımları arasındaki maçta Real Madrid, deplasmanda TAU'yu yenmeyi başararak ilk yarı sonunda TAU'nun önünde avarajla liderlik koltuğuna oturdu.

Real Madrid'de ilk 5'te sahaya çıkan Kerem, 23 dakika oynarken, 9 sayı ve 3 ribaunt performansı gösterdi. TAU'daki Türkler ise sonradan oyunagirerlerken, 24 dakika oynanan ve 5 faulle oyun dışında kalan Serkan, 17 sayı ve1 ribaunt, 19 dakika sahada kalan Kaya da 4 sayı ve 4 ribauntla maçı tamamladı. Bu arada ACB'de bir ilk gerçekleşerek, ilk kez Türk basketbolcular karşı karşıya gelmiş oldular.

15.01.2007


 

85 saat pedal çevirerek, rekor kırdı

Amerikalı George Hood, 85 saat pedal çevirerek önceki dünya rekorunu geçmeyi başardı.

Aurora'da yaşayan 49 yaşındaki Hood, bir spor kulübünde sabit bir bisiklet üzerinde çarşamba gününden cumartesiye kadar pedal çevirerek, 82 saatlik önceki rekoru geçmeyi başardı. Hood'un, yetkililerin onaylamasının ardından Guinness Rekorlar Kitabı'na geçmesi beklenen rekorunun ardından, çok mutlu ve yorgun olduğu, sağlık kontrollerinin yapılması için hastaneye götürüldüğü belirtildi. Spor merkezindeki sürüşü sırasında yaklaşık 200 kişinin desteklediği Hood'un, saatte ortalama yaklaşık 20 kilometre hızla pedal çevirdiği kaydedildi. Hood'un, 85 saat süresince birkaç kez kısa molalar verdiği belirtiliyor. Danimarkalı Brian Ovearkaer, geçen yıl 82 saat pedal çevirerek dünya rekorunu kırmıştı.

15.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004